diamartyria sto ste
INTIME/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Διαμαρτυρία και για την ιδιωτικοποίηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Σύστηματος της Αττικής

To ηλεκτρονικό "φακέλωμα" των συνδικάτων και συνολικά οι διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη ήταν ο λόγος που συγκεντρώθηκαν σήμερα Σωματεία της Αττικής έξω από το Συμβούλιο της Επικράτειας για να διαμαρτυρηθούν. 

Αφορμή στάθηκε η εκδίκαση προσφυγής των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Επίσης η «Πρωτοβουλία για τη διασφάλιση της δημόσιας διαχείρισης του νερού» καλούσε σε συγκέντρωση στο ΣτΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.  

Υπενθυμίζεται ότι το Εργατικό Κέντρο Αθήνας έχει προκηρύξει στάση εργασίας μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

«Στέλνουμε και σήμερα στην κυβέρνηση και τους εργοδότες το μήνυμα πως αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά», τονίζουν τα Σωματεία. Απαιτούν Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις των μισθών, υπερασπίζονται τη συλλογική οργάνωση και δράση, την απεργία, τα μόνα "όπλα" που έχουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

«8ωρο, ασφάλιση, σύνταξη, υγεία, δε θα τα χαρίσουμε στην εργοδοσία», διαμηνύουν.

Διαμαρτυρία και για την ιδιωτικοποίηση του νερού

Η παράσταση διαμαρτυρίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας που πραγματοποίησε από τις 9:00 η «Πρωτοβουλία για τη διασφάλιση της δημόσιας διαχείρισης του νερού» ήταν ενάντια στα «σχέδια της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της Αττικής».

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η «Πρωτοβουλία για τη διασφάλιση της δημόσιας διαχείρισης του νερού»: «Καλούμε τους πολίτες της Αθήνας να δώσουμε δυναμικό παρόν στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49) την Τρίτη 10 Μαΐου στις 9.30 π.μ. όπου θα συζητηθεί η προσφυγή των Συλλόγων της ΕΥΔΑΠ και πολιτών κατά της παράδοσης μέσω ΣΔΙΤ σε ιδιώτες του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) της Αττικής.

Η ομαλή και αδιάλειπτη υδροδότηση της Πρωτεύουσας και του Λεκανοπεδίου Αττικής, απειλείται με την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να παραχωρήσει σε ιδιώτες με ΣΔΙΤ τη Διαχείριση, Λειτουργία και συντήρηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ.) Αθήνας.
Το γεγονός αυτό αποτελεί περαιτέρω τεμαχισμό της ενιαίας διαχείρισης του κύκλου του νερού της Αττικής και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση των υδραγωγείων μεταφοράς νερού, στην υποβάθμιση της ποιότητας του πόσιμου νερού, στην αύξηση της τιμής του νερού (διεθνής εμπειρία), αυξάνει την επισφάλεια στην ομαλή υδροδότηση και στα υδραγωγεία μεταφοράς νερού και προκαλεί αβεβαιότητα στο εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων που επί σειρά ετών εργάζονται και προσφέρουν για την αδιάλειπτη λειτουργία του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αθήνας. Όλα τα έργα υποδομής για την ύδρευση και αποχέτευση της Πρωτεύουσας και του Λεκανοπεδίου Αττικής, χρηματοδοτήθηκαν επί δεκαετίες από τον Ελληνικό λαό.
Ζητάμε άμεσα να σταματήσει η διαδικασία Εκποίησης του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ) σε ιδιωτικά συμφέροντα. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και συνδέεται με την ύπαρξη και την ευημερία του ανθρώπου
».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκαβ
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής
Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή της Μεγάλης Αμμου όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ο 17χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και...
Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος οδηγός μηχανής