diamartyria sto ste
INTIME/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Διαμαρτυρία και για την ιδιωτικοποίηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Σύστηματος της Αττικής

To ηλεκτρονικό "φακέλωμα" των συνδικάτων και συνολικά οι διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη ήταν ο λόγος που συγκεντρώθηκαν σήμερα Σωματεία της Αττικής έξω από το Συμβούλιο της Επικράτειας για να διαμαρτυρηθούν. 

Αφορμή στάθηκε η εκδίκαση προσφυγής των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Επίσης η «Πρωτοβουλία για τη διασφάλιση της δημόσιας διαχείρισης του νερού» καλούσε σε συγκέντρωση στο ΣτΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.  

Υπενθυμίζεται ότι το Εργατικό Κέντρο Αθήνας έχει προκηρύξει στάση εργασίας μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

«Στέλνουμε και σήμερα στην κυβέρνηση και τους εργοδότες το μήνυμα πως αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά», τονίζουν τα Σωματεία. Απαιτούν Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις των μισθών, υπερασπίζονται τη συλλογική οργάνωση και δράση, την απεργία, τα μόνα "όπλα" που έχουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

«8ωρο, ασφάλιση, σύνταξη, υγεία, δε θα τα χαρίσουμε στην εργοδοσία», διαμηνύουν.

Διαμαρτυρία και για την ιδιωτικοποίηση του νερού

Η παράσταση διαμαρτυρίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας που πραγματοποίησε από τις 9:00 η «Πρωτοβουλία για τη διασφάλιση της δημόσιας διαχείρισης του νερού» ήταν ενάντια στα «σχέδια της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της Αττικής».

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η «Πρωτοβουλία για τη διασφάλιση της δημόσιας διαχείρισης του νερού»: «Καλούμε τους πολίτες της Αθήνας να δώσουμε δυναμικό παρόν στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49) την Τρίτη 10 Μαΐου στις 9.30 π.μ. όπου θα συζητηθεί η προσφυγή των Συλλόγων της ΕΥΔΑΠ και πολιτών κατά της παράδοσης μέσω ΣΔΙΤ σε ιδιώτες του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) της Αττικής.

Η ομαλή και αδιάλειπτη υδροδότηση της Πρωτεύουσας και του Λεκανοπεδίου Αττικής, απειλείται με την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να παραχωρήσει σε ιδιώτες με ΣΔΙΤ τη Διαχείριση, Λειτουργία και συντήρηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ.) Αθήνας.
Το γεγονός αυτό αποτελεί περαιτέρω τεμαχισμό της ενιαίας διαχείρισης του κύκλου του νερού της Αττικής και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση των υδραγωγείων μεταφοράς νερού, στην υποβάθμιση της ποιότητας του πόσιμου νερού, στην αύξηση της τιμής του νερού (διεθνής εμπειρία), αυξάνει την επισφάλεια στην ομαλή υδροδότηση και στα υδραγωγεία μεταφοράς νερού και προκαλεί αβεβαιότητα στο εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων που επί σειρά ετών εργάζονται και προσφέρουν για την αδιάλειπτη λειτουργία του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αθήνας. Όλα τα έργα υποδομής για την ύδρευση και αποχέτευση της Πρωτεύουσας και του Λεκανοπεδίου Αττικής, χρηματοδοτήθηκαν επί δεκαετίες από τον Ελληνικό λαό.
Ζητάμε άμεσα να σταματήσει η διαδικασία Εκποίησης του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ) σε ιδιωτικά συμφέροντα. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και συνδέεται με την ύπαρξη και την ευημερία του ανθρώπου
».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα