Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Γύρνα εκεί που έκλαψες, χαμογέλα και άλλαξε την ιστορία»
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση μιλάει για την ζωή της πριν και μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε τον Μάιο του 2020 και «γυρνάει» στις φρικτές πρώτες ημέρες στο νοσοκομείο εξηγώντας την άρνηση της, για πολύ καιρό, να δει το πρόσωπο της στον καθρέφτη.

Συγκλονίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου με τη δύναμή της να επιστρέψει στο σημείο όπου δέχτηκε την επίθεση με το βιτριόλι και να περιγράψει τι ακριβώς έγινε.

Φορώντας τη μάσκα της, περιέγραψε στους «Πρωταγωνιστές» του ALPHA και τον Σταύρο Θεοδωράκη δευτερόλεπτο δευτερόλεπτο πώς κινήθηκε μετά την επίθεση.

ioanna.png

Η Ιωάννα είπε ότι άκουσε ένα θόρυβο, αλλά δεν κατάλαβε από πού ήταν. Περιέγραψε ότι η δράστρια είχε κρυφτεί κάτω, στις σκάλες, ενώ τότε δεν υπήρχαν τα κάγκελα.

«Δεν περίμενα καθόλου ότι κάποιος μπορεί να ανέβει από εδώ», είπε η Ιωάννα.

Στη συνέχεια η Ιωάννα έδειξε πώς ακριβώς στεκόταν μπροστά στην πόρτα του ασανσέρ, ενώ τόνισε ότι κοιτούσε προς τα κάτω.

«Πόσα δευτερόλεπτα πέρασαν για να καταλάβεις τι έγινε», τη ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Κλάσματα δευτερολέπτου», απάντησε η Ιωάννα.

«Το πρώτο πράγμα που λειτούργησε ήταν η όσφρηση», είπε η Ιωάννα. «Ένιωσα αυτή την απαίσια, χημική μυρωδιά», τόνισε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

«Κατάλαβα αμέσως τι έγινε», εξήγησε. Στη συνέχεια περιέγραψε ότι ένιωσε κάψιμο και αφόρητους πόνους.

Τόνισε ότι δεν είδε πώς έφυγε η δράστρια αφού το υγρό είχε πέσει ήδη στο μάτι της και έβλεπε θολά.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου είπε ότι το πρώτο πράγμα που της ήρθε στο μυαλό ήταν ότι είχε φαρμακείο απέναντι από την πολυκατοικία. «Μάλλον το ένστικτο επιβίωσης λειτουργεί αυτοματοποιημένα», είπε.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι δεν κοίταξε τον δρόμο για να περάσει και ίσως να τη χτυπούσε αυτοκίνητο αν περνούσε.

ioanna.jpg

«Μπήκα μέσα στο φαρμακείο και φώναζα πως πονάω, πως θέλω βοήθεια. Τους κινητοποίησαν οι φωνές μου. Ένιωθα να καίγομαι. Έβλεπα στο νιπτήρα να πέφτουν τα μαλλιά μουΟ λόγος που σώθηκε το μάτι μου ήταν που έριξα αμέσως νερό. Οι γιατροί μου είπαν πως αυτό με έσωσε. Βοήθησε πολύ το ότι με πήγαν γρήγορα στα νοσοκομείο. Ήξερα πως ήταν καυστικό υγρό. Δεν ήξερα πως ήταν βιτριόλι. 'Ένιωσα ασφάλεια δίπλα στους γιατρούς και κατέρρευσα».

Περιγράφοντας τη στιγμή που έβγαλε τις γάζες και είδε για πρώτη φορά το πρόσωπό της σε καθρέφτη μέσα στο νοσοκομείο , ανέφερε : «Δεν ήθελα να δω το πρόσωπό μου. Απέφευγα να δω και τα χέρια μου. Στην τουαλέτα του νοσοκομείου είχα καθρέφτη και ήταν καλυμμένος για να μην δω τον εαυτό μου. Είχα την επιλογή, αλλά δεν τολμούσα. Ήρθε η ώρα που ήρθε ο γιατρός και μου έβαλε μέικ-απ και μου έδωσε ένα μικρό καθρέφτη. Κοιτάζω τον εαυτό μου για τρία δευτερόλεπτά, κρατάω την αναπνοή μου και λέω ΟΚ.  Είδα τα μάτια μου, το ένα ήταν πολύ άσχημα, τα χείλη μου τραβηγμένα, δεν πίεσα τον εαυτό που πάρα πολύ»

ΠΑΛΙΟΣΠΥΡΟΥ

 

Οι σκέψεις για αυτοκτονία και ο φόβος για το τι θα αντικρίσει στον καθρέφτη


«Πολύ πόνο. Πολλά ερωτηματικά. Απελπισία. Απλά προσπαθούσα να κρατηθώ στη ζωή. Είμαι λάτρης της ζωής. Θύμωνα όταν άκουγα πως κάποιος έκανε κακό στον εαυτό του. Θυμάμαι μέσα στο νοσοκομείο να σκέφτομαι  α, τώρα καταλαβαίνω πώς κάποιοι φτάνουν στο σημείο να κάνουν κακό στον εαυτό τους. Θυμάμαι αυτό το συναίσθημα και αυτή τη σκέψη σα να βρέθηκα και εγώ σε αυτό το σημείο. Σου φαίνεται λυτρωτικό. Αυτό σκέφτηκα κι εγώ» τόνισε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στον Σταύρο Θεοδωράκη.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ανατρεπτικη συμμαχια
Δημοτικός Σύμβουλος: «Να αποσυρθούν τα ρατσιστικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης»
«Όμως οι άστεγοι, ντόπιοι και μετανάστες έχουν ανάγκη από ανθρώπινη κατοικία κάτι που η κυβέρνηση Ν.Δ. το έχει στο στόχαστρο της και την προορίζει να...
Δημοτικός Σύμβουλος: «Να αποσυρθούν τα ρατσιστικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης»