Χαμόγελο του Παιδιού
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ταυτοποιήθηκε ο δράστης για την κλοπή του περιπτέρου - Θέμα χρόνου αποτελεί η σύλληψή του

Ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία, ένας δράστης για την κλοπή του μεταλλικού περιπτέρου του Χαμόγελου του Παιδιού από τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

Το άτομο που φέρεται να έκλεψε το περίπτερο της Εθελοντικής Οργάνωσης ταυτοποιήθηκε σήμερα το πρωί, ενώ θεωρείται θέμα χρόνου ο εντοπισμός και η σύλληψή του.

Εργαζόμενη δήλωσε πως είδε με τα μάτια της να «σηκώνουν» με γερανό τον μεταλλικό οικίσκο στις 6 το απόγευμα της Τρίτης. Λίγες ώρες νωρίτερα ηλεκτρολόγοι είχαν αποσυνδέσει από το ρεύμα την κατασκευή, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι δράστες παρακολουθούσαν στενά τη διαδικασία απόσπασης και έθεσαν σε εφαρμογή το πλάνο τους, μέρα μεσημέρι, στην «καρδιά» της πόλης.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «Kibo», Γιώργος Γλεντός επεσήμανε στο ThessToday.gr ότι η συγκεκριμένη κατασκευή ζυγίζει δύο τόνους και κοστίζει, ως καινούρια, περίπου 5.500 ευρώ, ενώ από την πρώτη στιγμή ανέφερε πως θα βοηθούσε εκ νέου το «Χαμόγελο του Παιδιού», χορηγώντας νέο περίπτερο, αν και εφόσον δεν εντόπιζαν το κλεμμένο.

Υπενθυμίζεται το περίπτερο διαστάσεων 6 x 2,5 m, κλάπηκε από την καρδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης χωρίς κάποιος να αντιληφθεί κάτι. Ωστόσο εντοπίστηκε το βράδυ της Τετάρτης (27/4) στην περιοχή της Καλαμαριάς. Ειδικότερα, εντοπίστηκε σε αφύλακτο οικόπεδο μετά από έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται για την διαλεύκανση της υπόθεσης.
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νέα Αριστερά
«Αποφασίστε γρήγορα»: Η Νέα Αριστερά δείχνει την έξοδο σε Χαρίτση και στελέχη
Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Καμία συμπόρευση με το κόμμα Τσίπρα – Το τελεσίγραφο στους «αμφιταλαντευόμενους»
«Αποφασίστε γρήγορα»: Η Νέα Αριστερά δείχνει την έξοδο σε Χαρίτση και στελέχη
Πανελλαδικες εξετασεις
Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: «Λοβοτομή» στην επιστημονική γνώση η υποβάθμιση των Μαθηματικών
Για ποιες σχολές «καταργούνται» ως προϋπόθεση – Η σκληρή ανακοίνωση της ΕΜΕ
Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: «Λοβοτομή» στην επιστημονική γνώση η υποβάθμιση των Μαθηματικών
Η «παγίδα του Θουκυδίδη» στην αναφορά του Σι Τζινπίνγκ στον Ντόναλντ Τραμπ
Όταν η Κίνα πιάνει στο στόμα της τον Θουκυδίδη, δεν τον πιάνει για στολίδι
Ο Θουκυδίδης δεν λέει απλώς τι έγινε τότε. Λέει τι γίνεται πάντα: όταν η δύναμη χάσει το μέτρο της, γεννά φόβο, όταν ο φόβος γίνει νόμος, γεννά...
Όταν η Κίνα πιάνει στο στόμα της τον Θουκυδίδη, δεν τον πιάνει για στολίδι