periptero xamogelo
Άγνωστοι έκλεψαν ολόκληρο το περίπτερο του Χαμόγελου του Παιδιού που βρισκόταν σε κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης

Σε μια απίστευτη και συνάμα ανάλγητη κίνηση προχώρησαν άγνωστοι στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι, ούτε λίγο ούτε πολύ, έκλεψαν το περίπτερο που χρησιμοποιούσε για τις ημέρες του Πάσχα το Χαμόγελο του Παιδιού, στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Ερμού.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, το kibo, διαστάσεων 6 x 2,5 m, κλάπηκε από την καρδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης χωρίς κάποιος να αντιληφθεί κάτι.

Όπως δήλωσε στο η Ιωάννα Μακρή, συντονίστρια για τη βόρεια Ελλάδα στο Χαμόγελο του Παιδιού, με το τέλος των εορτών τα μέλη του οργανισμού είχαν αδειάσει το περίπτερο χθες βράδυ προκειμένου σήμερα αυτό να απομακρυνθεί από το χώρο και να αποθηκευτεί. Για αυτό τον λόγο μάλιστα είχαν έρθει σε επαφή με τον δήμο Θεσσαλονίκης που παραχώρησε το χώρο, όπως κάνει τα τελευταία χρόνια, για να ενημερώσουν για τις απαιτούμενες ενέργειες.

Σήμερα ωστόσο διαπίστωσαν πώς το περίπτερο – η παροχή του οποίου αποτελεί χορηγία από εταιρεία – είχε εξαφανιστεί και από εκείνη την ώρα επιδόθηκαν σε έναν αγώνα επαφών για να διαπιστώσουν αν πρόκειται για κάποια λάθος συνεννόηση η κλοπή.

Δυστυχώς από τις μέχρι τώρα επικοινωνίες που είχαν οι εκπρόσωποι από το Χαμόγελο του Παιδιού, δεν προέκυψε κανένα λάθος και όπως όλα δείχνουν πρόκειται για μία πρωτοφανή στα χρονικά κλοπή για την οποία έγινε επίσημη καταγγελία πριν από λίγο, στο ΑΤ Λευκού Πύργου.

Η κ. Μακρή απευθύνει έκκληση σε όποιον είδε κάτι ή έχει οποιαδήποτε πληροφορία για την τύχη του περιπτέρου να ενημερώσει είτε τις αρχές είτε το Χαμόγελο του Παιδιού.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Κούπκας, που συνεργάζεται με τους εκπροσώπους από το Χαμόγελο του Παιδιού προκειμένου να αποκαλυφθεί το τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ο ίδιος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη συγκεκριμένη ενέργεια λέγοντας ότι νιώθει ντροπή και αηδία για τη συγκεκριμένη κλοπή.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ ποιος αρρωστημένος εγκέφαλος στοχοποίησε με αυτόν τον τρόπο, το Χαμόγελο του Παιδιού» ανέφερε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι έχει πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στην Ελληνική αστυνομία και πως οι δράστες θα βρεθούν πολύ σύντομα.

Καταλήγοντας και ο ίδιος απεύθυνε έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι να ενημερώσει τις αρχές.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χρήματα από τον μισθό σε πορτοφόλι
Οικονομικό χάσμα δύο ταχυτήτων στην Ευρώπη: Στην κορυφή ο Βορράς, ουραγός η Ελλάδα στην ΕΕ
Ευρώπη 2030: Πλουσιότερη αλλά το ίδιο άνιση – Τι δείχνουν οι προβλέψεις του ΔΝΤ
Οικονομικό χάσμα δύο ταχυτήτων στην Ευρώπη: Στην κορυφή ο Βορράς, ουραγός η Ελλάδα στην ΕΕ
άντρας
Καρκίνος όρχεων: Η πιο συχνή απειλή για άνδρες 15-40 ετών και το «όπλο» της έγκαιρης διάγνωσης
Παράγοντες κινδύνου, ύποπτα συμπτώματα και σύγχρονες θεραπείες που οδηγούν σε ίαση άνω του 95%
Καρκίνος όρχεων: Η πιο συχνή απειλή για άνδρες 15-40 ετών και το «όπλο» της έγκαιρης διάγνωσης
ταξη
Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή: Τα σημάδια στην παιδική ηλικία που χρειάζονται προσοχή
Συχνά, τα πρώτα σημάδια περνούν απαρατήρητα, με αποτέλεσμα η διάγνωση να γίνεται αργότερα από το ιδανικό.
Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή: Τα σημάδια στην παιδική ηλικία που χρειάζονται προσοχή