Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS
Σε γενική απεργία και συλλαλητήρια διαμαρτυρίας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, προχωρούν την Τετάρτη 6 Απριλίου ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ διεκδικώντας ουσιαστική αύξηση μισθών

Η ακρίβεια πλήττει τα νοικοκυριά και ο πόλεμος στην Ουκρανία δυσχεραίνει την κατάσταση της οικονομίας της χώρας. Για τους λόγους αυτούς, οι εργαζόμενοι ζητούν να αλλάξει το μισθολογικό και εισοδηματικό πλαίσιο.

Στην απεργία θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, πολεοδομία, νομαρχίες και δήμοι.

Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία

Οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας. Τις στάσεις εργασίας εξήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ διεκδικώντας αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για κινητοποιήσεις στα υπόλοιπα μέσα.

Δεμένα τα πλοία

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε τη συμμετοχή της στην κηρυχθείσα 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Υπενθυμίζεται ότι, στην απεργία θα λάβει μέρος και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Παρόντες στην απεργία δήλωσαν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

«Με την απεργία της Τετάρτης διεκδικούμε και απαιτούμε μέτρα προστασίας του εισοδήματός, αποτροπή της αποβιομηχάνισης, των ιδιωτικοποιήσεων & εκποιήσεων του εθνικού πλούτου και την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων παροχής αγαθών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας» επισημαίνει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που συμμετέχει στην απεργία.

Οι συγκεντρώσεις

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια ώρα στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 10:30 μπροστά στο ΕΚΘ.

Προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις ομοσπονδιών, σωματείων, συλλόγων και μαζικών φορέων για την συγκέντρωση στις 6 Απρίλη στο Σύνταγμα θα είναι στις 10:15 πμ στα εξής σημεία:

ΚΑΝΙΓΓΟΣ: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ: Σωματεία Εκπαιδευτικών, Σωματεία Εργαζομένων στα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Ομοσπονδία και Ενώσεις Γονέων

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις Αυτοαπασχολούμενων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες γυναικών, Μαζικοί φορείς των δήμων της Αθήνας.

Τα αιτήματα της απεργίας

«Με την πανδημική κρίση να βρίσκεται σε εξέλιξη με ό,τι αυτή έχει επιφέρει σε κοινωνία και οικονομία, και με έναν πόλεμο τις οικονομικές συνέπειες του οποίου δεν έχουμε δει ακόμα, οι εργαζόμενοι έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν και την ακρίβεια η οποία έχει υποβαθμίσει το βιοτικό τους επίπεδο. Παρά τις αγωνιώδεις αναζητήσεις εργαζομένων και συνταξιούχων για λύσεις μέσω οικονομικής στήριξης, κάτι που επιβάλλεται άμεσα, η κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία ουσιαστική απάντηση» ανέφερε η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί αυξήσεις στους μισθούς, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, «ξεπάγωμα» της διετίας 2015 – 17, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού και αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» τόσο στην απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κολωνος
Δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου» (Βίντεο)
«Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν»
Δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου» (Βίντεο)