Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι νέες ουσίες που εντοπίστηκαν στο αίμα της Τζωρτζίνας
Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις που βλέπουν κάθε μέρα το φως της δημοσιότητας για το θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε τρία χρόνια.

Από τον τοξικολογικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών φαίνεται να έχει εντοπιστεί εκτός από την κεταμίνη και νορκεταμίνη, καθώς και λιδοκαϊνη και πριλοκαϊνη.

Τα παραπάνω αναφέρει το ereportaz.gr και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι συγκεκριμένες ουσίες εξετάζονται πλέον και εκείνες καθώς σε αντίθεση με την κεταμίνη γι αυτές δεν πραγματοποιήθηκε ποσοτικός έλεγχος.

iatriko_eggrafo_1.jpg

Σε ότι αφορά τις ουσίες οι οποίες πλέον ερευνώνται (σε ότι αφορά την ποσότητά τους) και ενδεχομένως να προσδώσουν νέο ενδιαφέρον στο θρίλερ της Πάτρας σημειώνεται ότι:

Η λιδοκαΐνη (lidocaine) είναι τοπικό αναισθητικό και ανήκει στην κατηγορία των αμινοαμιδίων. Προκαλεί αναστρέψιμο αποκλεισμό της μετάδοσης των ώσεων κατά μήκος των κεντρικών και περιφερικών νευρικών οδών. Η δράση τους πιστεύεται ότι οφείλεται σε αναστολή της διόδου των ιόντων νατρίου στις κυτταρικές μεμβράνες με αποτέλεσμα επιβράδυνση της αποπόλωσης σε βαθμό που δεν αναπτύσσεται δυναμικό ενέργειας.

Η πριλοκαΐνη (prilocaine) δεσμεύεται στην ενδοκυτταρική επιφάνεια των διαύλων νατρίου και μπλοκάρει την επακόλουθη εισροή νατρίου εντός του κυττάρου με αποτέλεσμα τον περιορισμό της μετάδοσης του ηλεκτρικού ερεθίσματος. Το μπλοκ είναι αναστρέψιμο και όταν η πριλοκαΐνη διαχέεται μακριά από το κύτταρο, η λειτουργία του διαύλου νατρίου αποκαθίσταται, όπως και η ομαλή μετάδοση των νευρικών ώσεων.

Το βράδυ της Παρασκευής για ακόμη μία φορά, η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη ασχολήθηκε με το θριλερ της Πάτρας.

Στην εκπομπή μίλησε η Χρυσάνθη Σαρδέλη, καθηγήτρια Φαρμακολογίας η οποία αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, ότι η κεταμίνη, που βρέθηκε σε υψηλά ποσοστά στο σώμα της 9χρονης Τζωρτζίνας, αλληλεπίδρασε με άλλο φάρμακο και προκάλεσε το θάνατο του παιδιού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ένα από τα φάρμακα που έπαιρνε το παιδί για επιληπτικές κρίσεις, γνωρίζουμε ότι αλληλεπιδρά με την κεταμίνη αυξάνοντας τον κίνδυνο για αναπνευστική καταστολή και τελικά επιπλοκές όπως αυτή που είδαμε».

«Το παιδί αυτό λόγω των προβλημάτων υγείας που του δημιουργήθηκαν, έπαιρνε πολλά άλλα φάρμακα που δεν έπαιρναν παιδιά της αντίστοιχης ηλικίας» σημείωσε.


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα