koronoios_maska
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ | INTIME
Οι προβλέψεις του Δημοσθένη Σαρηγιάννη για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού μέχρι το Πάσχα

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, υποστήριξε ότι θα δούμε κορύφωση του νέου κύματος μέσα στις επόμενες μέρες και την έναρξη της αποκλιμάκωσής του στις αρχές Απριλίου.

«Αυτήν τη στιγμή σαν μέσο όρο εβδομαδιαίο είμαστε στα 21.616 κρούσματα. Αυτό μπορεί να ανεβεί στις 23.000, ή 23.500» είπε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. «Αλλά μιλάμε για λίγες μέρες, τη Δευτέρα θα έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και μετά θα αρχίσουμε να βλέπουμε αρχικά μία μικρή και μετά μια πιο σοβαρή αποκλιμάκωση» συμπλήρωσε. 

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι στους άλλους δείκτες «υπάρχει μια υστέρηση που περιμένουμε να συνεχιστεί λίγο ακόμα, γιατί ακριβώς συνεχίζεται και η αύξηση στις νοσηλείες. Οι θάνατοι μπορεί να κάνουν μια πολύ μικρή αύξηση, πολύ ελεγχόμενη, δεν θα ξεφύγουμε σε αριθμό θανάτων από αυτόν που έχουμε τώρα». 

Οι προβλέψεις μέχρι το Πάσχα

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης επισήμανε ότι και στις μέχρι τώρα προβλέψεις για το Πάσχα, εκτιμώντας ότι η διασπορά μπορεί να φτάσει και τα 2.000 κρούσματα την ημέρα. «Εγώ θεωρώ ότι μέχρι το Πάσχα, με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή, οι δικοί μας υπολογισμοί μιλούν για προβλέψεις διασποράς περί το Πάσχα γύρω στα 2.000 κρούσματα τη μέρα, εξαιρετικά σημαντική μείωση» τόνισε. 

Ωστόσο, επισήμανε ότι δεν οδεύουμε προς το τέλος της πανδημίας, καθώς μπορούν να εμφανιστούν και νέες μεταλλάξεις που να ανατρέψουν ξανά τα δεδομένα. «Θα μπορούσαμε να έχουμε υπερνικήσει αυτό το κύμα και να μην έχουμε δει το κύμα της Όμικρον-2 που ουσιαστικά αναπτύσσεται αυτήν τη στιγμή, αν συνεχίζαμε να εμβολιαζόμαστε με γρήγορο ρυθμό και τον Φλεβάρη, για παράδειγμα», σχολίασε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mlkke.jpg
Το σύνθημά μας «έξω η Ελλάδα από την ΕΕ» ούτε ευκολοχώνευτο είναι ούτε δημοφιλές
«Όταν λέμε "Έξω από την ΕΕ" εννοούμε και εργαζόμαστε για να έρθουν τα πάνω-κάτω. Εννοούμε παλλαϊκό αγώνα για την κατάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας,...
Το σύνθημά μας «έξω η Ελλάδα από την ΕΕ» ούτε ευκολοχώνευτο είναι ούτε δημοφιλές