Παυλάκης: «Καμπανάκι» για νέο κύμα μέσα στο καλοκαίρι
«Θα πληρώσουμε την χαλάρωση των μέτρων με θανάτους» - Δεν είναι δεδομένο ότι τα επόμενα κύματα θα είναι ηπιότερα - «Το κράτος έχει υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες»

«Θα πληρώσουμε την χαλάρωση των μέτρων με θανάτους» είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ  ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, προμηνύοντας νέα πανδημικά κύματα ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι καθώς δεν τελειώσαμε με τις μεταλλάξεις.  

Μάλιστα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς τίποτα δεν διασφαλίζει ότι τα επόμενα κύματα θα είναι ηπιότερα.

«Η επιδημία είναι εδώ»

«Η επιδημία είναι εδώ, αλλά υπάρχει μια παγκόσμια τάση για άνοιγμα. Όμως αν αυτό γίνει πολύ γρήγορα και άτακτα, θα πληρωθεί, όπως πληρώνεται κάθε μέρα. Η Ελλάδα τον τελευταίο χειμώνα είχε τη χειρότερη επιδημία. Μετά τον Αύγουστο και τη χαλάρωση του καλοκαιριού, οι 13.000 θάνατοι που είχαμε μέχρι τότε, έχουν υπερδιπλασιαστεί. Τα περισσότερα από τα μισά θύματα προέκυψαν την περίοδο που είχαμε τα εμβόλια, όλα τα μέτρα και ξέραμε τι να κάνουμε. Αυτή η χαλάρωση πληρώνεται», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν ξέρει κανείς αν ο ιός θα ηρεμήσει»

Ο κ. Παυλάκης επισήμανε ότι πάντα η πιθανότητα να εμφανιστεί ένα καινούριο στέλεχος του ιού είναι πάντα υπαρκτή. «Είναι σχεδόν βέβαιο ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχουμε κάτι άλλο. Δεν ξέρει κανείς αν ο ιός θα ηρεμήσει. Αυτοί που το ισχυρίζονται, δεν ξέρουν τι λένε. Η γρίπη για παράδειγμα πολλές χρονιές είναι χειρότερη και υπάρχει εδώ και 100 χρόνια. Θα έχουμε κι άλλα επιδημικά κύματα και καινούρια στελέχη που μπορούν να κάνουν ακόμα και το καλοκαίρι επιδημία. Δεν μπορούμε να πάρουμε ως δεδομένο ότι τα επόμενα κύματα θα είναι ηπιότερα», πρόσθεσε. 

Να μην «χαραμιστεί» το πιστοποιητικό εμβολιασμού 

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι από τη στιγμή που μπήκε το πιστοποιητικό και δουλεύει, «δεν πρέπει να χαραμιστεί».

Τέλος, σημείωσε ότι το εμβόλιο είναι σημαντικό για την καταπολέμηση της Covid και θα γίνει υποχρεωτικό, όπως το εμβόλιο της ιλαράς. «Το κράτος έχει υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες», κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα