larko
INTIME / Δελτίο τύπου / POOL
Συνεδριάζει ξανά αύριο Πέμπτη 24/03 το Συντονιστικό των Σωματείων- Κλιμακώνουν τον αγώνα μετά και τη θετική δικαστική απόφαση

Να «παγώσει» τις απολύσεις των 1.080 εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ μέχρι τις 6 Μάη αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας όταν θα γίνει και η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν τα σωματεία των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν τα σωματεία των εργαζομένων, το δικαστήριο απεφάνθη ότι «δέχεται εν μέρει την αίτηση προσωρινής διαταγής και αναστέλλει τη διαδικασία ενώπιον του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας μέχρι την ορισθείσα δικάσιμο για τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων».

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη το Συντονιστικό των Σωματείων συνεδριάζει ξανά αύριο Πέμπτη 24/03 στην Αθήνα προκειμένου να γίνει εκτίμηση των τελευταίων εξελίξεων και να προγραμματιστούν τα επόμενα βήματα.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με βάση τη συγκεκριμένη απόφαση παραμένουν και τους επόμενους μήνες στις εργασίες και τα σπίτια τους, κάτι που το έχουν κατακτήσει με τον σκληρό αγώνα που δίνουν εδώ και πάνω από δύο χρόνια. 

Πολίτης: Κερδίζουμε χρόνο για περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα μας

Οι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ υποδέχτηκαν με ψυχραιμία και χωρίς πανηγυρισμούς την απόφαση αυτή του δικαστηρίου, εκτιμώντας ότι αποτελεί μία «μικρή νίκη», που τους κρατά στις εργασίες τους για λίγους μήνες ακόμα και τους δίνει τη δυνατότητα να παλέψουν για μεγαλύτερες ακόμη κατακτήσεις.

«Η προσωρινή απόφαση του δικαστηρίου, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η τελική του απόφαση, αποτελεί δικαίωση για τους εργαζόμενους. Δεν έχουμε όμως αυταπάτες. Ξέρουμε καλά πως το να φτάσουμε μέχρι εδώ, να είμαστε σήμερα στις εργασίες μας, το έχουμε κερδίσει με σκληρό αγώνα. Με τον αγώνα μας αποτρέψαμε τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες μέχρι τώρα, πήραμε πίσω περικοπές, κρατήσαμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή. Και με τον αγώνα και την αλληλεγγύη των συναδέλφων μας και του λαού θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος», τονίζει ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, σε δήλωσή του στον «Ριζοσπάστη».

Και προσθέτει: «Η απόφαση του δικαστηρίου δίνει τον χρόνο για περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα και παράλληλα στριμώχνει ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση. Η εξέλιξη αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να οργανώσουμε κάτω από άλλους όρους και προϋποθέσεις τη συνέχιση του αγώνα. Να αυξήσουμε την πίεση για να ακουστούν οι θέσεις και προτάσεις των εργαζομένων, να ανατραπούν οι εγκληματικοί σχεδιασμοί και η κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι η ΛΑΡΚΟ θα παραμείνει ανοιχτή και οι εργαζόμενοι στις εργασίες τους, ανεξάρτητα με την πορεία και την κατάληξη των διαγωνισμών».

Παράλληλα, ο Παναγιώτης Πολίτης τονίζει ότι τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα με νέες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, που θα προγραμματιστούν στην αυριανή συνεδρίαση του Συντονιστικού. «Έχουμε στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και τους επενδυτές ότι δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα με μας. Από τις εργασίες και τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε. Η προσπάθεια διάσπασης που δύο χρόνια τώρα επιχειρούν μηχανισμοί της κυβέρνησης, δεν πέρασε και ούτε θα περάσει. Αυτή η κρίσιμη καμπή μάς βρίσκει ενωμένους και με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Δεν κάναμε πίσω τόσο καιρό, δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε τώρα που η κυβέρνηση στριμώχνεται και οι θέσεις των εργαζομένων δικαιώνονται. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα και θα νικήσουμε».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;