Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη - Μάρτυρες ηθοποιοί
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Πέτρος Φιλιππίδης: Στο εδώλιο σήμερα για βιασμό κατ' εξακολούθηση και δύο απόπειρες

Αρχίζει σήμερα η δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ο γνωστός ηθοποιός κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση που έλαβε χώρα το 2008 και για δυο απόπειρες βιασμού, τα έτη 2010 και 2014.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος ηθοποιός, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος από τον Ιούλιο του 2021, να μην εμφανιστεί σήμερα στο ακροατήριο, καθώς από την πλευρά της υπεράσπισής του έχει ανακοινωθεί δημοσίως ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Στο δικαστήριο έφτασαν οι τρεις γυναίκες ηθοποιοί που καταγγέλλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη, ενώ στο ακροατήριο αναμένεται να βρεθούν και «επώνυμες» μάρτυρες που οι καταγγέλλουσες έχουν προτείνει.

INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο δικαστήριο βρίσκονται οι ηθοποιοί Άννα – Μαρία Παπαχαράλαμπους, Λένα Δροσάκη με το σύζυγό της, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Εβελίνα Παπούλια.

Θα ζητήσει διακοπή ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη

Πρόθεση του συνηγόρου του ηθοποιού, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, είναι να ζητήσει διακοπή της ακροαματικής διαδικασίας. 

«Από τη στιγμή που ο πρωταγωνιστής μίας δίκης δεν είναι σε θέση να είναι εκεί, δε θα ξεκινήσει η δίκη» είπε ο συνήγορος υπεράσπισης και πρόσθεσε ότι «και μετά, αν δε μπορεί να έρθει, θα τον παρακαλέσω να έρθει έστω και με καροτσάκι. Διότι δίκη χωρίς να είναι «παρών» ο Φιλιππίδης, θα είναι παρωδία».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης οδηγήθηκε στην φυλακή τον περασμένο Ιούλιο όταν δεν κατάφερε να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα πως οι καταγγελίες σε βάρος του είναι ανυπόστατες. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, απολογούμενος, ισχυρίστηκε πως έπεσε «θύμα εκδίκησης» και μίλησε για «ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς αλλά και μανία εκδίκησης».

Οι δικαστές του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου «έδειξαν» το δρόμο για το εδώλιο στον Πέτρο Φιλιππίδη υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση στην οποία αναφέρεται ότι «τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα χωρίς να προκύπτει η ύπαρξη φιλικής σχέσης μεταξύ τους, ούτε να υφίσταται κίνητρο συκοφάντησης του κατηγορούμενου προκειμένου να αποκτήσουν δημοσιότητα καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καταγγελλόμενα και εάν πράγματι ο στόχος των παθουσών ήταν να αποκτήσουν δημοσιότητα θα είχαν καταγγείλει τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις σε προγενέστερο χρονικό διάστημα όταν βρίσκονταν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας».

INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι καταγγελίες

Η πρώτη γυναίκα καταγγέλλει τον κατηγορούμενο ηθοποιό ότι, με την πρόφαση ενός ρόλου, την παρέσυρε στο καμαρίνι του και την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων.

Στο καμαρίνι του καταγγέλλεται ότι παρέσυρε το 2010 και την δεύτερη ηθοποιό προκειμένου να της δώσει ένα διορθωμένο σενάριο του ρόλου της. Σύμφωνα με την μαρτυρία, ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να τη βιάσει. 

Η δεύτερη γυναίκα που καταγγέλλει τον ηθοποιό για απόπειρα βιασμού, τον Αύγουστο του 2014, υποστηρίζει ότι δέχτηκε επίθεση μέσα στο αυτοκίνητο του την ώρα που θα την πήγαινε στο σπίτι της.

Οι γυναίκες που καταγγέλλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη αναμένεται να βρεθούν στο δικαστήριο ζητώντας την τιμωρία του. Μάλιστα, ως μάρτυρες, προκειμένου να καταθέσουν για τα γεγονότα που περιγράφουν, έχουν προτείνει πολύ γνωστές συναδέλφους τους, ηθοποιούς. Μεταξύ αυτών, η Κάτια Δανδουλάκη, η Χρύσα Παππά, η Λένα Δροσάκη και η Εβελίνα Παπούλια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεχνητη νοημοσυνη
Το σχολείο γίνεται 3D κόσμος: Το ελληνικό εργαλείο που «σπάει» τους τοίχους της τάξης
Η πλατφόρμα που μεταμορφώνει την εκπαίδευση και κάνει το μάθημα παιχνίδι - Το να μιλάς για τον Παρθενώνα είναι σημαντικό. Το να τον περπατάς μαζί...
Το σχολείο γίνεται 3D κόσμος: Το ελληνικό εργαλείο που «σπάει» τους τοίχους της τάξης
Πρωτομαγιά
Δάσκαλοι στον τοίχο της Καισαριανής, Πρωτομαγιά του 1944. «…Ν’ ανθίσει γέλιο στις ματιές, να λάμψει ο κόσμος όλος…»
Η Πρωτομαγιά του 1944 δεν είναι απλώς άλλη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Κατοχής
Δάσκαλοι στον τοίχο της Καισαριανής, Πρωτομαγιά του 1944. «…Ν’ ανθίσει γέλιο στις ματιές, να λάμψει ο κόσμος όλος…»
Υπουργείο Παιδείας
Myschool και ΟΠΣΥΔ: Οι διοικητικοί υπάλληλοι απαιτούν συμμετοχή για να μη μείνουν τα έργα… στα χαρτιά
Διοικητικοί υπάλληλοι ζητούν ρόλο στις Ομάδες Εργασίας για την ψηφιακή αναβάθμιση των συστημάτων του υπουργείου Παιδείας
Myschool και ΟΠΣΥΔ: Οι διοικητικοί υπάλληλοι απαιτούν συμμετοχή για να μη μείνουν τα έργα… στα χαρτιά