venzini
EUROKINISSI/ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑΡΕΚΙΑΝ
Αλαλούμ με τις τιμές των καυσίμων- Τα πρατήρια που έχουν τις χαμηλότερες τιμές

Σπάνε τα ρεκόρ οι τιμές των καυσίμων με την ανοδική πορεία στην τιμή της βενζίνηςΣύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το Παρατηρητήριο των τιμών των υγρών καυσίμων στην Ελλάδα, η μέση τιμή της 95άρας αμόλυβδης στην Ελλάδα είναι 2,1 ευρώ το λίτρο, η 100άρα κοστίζει κατά μ.ο 2,27 ευρώ το λίτρο, ενώ το diesel βρίσκεται στο 1,83 ευρώ το λίτρο. Το υγραέριο έχει ανέβει στο 1,18 ευρώ το λίτρο.  Η Ελλάδα είναι σήμερα η χώρα με την έκτη υψηλότερη τιμή καυσίμων στην ΕΕ σε σύνολο 28 χωρών.

Αύξηση ή μείωση στις τιμές των καυσίμων;

Αντίθετες απόψεις σχετικά με τις τιμές των καυσίμων φαίνεται να δίνουν οι ειδικοί.  Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το ράλι στις τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα, καθώς χθες ξεπέρασε για πρώτη φορά το φράγμα των 2 ευρώ στα διυλιστήρια. Μιλώντας για το θέμα τόνισε πως οι τιμές που βλέπουμε σήμερα στα καύσιμα δεν είναι αποτέλεσμα μόνο του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς η ανοδική τους πορεία έχει ξεκινήσει εδώ και 14 μήνες, ενώ υπογράμμισε ότι κανείς δεν ξέρει πού θα φτάσει η τιμή.

«Έρχεται αποκλιμάκωση το επόμενο τριήμερο»

Παράλληλα τις ελπίδες του για μικρή αποκλιμάκωση των τιμών στα καύσιμα προσεχώς, εξέφρασε το πρωί της Παρασκευής 11 Μαρτίου ο Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καύσιμων, Γιώργος Ασμάτογλου. 

Σύμφωνα με τον ίδιο καταγράφηκε μείωση στις διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου από 132 δολάρια το βαρέλι στα 109 δολάρια σήμερα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει πτωτικά τις επόμενες ημέρες και την τιμή που φτάνει στον καταναλωτή. Όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος Πρατηριούχων, Γιώργος Ασμάτογλου, το επόμενο τριήμερο, εφόσον συνεχιστεί η αποκλιμάκωση, θα δούμε τιμές κάτω από 2 ευρώ το λίτρο στα αστικά κέντρα.

 

Που θα βρείτε φθηνή βενζίνη

Οι οδηγοί αναζητούν τρόπους να αντεπεξέλθουν απέναντι στο πρωτοφανές κύμα ακρίβειας στα καύσιμα, αναζητώντας τη φτηνότερη βενζίνη για να γεμίσουν τα οχήματά τους και να καλύψουν τις ανάγκες τους. 

Στο Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων καθώς και στην εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης e-katanalotis.gr μπορεί κανείς να βρει καύσιμα μπορεί να βρει κανείς τις τιμές των υγρών καυσίμων σε όλη την Ελλάδα. 

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς στην εφαρμογή e-katanalotis εντοπίζονται χαμηλότερες τιμές ανά λίτρο αλλά δυστυχώς η εφαρμογή εμφανίζει τιμές που δεν ενημερώνονται συχνά.

Ωστόσο μέσα από το «Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων», οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν αναζήτηση για πρατήρια, διευθύνσεις, καύσιμα σε όλη την Ελλάδα καθώς ανανεώνονται σχεδόν καθημερινά οι τιμές. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να δουν την τιμή πώλησης καυσίμων όπως η βενζίνη στην ή στις περιοχές που θέλουν και να επιλέξουν το φθηνότερο πρατήριο κοντά τους.

Αναλυτικά τα βήματα για να βρείτε τη φθηνότερη βενζίνη

  • Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να μπει στην ηλεκτρονική σελίδα του «Παρατηρητήριου Υγρών Καυσίμων»
  • Στη συνέχεια, επιλέγει νομό και κατόπιν δήμο ή δήμους
  • Έπειτα, επιλέγει τύπο καυσίμου όπως αμόλυβδη βενζίνη 95 ή 100 οκτανίων, diesel κίνησης, υγραέριο κίνησης, κτλ.
  • Τέλος, ο καταναλωτής θα δει ταξινομημένα από το φτηνότερο προς το ακριβότερο τα πρατήρια του δήμου που επέλεξε για το επιθυμητό καύσιμο καθώς και την ημερομηνία που έχει καταχωρήσει τις τιμές κάθε πρατήριο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sivitanidios4112018.jpg
Εγκύκλιος για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών της Σιβιτανιδείου - Δείτε αναλυτικά
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετατάξεις εκπαιδευτικών της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων (Σ.Δ.Σ.Τ.Ε.) στη...
Εγκύκλιος για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών της Σιβιτανιδείου - Δείτε αναλυτικά
ημεριδα
ΕΠΑΛ Λέσβου: Ημερίδα «Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΕΠΑΛ»
Οι ομιλητές ανέλυσαν τις διαδικασίες και τα είδη των αδειών που απαιτούνται για την νόμιμη άσκηση επαγγέλματος
ΕΠΑΛ Λέσβου: Ημερίδα «Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΕΠΑΛ»