venzini
EUROKINISSI/ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑΡΕΚΙΑΝ
Νέα αύξηση καταγράφηκε στην τιμή της βενζίνης, μέσα σε μία ημέρα

Ραγδαία εκτόξευση στις τιμές της βενζίνης καταγράφηκαν στα πρατήρια καυσίμων στο κέντρο της Αθήνας. Ειδικότερα, συγκριτικά με εχθές οι τιμές αυξήθηκαν πάνω από 0,10 ευρώ, ενώ σε κάποια πρατήρια έφτασε τα 2,247 ευρώ ανά λίτρο.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 9 Μαρτίου, στο Παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, για το κέντρο της Αθήνας, καταγράφηκαν τιμές 2,247 το λίτρο η αμόλυβδη βενζίνη.

Οι κυρώσεις στη Ρωσία από τις Ευρωπαϊκές χώρες αλλά και το εμπάργκο που ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρόεδρος Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζο Μπάιντεν και η Βρετανία στο πετρέλαιο της Ρωσίας, είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν κατακόρυφα οι τιμές σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο, και καύσιμα.

Η πρόβλεψη του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, Γιώργου Ασμάτογλου, είναι ενδεικτική της κατάστασης που θα επικρατήσει στις τιμές των καυσίμων, καθώς είπε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας, η τιμή της βενζίνης θα φτάσει στα 2,5 ευρώ το λίτρο. Με τα όρια αντοχής των πολιτών να δοκιμάζονται καθημερινά και την κυβέρνηση να παρακολουθεί απαθής χωρίς να παίρνει κανένα μέτρο, ούτε να μειώνει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Ωστόσο πριν ακόμη ανεβούν οι τιμές στη διεθνή αγορά, διαπιστώνεται πως αυξήθηκαν οι τιμές των καυσίμων μέσα στη νύχτα και ανέβασαν τις τιμές, επωφελούμενοι από την επικείμενη ραγδαία αύξηση των τιμών, ενώ είχαν καύσιμα στις δεξαμενές τους, τα οποία είχαν αγοράσει τις προηγούμενες ημέρες σε χαμηλότερη τιμή. Αρκετοί ήταν και οι πρατηριούχοι, οι οποίοι γέμισαν σήμερα τις δεξαμενές τους πληρώνοντας έως και 50 ευρώ ακριβότερα τα 1000 λίτρα.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες από τις διαφορές των τιμών στα πρατήρια υγρών καυσίμων το μεσημέρι της Τετάρτης:

venzini
venzini
venzini
venzini
venzini
venzini

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα