Από πότε μπαίνει τέλος στις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους;
Η άρση του μέτρου της μάσκας για τους εξωτερικούς χώρους θα έρθει ως συνέχεια της άρσης των περιορισμών που θα ολοκληρωθεί ως το τέλος Μαρτίου.

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων η οποία αναμένεται, εκτός των άλλων να «ανάψει το πράσινο φως» για την άρση και του μέτρου που αφορά στη χρήση μάσκας από τους πολίτες στους εξωτερικούς χώρους

Έτσι είναι πιθανόν και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που  διαμορφώνονται να "χαιρετήσουμε" τη  μάσκα στους εξωτερικούς χώρους πριν από τις 15 Μάρτη.

Η πορεία του πέμπτου κύματος πλέον είναι σαφώς πτωτική. Παρότι η ημερήσια καταγραφή κρουσμάτων επιμένει σε πενταψήφιους αριθμούς, οι νοσηλευόμενοι όπως και οι διασωληνωμένοι αναμένεται να «σπάσουν» τις επόμενες ημέρες τα φράγματα που σηματοδότησαν την είσοδο της χώρας στα επιδημικά κύματα των τελευταίων μηνών.

Οι διασωληνωμένοι μειώθηκαν στους 408, πλησιάζοντας το φράγμα των 400, που είχε «σπάσει» κινούμενο ανοδικά στις 30 Οκτωβρίου.

Η άρση του μέτρου της μάσκας για τους εξωτερικούς χώρους θα έρθει ως συνέχεια της άρσης των περιορισμών που θα ολοκληρωθεί ως το τέλος Μαρτίου.

"Ο ιός δεν έχει φύγει, όμως θα πρέπει να προχωρήσουμε με την κοινωνία έξω από τα σπίτια της με μέτρα και προσοχή, με μάσκες όπου υπάρχει συνωστισμός, και καραντίνα για όσους είναι ασθενείς", δήλωσε μιλώντας στο MEGA ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης.

"Έχουμε αποσυμπίεση στο ΕΣΥ και περιμένουμε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων που έχει ήδη αρχίσει. Θα υπάρξουν οι εισηγήσεις των ειδικών" σημείωσε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους προσθέτοντας ότι "έχουμε καλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης και αρκετό κόσμο που έχει νοσήσει. Φέτος το καλοκαίρι, με την Όμικρον και με το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε σε μια κανονικότητα. Οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους θα είναι από τα τελευταία πράγματα που θα φύγει. Η Όμικρον έχει αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο", είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στον προγραμματισμό της κυβέρνησης και των ειδικών σχετικά με τα άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, εξηγώντας πως μέχρι τα τέλη Μαρτίου τα περισσότερα από τα μέτρα για τους εμβολιασμένους θα έχουν αρθεί. Ο κ. Πλεύρης τόνισε οτι "η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους και οι αποστάσεις είναι ήπια μέτρα και δεν επηρεάζουν την κανονικότητα" εξηγώντας ωστόσο, ότι "αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για άρση μέτρων στους μη εμβολιασμένους".

Θυμίζουμε ότι το 2021 η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους καταργήθηκε την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2024: Οι εκτιμήσεις βαθμολογητών για τον βαθμό δυσκολίας/ευκολίας όλων των σημερινών θεμάτων

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 7/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα