70χρονη πέθανε μετά από τον πλειστηριασμό του σπιτιού της από τράπεζα
«Σήμερα με πήρε δικαστική επιμελήτρια και μου ζήτησε να της δώσω τα κλειδιά του σπιτιού. Της είπα αν θέλουν να πάνε να πάρουν τα κλειδιά από το μνήμα της».

Μια 70χρονη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στην Καλαμάτα όταν έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό και η τράπεζα δεν δεχόταν οποιαδήποτε παράταση.

Τα τελευταία χρόνια η ηλικιωμένη έδινε σκληρό αγώνα για να καταφέρει να επιβιώσει, μια και αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Παλιότερα ήταν ιδιοκτήτρια περιπτέρου επί της οδού Ναυαρίνου, από το οποίο έβγαζε κάποια έσοδα για να μπορέσει να ζήσει. Όμως, αναγκάστηκε να κλείσει το περίπτερο γιατί δεν της ανανέωσαν την άδεια.

Η καθημερινότητά της άρχισε να γίνεται ένας ατέλειωτος γολγοθάς. Τα χρέη άρχισαν να συσσωρεύονται και το τελειωτικό χτύπημα ήρθε όταν άρχισε να την ενοχλεί η τράπεζα, ανακοινώνοντάς της πως κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της, αν δεν αποπληρώσει το δάνειο. Τότε η στενοχώρια και η ψυχολογική πίεση που δέχτηκε επιδείνωσαν τα προβλήματα υγείας που είχε και την οδήγησαν αργά και σταθερά στον θάνατο.

Ο γιος της μίλησε στο Ionian TV για το τι συνέβη και ξεσπά για τη σκληρότητα στη γυναίκα που έπαιρνε σύνταξη 347 ευρώ.

«Ήταν ένας πραγματικός εξευτελισμός. Δεν άντεξε η μητέρα μου», είπε τονίζοντας ότι η τράπεζα απαντούσε αρνητικά στο αίτημα να μπορέσει να μείνει η ηλικιωμένη γυναίκα εκεί μέχρι τις 30 Απριλίου για να βρει κάποιο άλλο σπίτι να νοικιάσει.

«"Όχι, θα αναγκαστούμε να πάρουμε τον δρόμο της βίας", αυτό μου είπαν. «Η μητέρα μου στεναχωριόταν και έκλαιγε. Οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν τίποτα. Ούτε να το νοικιάσουμε δεν δέχθηκαν» ανέφερε και «πως από τη στιγμή που έφυγε από το σπίτι, αρρώστησε και πέθανε σε τρεις μέρες από την στεναχώρια της».

Τέλος, επισημαίνοντας πως οι μόνοι που προσπάθησαν να βοηθήσουν ήταν τα μέλη του σωματείου συνταξιούχων ανέφερε ότι «Σήμερα με πήρε δικαστική επιμελήτρια και μου ζήτησε να της δώσω τα κλειδιά του σπιτιού. Της είπα αν θέλουν να πάνε να πάρουν τα κλειδιά από το μνήμα της».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

smartphone_apps.jpg
5 εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών για να κατεβάσεις στο smartphone σου
Δεν έχει σημασία πόσο φανατικός φωτογράφος είσαι με το κινητό σου, κάθε σου λήψη μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη με λίγη επεξεργασία
5 εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών για να κατεβάσεις στο smartphone σου