Επίδομα παιδιού Α21: Πώς θα λάβετε έως 70 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι- Πως γίνονται οι αιτήσεις

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή για νέες αιτήσεις για την καταβολή του επιδόματος παιδιού (Α21), και θα μείνει ανοιχτό μέχρι και τις 12 Μαρτίου για τους ενδιαφερομένους. Οι αιτήσεις γίνονται μόνο ηλεκτρονικά από τους δικαιούχους.

Στις 31 Μαρτίου αναμένεται να καταβληθεί η πρώτη δόση και όσοι έχουν ήδη καταθέσει τις φορολογικές τους δηλώσεις και έχουν εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις τους θα πληρωθούν με βάση τα στοιχεία του 2020. Οι επόμενες δόσεις θα καταβληθούν στις 31 Μαΐου, 29 Ιουλίου, 30 Σεπτεμβρίου και τέλη Νοεμβρίου.

Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα ενημερώνεστε αν είστε δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού.

 

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος που δεν έχουν ακόμη υποβάλει την αίτηση Α21 μπορούν να την υποβάλλουν στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Το δικαιούμενο ποσό ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που δηλώνονται στο Α21 στην τελευταία φορολογική δήλωση.

Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα  πριν από κάθε πληρωμή, με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης Α21 επιτρέπει μέσω εκτεταμένων ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με διαθέσιμες βάσεις δεδομένων άλλων φορέων και υπηρεσιών, τον έλεγχο της ακρίβειας και της ορθότητας των δηλούμενων στοιχείων και πληροφοριών κατά το στάδιο υποβολής  της αίτησης. Για να χορηγηθεί το επίδομα η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Επισημαίνεται ότι αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Διαβάστε περισσότερα στο proson.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα