Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia
Δελτίο τύπου / POOL
«Έμεινα για δύο ημέρες και άναβα τα φώτα του φορτηγού σποραδικά για να βλέπω τι γίνεται, γιατί φοβόμουν μην πιάσει φωτιά στο γκαράζ που βρισκόμουν»

O 21χρονος οδηγός, ο οποίος έζησε για περισσότερες από 50 ώρες στο πλοίο Euroferry Olympia, που άρπαξε φωτιά στα ανοιχτά της Κέρκυρας, εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να μείνει ζωντανός.

«Όλες αυτές τις μέρες δεν έφαγα τίποτα. Είχα λίγο νερό μέσα στο φορτηγό μου και έπινα. Όταν μου τελείωσε πήγα σε άλλα φορτηγά. Δεν είδα άλλο οδηγό αλλά άκουσα φωνές 4-5 οδηγών να καλούν σε βοήθεια» φέρεται να είπε στην κατάθεσή του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, βρισκόταν στο τελευταίο κατάστρωμα, στο τελευταίο σημείο του πλοίου όπου η θερμοκρασία ήταν χαμηλότερη. Το ότι βρισκόταν κάτω από το επίπεδο της φωτιάς είναι το γεγονός που τον βοήθησε να μπορεί να αναπνέει.

«Όταν ξέσπασε η φωτιά κοιμόμουν. Όταν ξύπνησα και κατάλαβα ότι ξέσπασε φωτιά, προσπάθησα να βρω δίοδο διαφυγής αλλά δεν τα κατάφερα. Υπήρχε πολύ υψηλή θερμοκρασία και αποφάσισα να μείνω στην καμπίνα του φορτηγού. Έμεινα για δύο ημέρες και άναβα τα φώτα του φορτηγού σποραδικά για να βλέπω τι γίνεται, γιατί φοβόμουν μην πιάσει φωτιά στο γκαράζ που βρισκόμουν», ανέφερε ο 21χρονος, σύμφωνα με τον Alpha.

«Άκουγα συνέχεια θορύβους, αλλά δεν μπορούσα να ξέρω από πού προέρχονταν. Βγήκα την τρίτη ημέρα που κατάλαβα ότι είχε πέσει η θερμοκρασία και για να σιγουρευτώ έπιασα τις λαμαρίνες με τα χέρια μου. Έψαχνα στα τυφλά και τελικά είδα μια πινακίδα που έγραφε 'έξοδος κινδύνου'. Την ακολούθησα και κατάφερα να βγω από το σημείο που ήμουν», είπε.

Τα τρία στοιχεία που τον κράτησαν στη ζωή

Όπως υποστήριξαν λιμενικοί, τρία στοιχεία κράτησαν τον 21χρονο Λευκορώσο στη ζωή. Το πρώτο ήταν ότι βρισκόταν στο γκαράζ -1, όπου δεν είχε εκδηλωθεί φωτιά που ξέσπασε στο δεύτερο και στο τρίτο κατάστρωμα του πλοίου. Το δεύτερο στοιχείο ήταν ότι τα γκαράζ σφραγίζονται αεροστεγώς, με αποτέλεσμα να μην εισχωρήσει μεγάλη ποσότητα καπνού στο εσωτερικό του. Το τρίτο στοιχείο αφορούσε στον ίδιο και ήταν η ψυχραιμία στον τρόπο που αντέδρασε.

Ο 21χρονος Λευκορώσος νοσηλεύεται στην Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, για προληπτικούς λόγους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα