μπαρ, μπάρμαν, ποτά, πάγκος, ποτήρια, βράδυ, διασκέδαση
Στη σημερινή σύσκεψη της ολομέλειας της επιτροπής πολλοί επιστήμονες θα διατυπώσουν αντιδράσεις σχετικά με το πλήρες άνοιγμα της χώρας.

Μπορεί η κυβέρνηση να θέλει τα μέτρα που είναι σήμερα σε ισχύ κατά του κορονοϊού να καταργηθούν σιγά-σιγά ώστε ο πληθυσμός να επιστρέψει σε μία κανονικότητα, όμως δεν φαίνεται να έχουν την ίδια άποψη όλοι οι ειδικοί επιστήμονες της επιτροπής του υπουργείου υγείας.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει θέσει μια σειρά από μέτρα τα οποία θα πρέπει να εξεταστούν από την επιτροπή προκειμένου να αποφανθούν οι επιστήμονες εάν μπορούν να αρθούν ή όχι, υπάρχουν ειδικοί που έχουν έντονες αντιρρήσεις για την πλήρη απελευθέρωση της χώρας. Πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι μέλη της επιτροπής θεωρούν πως το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα παραμένει υψηλό, γι αυτό και δεν προτίθενται να δώσουν το πράσινο φως για την κατάργηση των μέτρων.

Στη σημερινή σύσκεψη της ολομέλειας της επιτροπής πήγες τους ethnos.gr αναφέρουν ότι πολλοί επιστήμονες θα διατυπώσουν αντιδράσεις σχετικά με το πλήρες άνοιγμα της χώρας.

Εκτιμούν ότι θα πρέπει να δώσουμε στην πανδημία λίγες εβδομάδες ακόμη προκειμένου να καταγραφεί μία πιο σταθερή αποκλιμάκωση, ώστε να μη χρειασθεί να γυρίσουμε πίσω.

Τα μέτρα υπό εξέταση

Τα μέτρα που ζητά η κυβέρνηση από τους επιστήμονες να αρθούν είναι:

  • Να αυξηθεί το ποσοστό πληρότητας στα γήπεδα στο 50%. Σήμερα στα γήπεδα επιτρέπεται η κάλυψη μόνο σε ποσοστό 10% και με όριο τα 1000 άτομα. Πρόκειται για ένα μέτρο στο οποίο οι ειδικοί φαίνεται ότι δεν έχουν αντίρρηση καθώς θεωρούν ότι είναι συνήθως εξωτερικοί χώροι συνεπώς μπορούν οι ομάδες να τηρήσουν τα μέτρα για τους φιλάθλους τους.
  • Κατάργηση της υποχρεωτικής μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Παρότι ελάχιστοι πλέον τη χρησιμοποιούν σε εξωτερικούς χώρους αφού δεν επιβάλλονται και πρόστιμα, υπάρχουν επιστήμονες που δεν συμφωνούν να αρθεί το μέτρο. Εκτιμούν ότι αυτό πρέπει να γίνει τις επόμενες εβδομάδες. 
  • Να επιτραπούν στην εστίαση και την ψυχαγωγία και οι όρθιοι. Στην τελευταία συνεδρίασή τους πάντως οι ειδικοί έδωσαν το πράσινο φως ώστε να μην υπάρχει περιορισμός ατόμων ανά τραπέζι, με συνέπεια να καταργηθούν στην πράξη τα οποία μέτρα στην ψυχαγωγία και την εστίαση. Πάντως πηγές σημειώνουν ότι οι ειδικοί δεν σκοπεύουν καν να αναλύσουν το συγκεκριμένο θέμα αφού θεωρούν ότι ακόμη είναι πρώιμο.
  • Επίσης η κυβέρνηση ζητά να δοθεί το πράσινο φως ώστε να επιτραπούν με μέτρο κάποιες καρναβαλικές εκδηλώσεις όχι όμως οι παρελάσεις.
  • Τέλος θετικά αναμένεται να απαντήσουν οι επιστήμονες της επιτροπής για το θέμα των σχολικών εκδρομών ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να κοινωνικοποιηθούν. Άλλωστε οι εκδρομές είχαν απαγορευθεί το μεγαλύτερο διάστημα της πανδημίας και υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν ζήσει καν αυτήν τη μαθητική εμπειρία.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Διαβάστε ακόμη στο ethnos.gr

Coco Chanel και Dior σε ένα επικό θρίλερ μόδας και προδοσίας - Κατάσκοποι των Ναζί και μυστικές υπηρεσίες

Άγχος, αυπνίες, σεξουαλικά και οικογενειακά προβλήματα: Πώς τα lockdown επιβάρυναν ψυχολογικά τους φοιτητές

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Νίκος Φίλης
Νίκος Φίλης: «Όσα δεν τολμά να πει η κυβέρνηση τα λέει η... Διαμαντοπούλου»
Ν. Φίλης: «Η κα Διαμαντοπούλου λέει όσα δεν τολμάει να διατυπώσει ανοιχτά η κυβέρνηση, μήπως βγει από την πολιτική αφάνεια, μήπως κερδίσει κάποιο...
Νίκος Φίλης: «Όσα δεν τολμά να πει η κυβέρνηση τα λέει η... Διαμαντοπούλου»
ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 ανέργων με ειδικά κριτήρια
Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση: A. 3.000 ανέργων που ανήκουν σε δύσκολα εξυπηρετήσιμες πληθυσμιακές ομάδες και Β. 7.000...
ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 ανέργων με ειδικά κριτήρια
Ιερέας σε εκκλησία
Σοκαριστική καταγγελία για ιερέα: Γονείς τον κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
Γονείς καταγγέλλουν ιερέα για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών τους
Σοκαριστική καταγγελία για ιερέα: Γονείς τον κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών