girokomeio xania
Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί η ιδιοκτήτρια, η 43χρονη κόρη της και συνδιαχειρίστρια, ένας 50χρονος γενικός γιατρός-υπεύθυνος της μονάδας, ένας 70χρονος ψυχίατρος, δύο νοσηλεύτριες 44 και 47 ετών και ένας 42χρονος νοσηλευτής

Σήμερα, Σάββατο αναμένεται να απολογηθούν οι συλληφθέντες για την ιδιωτική μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στα Χανιά, που σύμφωνα με ανατριχιαστικές μαρτυρίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είχε μετατραπεί σε κολαστήριο.

Οι 7 απολογούνται τμηματικά ενώπιον του ανακριτή για τις πράξεις τους, ενώ νωρίς το πρωί, γύρω στις 7, την πύλη του δικαστικού μεγάρου Χανίων, πέρασαν οι δύο ιδιοκτήτριες της δομής. Στη συνέχεια, και στη διάρκεια της ημέρας θα ακολουθήσουν οι απολογίες και των υπόλοιπων πέντε. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία θα υπάρξει και η οριστική απόφαση για την προφυλάκισή τους.

Σημειώνεται πως για την υπόθεση έχουν συλληφθεί η 67χρονη ιδιοκτήτρια της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, η 43χρονη κόρη της και συνδιαχειρίστρια, ένας 50χρονος γενικός γιατρός-υπεύθυνος της μονάδας, ένας 70χρονος ψυχίατρος, δύο νοσηλεύτριες 44 και 47 ετών και ένας 42χρονος νοσηλευτής.

Κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονίας, απάτης, νόμου «περί προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων», πλαστογραφίας και περιπτώσεων χορηγήσεων και χρήσεων ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών, έκθεσης από την οποία προήλθε θάνατος και παράβασης καθήκοντος.

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις

Δραματική είναι η κατάσταση σε σχέση και με το τι έκαναν με τις παράνομες συνταγογραφήσεις με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις καταγραφές που υπάρχουν μέσα στη δικογραφία σύμφωνα με τις οποίες σε γυναίκα χορηγούσαν φάρμακα για τον προστάτη και σε ηλικιωμένο χορηγούσαν φάρμακα για την εμμηνόπαυση.

Υπολογίζεται ότι οι παράνομες συνταγογραφήσεις ξεπερνούσαν τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το πόρισμα της υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Κοινωνικής Ασφάλισης που εκεί θα αποτυπώνεται πιο καθαρά το μέγεθος της κατάστασης. 

«Με χτυπούσαν και πονούσα - Με έδεναν σε καροτσάκι»

Συγκλονίζει η μαρτυρία ηλικιωμένου που φιλοξενείτο στο γηροκομείο-κολαστήριο της Κρήτης.

Εφιαλτικές εμπειρίες που σημάδεψαν τα γηρατειά του, βίαιες συμπεριφορές σε βάρος του ίδιου και άλλων ηλικιωμένων και καταστάσεις που δεν τις χωρά ανθρώπινος νους, περιγράφει στο neakriti.gr ένας 76χρονος, πρώην φιλοξενούμενος της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στα Χανιά.

«Ξύλο, έτρωγα πολύ ξύλο. Στον πισινόΠονούσα και φώναζα. Μου έκαναν ενέσεις χωρίς λόγο. Με χτυπούσαν αλύπητα» είπε ο κ. Χρήστος Δερμιτζάκης.

Είχε την ατυχία να μπει προσωρινά ευτυχώς στη δομή, λόγο της απαραίτητης υποβολής της συζύγου του σε εγχείριση σε νοσοκομείο του Ηρακλείου. Τα παιδιά του, εργαζόμενα, με βαρύ πρόγραμμα, ήταν δύσκολο να τον κρατήσουν κοντά τους για φροντίδα κι έτσι αποφάσισαν από κοινού να φιλοξενηθεί στην εν λόγο μονάδαΚατέβαλαν όλη τη σύνταξη του 76χρονου, συνολικά 800 ευρώ, ενώ πλήρωναν από την τσέπη τους και τα φάρμακα του, το κόστος των οποίων ανερχόταν στα περίπου διακόσια ευρώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα