girokomeio xania
Παράνομες συνταγογραφήσεις που ξεπερνούσαν τα 3 εκατομμύρια ευρώ - Έδιναν σε γυναίκα φάρμακα για τον προστάτη και σε ηλικιωμένο χορηγούσαν φάρμακα για την εμμηνόπαυση

Σοκάρουν οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα από το το γηροκομείο - κολαστήριο στην Κρήτη, οι οποίες μάλιστα πιστοποιούνται από οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας και το οποίο περιλαμβάνεται στην ογκώδη δικογραφία.

Μία τέτοια φωτογραφία αποκάλυψε στο μεσημβρινό δελτίο του OPEN η Μίνα Καραμήτρου, στην οποία απεικονίζεται ηλικιωμένη γυναίκα η οποία είναι εντελώς αποστεωμένη πάνω σε ένα κρεβάτι.

Η χωρητικότητα του συγκεκριμένου γηροκομείου ήταν μόλις για 16 άτομα ωστόσο στην πραγματικότητα υπήρχαν πάνω από 50 και κάθε φορά που γινόταν έφοδος για να γίνει έλεγχος στο γηροκομείο έβγαζαν τους ηλικιωμένους στην ταράτσα και με γυψοσανίδες έκλειναν τους χώρους για να μην τους βρίσκουν στον έλεγχο. 

Παράλληλα τα παραπάνω πιστοποιούνται και από καταθέσεις υπαλλήλων οι οποίοι ήταν επιφορτισμένοι με το να βάζουν τις γυψοσανίδες

Την ίδια ώρα δραματική είναι η κατάσταση σε σχέση και με το τι έκαναν με τις παράνομες συνταγογραφήσεις με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις καταγραφές που υπάρχουν μέσα στη δικογραφία σύμφωνα με τις οποίες σε γυναίκα χορηγούσαν φάρμακα για τον προστάτη και σε ηλικιωμένο χορηγούσαν φάρμακα για την εμμηνόπαυση.

Υπολογίζεται ότι οι παράνομες συνταγογραφήσεις ξεπερνούσαν τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το πόρισμα της υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Κοινωνικής Ασφάλισης που εκεί θα αποτυπώνεται πιο καθαρά το μέγεθος της κατάστασης. 

«Με χτυπούσαν και πονούσα - Με έδεναν σε καροτσάκι»

Συγκλονίζει η μαρτυρία ηλικιωμένου που φιλοξενείτο στο γηροκομείο-κολαστήριο της Κρήτης.

Εφιαλτικές εμπειρίες που σημάδεψαν τα γηρατειά του, βίαιες συμπεριφορές σε βάρος του ίδιου και άλλων ηλικιωμένων και καταστάσεις που δεν τις χωρά ανθρώπινος νους, περιγράφει στο neakriti.gr ένας 76χρονος, πρώην φιλοξενούμενος της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στα Χανιά.

«Ξύλο, έτρωγα πολύ ξύλο. Στον πισινόΠονούσα και φώναζα. Μου έκαναν ενέσεις χωρίς λόγο. Με χτυπούσαν αλύπητα» είπε ο κ. Χρήστος Δερμιτζάκης.

Είχε την ατυχία να μπει προσωρινά ευτυχώς στη δομή, λόγο της απαραίτητης υποβολής της συζύγου του σε εγχείριση σε νοσοκομείο του Ηρακλείου. Τα παιδιά του, εργαζόμενα, με βαρύ πρόγραμμα, ήταν δύσκολο να τον κρατήσουν κοντά τους για φροντίδα κι έτσι αποφάσισαν από κοινού να φιλοξενηθεί στην εν λόγο μονάδαΚατέβαλαν όλη τη σύνταξη του 76χρονου, συνολικά 800 ευρώ, ενώ πλήρωναν από την τσέπη τους και τα φάρμακα του, το κόστος των οποίων ανερχόταν στα περίπου διακόσια ευρώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

3941_1584003571_xeiropedes.jpg
Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενος ο νονός που ασέλγησε στο βαφτιστήρι του- «Με προκάλεσε» είπε
Ο 50χρονος ομολόγησε κάποιες από τις πράξεις του και πλέον αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Τριπόλεως.
Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενος ο νονός που ασέλγησε στο βαφτιστήρι του- «Με προκάλεσε» είπε
simaia-palaistini
Παρίσι: Επέμβαση της αστυνομίας στη σχολή Πολιτικών Σπουδών
Περίπου 50 από τους φοιτητές που είχαν προχωρήσει στην καθιστική διαμαρτυρία παρέμεναν στον χώρο τη στιγμή που μπήκαν στο κτίριο οι αστυνομικοί
Παρίσι: Επέμβαση της αστυνομίας στη σχολή Πολιτικών Σπουδών
ναυαγιο
Βάρκα με 33 μετανάστες στα νότια της Κρήτης- Ανάμεσά τους μια έγκυος και τέσσερα παιδιά
Τα 33 άτομα μεταφέρθηκαν αρχικά στους Καλούς Λιμένες και αμέσως μετά, σε χώρο στο Ηράκλειο.
Βάρκα με 33 μετανάστες στα νότια της Κρήτης- Ανάμεσά τους μια έγκυος και τέσσερα παιδιά