Επίδομα ασθένειας: Ηλεκτρονικά πλέον οι αιτήσεις e-ΕΦΚΑ
«Όταν όμως παρακάμπτεται με τέτοιο κυνικό και απροκάλυπτο τρόπο ο ΑΣΕΠ και τα μόνα κριτήρια που ορίζονται είναι από στελέχη του φορέα και του Υπουργείου τότε πραγματικά η όλη διαδικασία δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και αποτελεί προϊόν καταγγελίας»

Στην καταγγελία για έλλειψη διαφάνειας σε διαγωνισμούς του ΕΦΚΑ που πραγματοποιούνται εκτός ΑΣΕΠ, προχωρά ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πτυχιούχων, Γιώργος Δημητριάδης. 

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, παρακάμφθηκαν τα κριτήρια διαγωνισμού για «βολέματα ημετέρων» και συνεχίζει προσθέτωντας πως οι εν λόγω προσλήψεις αποτελούν «προϊόν αναξιοκρατίας». Μάλιστα επικαλείται στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία αγνοήθηκαν και παρακάμφθηκαν σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις αρκετά κριτήρια.

Ως αποκορύφωμα, χαρακτηρίζει το γεγονός πως δεν υπάρχει δυνατότητα ένστασης για την μοριοδότηση και τον τελικό πίνακα κατάταξης επιτυχόντων.

«Όταν όμως παρακάμπτεται με τέτοιο κυνικό και απροκάλυπτο τρόπο ο ΑΣΕΠ και τα μόνα κριτήρια που ορίζονται είναι από στελέχη του φορέα και του Υπουργείου τότε πραγματικά η όλη διαδικασία δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και αποτελεί προϊόν καταγγελίας», όπως επισημαίνει.

Αναλυτικά:

Πανελληνίου Συλλόγου Πτυχιούχων

Σήμερα 25/01/2022, συντάσσεται η παρούσα καταγγελία ύστερα από την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων για την πρόσληψη 100 ατόμων ΠΕ κατηγορίας στην υπ’ αρ. ΣΜΕ 1/2021 προκήρυξη του e-ΕΦΚΑ.

Με βαθιά οργή και αγανάκτηση καταγγέλλουμε τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ.Δουφεξή  και τον Υπουργό Εργασίας κ.Χατζηδάκη για το γεγονός πως παρακάμφθηκαν για ακόμη μια φορά τα κριτήρια του διαγωνισμού για βολέματα ημετέρων. 

Οι προσλήψεις αυτές αποτελούν προϊόν αναξιοκρατίας καθώς υπάρχουν απτά στοιχεία πως αγνοήθηκαν και παρακάμφθηκαν σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις αρκετά κριτήρια και το αποκορύφωμα αυτού είναι πως δεν υπάρχει καν δυνατότητα ένστασης για όλο αυτό το μπάχαλο της μοριοδότησης και της διαμόρφωσης του τελικού πίνακα κατάταξης επιτυχόντων. Πράγμα που προκαλεί αλγεινή εντύπωση επίσης είναι πως σε πολλές περιπτώσεις προσλήφθηκαν υποψήφιοι με πτυχία εντελώς εκτός των προδιαγραφών του διαγωνισμού. Δυστυχώς αυτό που διαπιστώνεται είναι πως η επιλογή των υποψήφιων που έγινε μόνο από τον ίδιο τον φορέα πραγματοποιήθηκε χωρίς ίχνος αξιοκρατίας.

Όταν όμως παρακάμπτεται με τέτοιο κυνικό και απροκάλυπτο τρόπο ο ΑΣΕΠ και τα μόνα κριτήρια που ορίζονται είναι από στελέχη του φορέα και του Υπουργείου τότε πραγματικά η όλη διαδικασία δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και αποτελεί προϊόν καταγγελίας. 
Ζητούμε από τους αρμόδιους Φορείς να τηρήσουν τα προσχήματα και να μας απαντήσουν γιατί γίνεται τέτοια απαξίωση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού;;

Επίσης ζητάμε:

1) Να γίνει άμεσα επανέλεγχος της μοριοδότησης όλων των υποψηφίων. 
2) Να δοθεί άμεσα η δυνατότητα ένστασης σε όλους τους υποψήφιους για τουλάχιστον 7 ημέρες.
Τέλος, η παρούσα καταγγελία αποδεικνύει πως το επιτελικό και το πελατειακό κράτος δυστυχώς ακόμη καλά κρατούν. Όμως η κυβέρνηση της ΝΔ θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για την διάλυση των δομών του κράτους αλλά και για την έλλειψη αξιοκρατίας το συντομότερο.

Κομοτηνή, 25-01-2022

Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Πτυχιούχων
Γιώργος Δημητριάδης
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευση
Τι συμβαίνει στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής - Γιατί η ΟΛΜΕ καταγγέλλει τον Διευθυντή της;
Συνεχόμενες απορρίψεις μεταπτυχιακών λόγω «έλλειψης συνάφειας». Ακριβώς η ίδια ταλαιπωρία περιμένει πολλούς εκπιδευτικούς που έχουν αιτηθεί άδεια...
Τι συμβαίνει στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής - Γιατί η ΟΛΜΕ καταγγέλλει τον Διευθυντή της;
Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους
Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Η μήνυση του πατέρα της Κυριακής σε βάρος των αστυνομικών
«Ο πόνος και ο θυμός του επιτείνονται και φυσικά θέλει να διαλευκανθεί η υπόθεση σε βάθος από όλες τις πλευρές»
Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Η μήνυση του πατέρα της Κυριακής σε βάρος των αστυνομικών
εκπαιδευση
Με αφορμή την παραίτηση διευθυντή δημοτικού σχολείου στο Λασίθι και τις πιέσεις του υπουργείου Παιδείας
Κάθε απόπειρα ενεργοποίησης κυρώσεων με βάση το άρθρο 56 του 4823/21 σε συνάδελφους διευθυντές/ντριες και προϊστάμενους/νες θα είναι πράξη παράνομη,...
Με αφορμή την παραίτηση διευθυντή δημοτικού σχολείου στο Λασίθι και τις πιέσεις του υπουργείου Παιδείας