“Πήρα στην Αστυνομία για να καταγγείλω τον ιερέα και μου είπαν ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα”
"πήρα τηλέφωνο σε τρία διαφορετικά αστυνομικά τμήματα για να κάνω καταγγελία, αλλά μου είπαν ότι επειδή δεν ήμουν ανήλικη, δεν είχα στοιχεία και δεν το είπα την ημέρα που έγινε, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα"

Αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον τρόπο δράσης του του ιερέα από τα Κάτω Πατήσια, πατέρα τριών παιδιών, ο οποίος φέρεται να βίαζε μία 17χρονη από τα τέλη του 2019 μέχρι τα μέσα του 2020. 

Σε μία κατάθεση 17 σελίδων, η 17χρονη, σήμερα, μαθήτρια, περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το μαρτύριο που βίωνε σε ηλικία 15 ετών στα χέρια του ιερέα.

Ο κατηγορούμενος είχε προσεγγίσει την ανήλικη στο κατηχητικό και της είχε παρουσιαστεί ως ο απόλυτος προστάτης της.

Κάθε φορά μετά το τέλος του κατηχητικού, την απομόνωνε στον ναό στα Κάτω Πατήσια και αφού την έβαζε να εξομολογηθεί, τη βίαζε.

«Στο πρόσωπο μου θα βλέπεις τον πατέρα σου και τον δάσκαλο σου» της έλεγε μετά και η ψυχή του παιδιού γινόταν κομμάτια. Και σαν να μην έφταναν αυτά όπως καταγγέλλουν συγγενείς του κοριτσιού, ο ιερέας «είχε το θράσος να μπαίνει μέσα στο σπίτι της οικογένειας».

Η εφιαλτική δράση του κατηγορούμενου ρασοφόρου δεν σταματούσε εκεί. Έβαζε την ανήλικη να του στέλνει φωτογραφίες από διάφορα σημεία του σώματος της. Και όχι μόνο αυτό. Έστελνε και ο ιερέας δικές του φωτογραφίες ακατάλληλου περιεχομένου για ένα μικρό παιδί.

Καταγγελία-σοκ άλλης κοπέλας

Και μια άλλη νέα κοπέλα σε συνέντευξη που έδωσε καταγγέλλει ότι της έκανε πολλές προσωπικές ερωτήσεις και της πρότεινε  να της δώσει 50 ευρώ με αντάλλαγμα «μία ώρα από τη ζωή της». Η νεαρή κοπέλα αποκάλυψε ότι απευθύνθηκε σε τρία διαφορετικά αστυνομικά τμήματα για να καταγγείλει τον ιερέα ωστόσο το αίτημά της δεν βρήκε ανταπόκριση.

"Την επόμενη μέρα πήρα τηλέφωνο σε τρία διαφορετικά αστυνομικά τμήματα για να κάνω καταγγελία, αλλά μου είπαν ότι επειδή δεν ήμουν ανήλικη, δεν είχα στοιχεία και δεν το είπα την ημέρα που έγινε, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, ενώ δεν είχαν περάσει καν 24 ώρες. Οπότε δεν με βοήθησε κανείς", αποκάλυψε η 19χρονη.

“Μου είχε προσφέρει 50 ευρώ για να του χαρίσω μία ώρα από τη ζωή μου”

Η 19χρονη Λούνα, μιλώντας στο LiveNews του MEGA τόνισε ότι ο συγκεκριμένος ιερέας την είχε προσεγγίσει περισσότερες από μία φορές.

«Με είχε προσεγγίσει μια κοπέλα που πήγαινε στο κατηχητικό και μου είπε ότι ο παπάς ήθελε κάποια άτομα να ζωγραφίσουν ένα γκράφιτι. Πήγαμε με έναν φίλο μου και του κάναμε τη δουλειά. Όταν ήρθε η στιγμή να πληρωθούμε, μου ζητήθηκε να πάω από το γραφείο του στην εκκλησία για να πάρω τα λεφτά. Μπήκα μέσα και ήμασταν μόνοι μας, ήταν 21.00 η ώρα το βράδυ. Πριν μου δώσει τα λεφτά, μου έκανε προσωπικές ερωτήσεις, όπως αν έχω σχέση και άτομα που εμπιστεύομαι και αν τους τα λέω όλα. Προσπαθούσε να με πείσει να πάρω μέρος στο κατηχητικό» είπε η Λούνα.

Και συνέχισε: «Μετά από λίγο μου είπε “θα σου δώσω τα χρήματα, απλά εσένα θέλω να σου δώσω μια επιπλέον αμοιβή για να σε ευχαριστήσω προσωπικά” και έβγαλε από το πορτοφόλι του να μου δώσει ένα 50αρικο αρκεί εγώ να του έδινα ένα αντάλλαγμα. Όταν τον ρώτησα τι αντάλλαγμα, μου είπε “μία ώρα από τη ζωή σου”».

Μάλιστα, η 19χρονη καταγγέλλει ότι ο ιερέας της πρότεινε να βρεθούν οι δυο τους βραδινές ώρες, σε κτίριο της εκκλησίας και την παρότρυνε να μην πει τίποτα σε κανέναν.

«Μου είπε να πηγαίναμε εκεί πέρα μόνοι μας, οι δυο μας, και να μη φοβάμαι και ότι ο σκοπός του είναι να περάσουμε εμείς καλά. Εγώ είχα πάθει σοκ, δεν τα πήρα τα λεφτά. Μου έδωσε προθεσμία δύο ημέρων να το σκεφτώ και να τον πάρω τηλέφωνο. Έφυγα τρομαγμένη και την ίδια μέρα μου έστειλε μήνυμα στο κινητό να του κάνω πρόταση στα social, που δεν αποδέχτηκα, και την επόμενη μέρα με έκανε add στο Facebook».

«Μετά από 2 – 3 μέρες με έπαιρνε συνεχώς τηλέφωνο. Όταν τελικά το σήκωσα, δεν μου είπε κάτι ουσιώδες και του είπα να μην με ξαναενοχλήσει. Από τότε, τύχαινε πολλές φορές να με δει στον δρόμο, γιατί μένουμε και κοντά, και δεν δίσταζε μπροστά στη γυναίκα του να με κοιτάει πολύ έντονα» ανέφερε ακόμη η Λούνα.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές