Χριστούγεννα
Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς μέχρι τις 02:00 - Από τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης σε ισχύ τα νέα μέτρα

Το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς αναμένεται να γίνει μέχρι τις 2:00 τα ξημερώματα.

Αυτό θα ανακοινώσει σε λίγες ώρες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του alfavita.gr.

Ειδικότερα, τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 2:00 της Πρωτοχρονιάς προκειμένου να μην ακυρωθούν πολλές κρατήσεις.

Οι επίσημες ανακοινώσεις του Θάνου Πλεύρη θα πραγματοποιηθούν στις 15:00.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για προσαρμογές στα μέτρα. 

Για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς επισήμανε ότι θα υπάρξουν οδηγίες και συστάσεις. Ωστόσο, ανέφερε ότι «πρέπει κάπου να βάλουμε στην εξίσωση και την κοινή λογική».

Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για κάποιες τροποποιήσεις των μέτρων στα σχολεία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι τα μέτρα θα είναι πάνω - κάτω τα ίδια με αυτά που θα τεθούν σε ισχύ από τις 3 Ιανουάριου, ενώ για τα σχολεία διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να ανοίξουν κανονικά μετά τις διακοπές. 

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, «πιθανολογώ ότι η επιτροπή στη συνεδρίασή της το μεσημέρι θα εισηγηθεί τη χρονική μετάθεση των μέτρων που θα ίσχυαν από τη Δευτέρα και μετά νωρίτερα, ενδεχομένως και κάποιες προσαρμογές στο ίδιο αυτό πλαίσιο, θα σταθμίσουμε τα δεδομένα, τις εισηγήσεις της επιτροπής και θα προβεί ο υπουργός Υγείας στις ανακοινώσεις για το πώς θα προχωρήσουμε από αύριο και μετά, ανάλογα με την  κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με τη διασπορά της Όμικρον στα μεγέθη που γνωρίζουμε. Οι τομείς εφαρμογής των μέτρων είναι αυτοί που γνωρίζουμε δε συζητάμε για κάτι παραπάνω». 

Σε σχέση με τα σχολεία ο Γ. Οικονόμου υποστήριξε ότι πρόθεση και σταθερός προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν κανονικά στην ώρα τους.

Μάλιστα, τόνισε ότι μέχρι τις 10 Ιανουάριου θα έχουμε και αλλά δεδομένα και άλλες συνεδριάσεις των ειδικών και αν χρειαστεί να λάβουμε αυστηρότερα μέτρα σε ό,τι αφόρα τον διαγνωστικό έλεγχο, ενδεχομένως περισσότερα τεστ, θα το πράξουμε. «Θα εξαντλήσουμε κάθε εργαλείο, κάθε πιθανότητα, που έχουμε στα χεριά μας για να ατυχούμε το άνοιγμα των σχολείων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Οικονόμου. 

«Τώρα που οι μαθητές είναι εκτός σχολικού περιβάλλοντος με την Όμικρον να δείχνει τη διασπορά και με τις νέες ηλικίες πιο ευαίσθητες, χρειάζεται ενδεχομένως κάποια τροποποίηση, κάποιος πιο αυστηρός έλεγχος, για να πάμε 10η Ιανουαρίου και να ανοίξουν τα σχολεία». «Δεν υπάρχει σήμερα κάποια εισήγηση να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου» συμπλήρωσε. 

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν τα παρακάτω μέτρα:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα τόσο στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 12 τα μεσάνυχτα, έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση
  • Στα γήπεδα: Περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. 
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία. 
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα