golearn-engl_970-250
thematofylakes
Απειλητικές επιστολές κατά του δημάρχου Κιλκίς εξαπέλυσαν οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» - «Δεν εκβιάζομαι» απαντά ο δήμαρχος

«Ο δήμαρχος δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, αναφορικά με έγγραφο που εστάλη στο δημαρχείο από τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Όπως ανέφερε ο Δ. Κυριακίδης, στα μέσα Δεκεμβρίου εστάλη επιστολή στο δημαρχείο που περιλάμβανε απειλές όχι μόνο προς τον ίδιο, αλλά και προς τοπικούς φορείς, δημοσιογράφους κ.ά.

Με το εν λόγω έγγραφο, τους καλούν να απόσχουν από πράξεις, που υποτίθεται ότι παραβιάζουν το Σύνταγμα και απειλούν πως θα λάβουν το νόμο στα χέρια τους. Το ίδιο έγγραφο κοινοποιήθηκε επίσης στην εισαγγελία και το αστυνομικό τμήμα.

Ο Δ. Κυριακίδης, με τη σειρά του, απέστειλε αναφορά για το περιστατικό στον εισαγγελέα και την αστυνομία ώστε να επιληφθούν επί των απειλών. «Υπάρχουν νόμοι και διατάξεις στο Σύνταγμα που πρέπει όλοι να υπακούμε. Θα επιληφθούν οι αρμόδιοι και οι δικαστικές αρχές», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Απειλούν με εκτελέσεις πολιτών 

Σοκ προκαλεί η υποτιθέμενη «ιερή δήλωση» των αρνητών του κορονοϊού με την οποία καλούν τους πολίτες σε «ένοπλο αγώνα» και απειλούν ακόμα και με εκτελέσεις μεταναστών. Το συγκεκριμένο έντυπο, γεμάτο με ακροδεξιά ρητορική μίσους, φέρεται να έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 2.000 υπογραφές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για ένα έντυπο 20 σελίδων κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2012 με αφορμή τα μνημόνια, εμπλουτίστηκε το 2015 και το 2018 και φθάσαμε στο σήμερα, όπου μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι έχουν το «δικαίωμα για ένοπλο αγώνα».

Μάλιστα, σε αυτό το κείμενο καλούν τις Ένοπλες Δυνάμεις να τους παραδώσουν οπλισμό και το εθνόσημο αναφέροντας ότι έχουν «δικαίωμα και υποχρέωση» στην οπλοκατοχή και μπορούν όποιον κρίνουν προδότη να τον εκτελούν.

Οι «Θεματοφύλακες» αναφέρονται μεταξύ άλλων σε «λαθρομετανάστες» που πρέπει να εκτελούνται γιατί επιχειρούν, εν μέσω πανδημίας, να μπουν στα σύνορα, όπως πρέπει να εκτελούνται και όσοι τους διευκολύνουν.

Το έντυπο αυτό έχει μπει στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών και δικαστικών Αρχών.


 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Power Pass: Τι γίνεται στην περίπτωση αλλαγής κατοικίας - Διευκρινίσεις και οδηγίες
Αρκετές ήταν οι περιπτώσεις κατά τις οποίες πολίτες βρέθηκαν μπροστά σε απρόοπτα προβλήματα κατά την δήλωσή τους στην πλατφόρμα. Η αλλαγή κατοικίας...
Power Pass: Τι γίνεται στην περίπτωση αλλαγής κατοικίας - Διευκρινίσεις και οδηγίες
germanida_eglima
Η Γερμανίδα δασκάλα που είχε ρημάξει το Κολωνάκι, έλιωσε το κεφάλι πωλήτριας με έξι κανάτια
Σαν σήμερα το 1978 διαπράχθηκε ένα από τα πιο άγρια εγκλήματα στην Αθήνα
Η Γερμανίδα δασκάλα που είχε ρημάξει το Κολωνάκι, έλιωσε το κεφάλι πωλήτριας με έξι κανάτια
Μετρό: Δοκιμαστική λειτουργία του στον Πειραιά - Σύντομα η πλήρης παράδοση του έργου
Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας πρόκειται να προχωρήσει η δοκιμαστική λειτουργία του μετρό για τις στάσεις του Πειραιά.
Μετρό: Δοκιμαστική λειτουργία του στον Πειραιά - Σύντομα η πλήρης παράδοση του έργου