arnites-koronoiou
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Στο επίκεντρο αστυνομικής έρευνας βρέθηκε αγρόκτημα στο Σχολάρι, έξω από τη Θεσσαλονίκη, για τη δράση της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Από το σημείο προσήχθησαν οκτώ άτομα, ενώ κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα που έφεραν τα διακριτικά της συγκεκριμένης ομάδας.

Όπως έγινε γνωστό, οι προσαχθέντες μετά την εξέταση τους αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε κάτι εις βάρος τους.

Για τα οχήματα αποφασίστηκε από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας η αφαίρεση των αδειών και των πινακίδων κυκλοφορίας, καθώς έπαψαν να ισχύουν οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες χορηγήθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τους αυταποκαλούμενους "Θεματοφύλακες του Συντάγματος", μετά και το πρωτοφανές περιστατικό αρπαγής του διευθυντή Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας από μέλη του, ενώ οι αρχές πανελλαδικά  έχουν ξεκινήσει χαρτογράφηση και καταγραφή προσώπων και οργανωμένων ομάδων αρνητών που έχουν κάνει την εμφάνισή τους, δείχνοντας μάλιστα και βίαιες συμπεριφορές.

Τα διερευνώμενα αδικήματα της ποινικής έρευνας αφορούν την εγκληματική οργάνωση και την κακουργηματική οπλοκατοχή.

Στην έρευνά της η ΕΛ.ΑΣ. θα συμπεριλάβει και τη διάσταση αν οι ομάδες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους ενάντια στα μέτρα της πανδημίας, διαθέτουν χρηματοδότη και ιεραρχική δομή.

Στο διαδίκτυο θα γίνεται έρευνα για βίντεο αλλά και καλέσματα για πράξεις βίας και θα επεμβαίνει ο εισαγγελέας άμεσα. Πάντως, μέχρι στιγμής, η βόρεια Ελλάδα δείχνει να έχει τις πιο πολλές τέτοιου είδους ομάδες στο κίνημα των αρνητών.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα