thanos plevris
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Ο υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε πως σήμερα ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει πάνω από 15.000 κρούσματα - Δεν αποκλείεται να έρθουν νωρίτερα τα μέτρα

«Μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, καθώς όπως είπε σήμερα ο ΕΟΔΥ αναμένεται να ανακοινώσει πάνω από 15.000 κρούσματα.

«Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας από το πρωί, όλα δείχνουν ότι θα έχουμε πάνω από 15.000 κρούσματα σήμερα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα μέτρα να έρθουν νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός ανέφερε ότι καθώς η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται, πρέπει να περιμένουμε νούμερα που θα ξεπερνούν κατά πολύ τους αριθμούς που βλέπαμε έως τώρα. 

Όπως επισήμανε στην Αττική υπάρχει αύξηση 200%-300%, κάτι το οποίο δεν είχε καταγραφεί με την μετάλλαξη Δέλτα.

«Πιθανή η επιβολή μέτρων νωρίτερα»

Ο Θ. Πλεύρης γνωστοποίησε πως την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή των ειδικών, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα νέα μέτρα να εφαρμοστούν νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου. 

«Αύριο θα συγκληθεί εκ νέου η επιτροπή για να αποτιμήσει τη νέα άνοδο των κρουσμάτων για να δούμε αν θα έρθουν νωρίτερα τα μέτρα. Είναι όλα ανοιχτά για επαναξιολόγηση με βάση την πορεία της πανδημίας. Ο σημερινός αριθμός των κρουσμάτων θα επηρεάσει τις αποφάσεις μας», είπε.

Παράλληλα, έκανε έκκληση στους νέους, να μην έρθουν σε επαφή με ηλικιωμένους καθώς «η μετάλλαξη Όμικρον παραμένει επικίνδυνη για αυτούς».

«Το ένα, λοιπόν, είναι να μεταφερθούν τα μέτρα αν χρειαστεί, πράγμα που θα μας πει η επιτροπή αύριο και δεύτερον να πείσουμε τον κόσμο να μην υπάρχει επαφή με άτομα που είναι στην τρίτη ηλικία. Μας ανησυχούν οι οικογενειακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες. Γι' αυτό, όποιος αισθάνεται πως έχει κάποιο σύμπτωμα, ή ακόμα κι αν δεν έχει σύμπτωμα αλλά έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα να αποφύγει τις επαφές και να μην εκθέσει σε κίνδυνο, ειδικά τους ηλικιωμένους».

Ο ίδιος έσπευσε, ωστόσο, να ξεκαθαρίσει πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας, προς το παρόν, δεν έχει δεχθεί περισσότερη πίεση, εξαιτίας της χαμηλής νοσηρότητας της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα.

«Στα διαπιστωμένα κρούσματα της Όμικρον δεν έχει χρειαστεί σε κανένα ούτε απλή νοσηλεία παρά μόνο σε δύο περιπτώσεις που ήταν προληπτικά γιατί δεν ξέραμε τα χαρακτηριστικά της Όμικρον. Η νέα παραλλαγή δεν παράγει βαριά νοσηλεία όπως η Δέλτα», όπως ανέφερε.

«Πάρα πολύ νέος κόσμος αυτή τη στιγμή νοσεί. Και θα νοσήσει ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες. Αν λοιπόν οι έφηβοι αισθανθούν πως έχουν εκτεθεί, τότε να μην έρθουν σε επαφή με τους γονείς τους και τους παππούδες του καθώς σε αυτές τις ηλικίες η παραλλαγή Όμικρον παραμένει επικίνδυνη», ανέφερε ο υπουργός.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα