plevris
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ | ΙΝΤΙΜΕ
Τα νέα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Νέα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Τα μέτρα θα εφαρμοστούν μετά την Πρωτοχρονιά και θα ισχύουν από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022.

Παρόλο που οι πληροφορίες έκαναν λόγο για λήψη μέτρων και στις σχολικές μονάδες, κάτι τέτοιο δεν ανακοινώθηκε σήμερα. Πάντως, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται νέα συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών για τα σχολεία.

Από τις 3/1/2022 θα ισχύουν σε όλη την Επικράτεια τα εξής:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας FP2 ή KN95 ή διπλή μάσκα τόσο στα σουπερμάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης, καθώς και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 12 τα μεσάνυχτα, έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση. Παράλληλα, προειδοποίησε πως αν τα μέτρα δεν τηρηθούν θα απαγορευθεί και η μουσική.
  • Στα γήπεδα προβλέπεται περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.
  • Εφαρμογή τηλεργασίας 50% σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% με κυλιόμενο ωράριο. Το μέτρο θα εφαρμοστεί ανάλογα με τις δυνατότητες της κάθε υπηρεσίας.

Τα νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 και θα έχουν διάρκεια έως την Κυριακή 16 Ιανουαρίου, ενώ, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, δεν αποκλείεται να παραταθούν.

«Η πανδημία και η μετάλλαξη της Ομικρον είναι σε μεγάλο βαθμό στην ελληνική επικράτεια και ιδιαίτερα στην Αττική. Αυτό μας προβλημάτισε για τον χρόνο ισχύος των μέτρων. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη πίεση στο ΕΣΥ και έτσι τα μέτρα θα ισχύσουν από 03/01/2022» ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους νέους να αποφύγουν επαφή με γονείς και παππούδες.

«Να είμαστε προσεκτικοί όλο αυτό το διάστημα να τηρούμε τα μέτρα και να διασκεδάσουμε, αλλά την επόμενη ημέρα να έχουμε κάνει έναν έλεγχο, ειδικά αν έρθουμε σε επαφή με άνω των 60 ετών», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Πλεύρης: Καμία αλλαγή στα σχολεία προς το παρόν

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τόνισε ότι «στην παρούσα φάση δεν υπάρχει καμία σκέψη και καμία συζήτηση για να αλλάξει κάτι σε ότι αφορά τον προγραμματισμό για τα σχολεία».

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», είπε πως σε ότι αφορά τη λήψη νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα πρέπει να περιμένουμε σήμερα τη συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων και την εισήγηση της. Βασικός σχεδιασμός της Κυβέρνησης είναι τα όποια μέτρα να παρθούν μετά την Πρωτοχρονιά και πιθανότατα αυτό θα συμβεί, αλλά αν χρειαστεί θα ληφθούν και νωρίτερα.

Βασικός γνώμονας για τη λήψη των αποφάσεων είναι η κατάσταση στο σύστημα υγείας. Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στην Αττική, όπου όμως η πληρότητα στις κλίνες απλής νοσηλείας είναι στο 53%, ενώ εξακολουθεί να είναι θετικό το ισοζύγιο στα εισιτήρια – εξιτήρια από τα νοσοκομεία.

Ο κ. Πλεύρης, είπε ότι πως σε ότι αφορά τα κρούσματα των τελευταίων ημερών, το 50% ανήκει σε νέους 18-39 ετών και μόλις το 6% σε πολίτες άνω των 60 ετών που έχουν και μεγαλύτερες πιθανότητες για βαριά νόσηση. Για το λόγο αυτό, απηύθυνε έκκληση στους νέους εν όψει των εορτών να είναι πολύ προσεκτικοί στις επαφές τους με τους γονείς και τους παππάδες τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα