Απίστευτος αριθμός κρουσμάτων - Η «Όμικρον» σαρώνει την Ευρώπη
Οι αριθμοί κρουσμάτων τρομάζουν τις κυβερνήσεις που καλούνται για ακόμα μία φορά να σχεδιάσουν νέα μέτρα προκειμένου να αναχαιτίσουν την τεράστια διασπορά του νέου στελέχους

Η μετάλλαξη Όμικρον «πολιορκεί» την Ευρώπη, με πολλές χώρες να καταγράφουν αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τις 47 ευρωπαϊκές χώρες, στις 18 καταγράφεται επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης, ενώ σε 10 παρουσιάζεται επιδείνωση πάνω από 30%.

«Η μετάλλαξη Όμικρον γίνεται, ή έχει ήδη γίνει, το κυρίαρχο σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Δανίας, της Πορτογαλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου οι αριθμοί διπλασιάζονται κάθε μιάμιση με τρεις ημέρες, προκαλώντας άνευ προηγουμένου ποσοστά μετάδοσης», δήλωσε την Τετάρτη ο Δρ Χανς Κλούγκε, διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και πρόσθεσε: «Ο τεράστιος όγκος των νέων λοιμώξεων θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες νοσηλείες και εκτεταμένη αναταραχή στα συστήματα υγείας και σε άλλες κρίσιμες υπηρεσίες».

Πλησιάζουμε να δούμε να σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ διαγνώσεων μετά το άλλο. 

Γερμανία: Δραματικές προβλέψεις για 240.000 κρούσματα ημερησίως

Ακόμη και τα 160.000-240.000 ημερησίως ενδέχεται να φθάσουν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού τον Μάρτιο, λόγω της παραλλαγής «Όμικρον», σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών στη Γερμανία, όπως μεταδίδει το περιοδικό Der Spiegel. «Σφοδρότερο από όλα τα προηγούμενα» εκτιμά ειδική επιστήμονας ότι θα είναι το επόμενο κύμα.

Οι επιστήμονες, οι οποίοι υπολόγισαν διάφορα μοντέλα και έθεσαν τα αποτελέσματα υπ’όψιν της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που έχει συστήσει η Καγκελαρία, προβλέπουν ακόμη και 8.000 ασθενείς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από επιπλοκές λόγω της Covid-19. Αυτό ωστόσο, διευκρινίζεται, είναι το χειρότερο σενάριο. Ακόμη όμως και εάν το κύμα της παραλλαγής «Όμικρον» αποδειχτεί τελικά «σχετικά ήπιο» –η καλύτερη, αλλά μάλλον απίθανη περίπτωση, επισημαίνεται– τα νοσοκομεία θα μπορέσουν μετά βίας να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες.

Γαλλία: Ρεκόρ κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο

Για πρώτη φορά η Γαλλία ξεπέρασε σήμερα, ανήμερα τα Χριστούγεννα, το "ψυχολογικό" όριο των 100.000 ημερήσιων κρουσμάτων της Covid-19, αριθμός που δεν έχει καταγραφεί ποτέ από την αρχή της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας, μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 104.611 νέα κρούσματα.

Στις 4 Δεκεμβρίου είχε ξεπεραστεί το όριο των 50.000 κρουσμάτων, κάτι που σημαίνει ότι τα κρούσματα διπλασιάστηκαν μέσα σε τρεις εβδομάδες, καθώς η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται ραγδαία στη χώρα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας αυξήθηκε επίσης κατά 28, φτάνοντας τους 3.282. Από την αρχή της πανδημίας έχουν πεθάνει 122.546 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 84 το τελευταίο 24ωρο.

Την Δευτέρα η κυβέρνηση πρόκειται να επανεξετάσει την κατάσταση και τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα.

Ιταλία: Ουρές στα φαρμακεία για ένα τεστ 

Την Πέμπτη καταγράφηκαν στην Ιταλία 44.595 περιστατικά κορονοϊού και 168 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, από το ξέσπασμα της πανδημίας. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 901.450 διαγνωστικά τεστ, το 4.9% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας νοσηλεύονται 1.023 ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 8.722. Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία οι μολύνσεις είναι 5.517.054 και 136.245 οι θάνατοι.


Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων και στη Βρετανία

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας κατέγραψε το Σάββατο και η Βρετανία, καθώς ανακοινώθηκαν 122.000 μολύνσεις μέσα σε ένα 24ωρο. 


Ισπανία: Η Όμικρον πίσω από τα μισά περιστατικά

Η Ισπανία κατέγραψε την Τετάρτη ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού, με 49.823 μολύνσεις μέσα σε 24 ώρες και η παραλλαγή Όμικρον, που είναι πιο μεταδοτική από τις προηγούμενες, ευθύνεται για σχεδόν τις μισές από αυτές, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Κατά τις τελευταίες 14 ημέρες καταγράφονταν κατά μέσο όρο 695 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Το διάστημα 6-12 Δεκεμβρίου το 47% των νέων κρουσμάτων οφειλόταν στην Όμικρον.

Η Ισπανία ήταν μία από τις χώρες που είχαν πληγεί περισσότερο κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panellinies panelladikes
Πανελλήνιες 2024: Τι ρόλο παίζει ο βαθμός του Λυκείου για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο;
Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2024: Πόσο μετράει ο βαθμός του Λυκείου για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο; Μάϊου 
Πανελλήνιες 2024: Τι ρόλο παίζει ο βαθμός του Λυκείου για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο;
foto_education_pencils_molivia.jpg
Η διδασκαλία της Έκθεσης στο νέο Λύκειο: Από την έκθεση ιδεών στις ήπιες γλωσσικές δεξιότητες της αγοραίας κουλτούρας του ΟΟΣΑ
Το παρακάτω είναι εισήγηση στην εκδήλωση της Ένωσης Φιλολόγων Ν. Ηρακλείου με θέμα «Η διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων στο Λύκειο»
Η διδασκαλία της Έκθεσης στο νέο Λύκειο: Από την έκθεση ιδεών στις ήπιες γλωσσικές δεξιότητες της αγοραίας κουλτούρας του ΟΟΣΑ