jumbo
ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / INTIME NEWS
Τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στα Jumbo αποκαλύπτει εσωτερικό έγγραφο που διακινήθηκε τις ημέρες γιορτών πριν τρία χρόνια - Οι εργαζόμενοι που δηλώνονταν με ρεπό και εργάζονταν έπρεπε να κρυφτούν μόλις άκουγαν το «σύνθημα», διότι ελεγκτές βρισκόντουσαν στο κατάστημα

Λίγες μόλις ημέρες μετά το σάλο με τον αντεργατικό εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας, η εργοδοσία των Jumbo ξαναχτυπά. «Μόλις ακούσετε το σύνθημα κρυφτείτε» είναι ουσιαστικά μία από τις συστάσεις της στο προσωπικό, σε περίπτωση που γίνει αντιληπτή η παρουσία ελεγκτών του υπουργείου.

Σύμφωνα με το 902.gr, πρόκειται για mail που διακινήθηκε τις ημέρες γιορτών πριν από τρία χρόνια «υπηρεσιακά» στους υπεύθυνους της εταιρείας, ως... μέτρο για να κουκουλώνονται οι παραβάσεις σχετικά με το ωράριο, που πάντα τέτοιες μέρες γίνεται λάστιχο.

Πιο συγκεκριμένα, υψηλά ιστάμενο στέλεχος της επιχείρησης με το συγκεκριμένο mail έδινε σαφείς οδηγίες στους υπεύθυνους καταστημάτων της Jumbo για το πώς έπρεπε να προετοιμάσουν το σύνολο του προσωπικού να αντιδράσει σε περίπτωση ελέγχου στο κατάστημα.

«Παρακαλείται ο κ. (το όνομα του υπεύθυνου καταστήματος) να μεταβεί στον χώρο της γεννήτριας, ο κ. στον χώρο της γεννήτριας παρακαλώ»: Όπως αναφέρει το παραπάνω mail, αυτή η... αθώα ανακοίνωση θα έπρεπε να ακουστεί από τα μεγάφωνα στο κατάστημα, μόλις εντοπίζονταν οι ελεγκτές. Όπως αναφέρεται στις οδηγίες του mail, «η υποδοχή ή τα ταμεία με το που θα εντοπίσουν τον έλεγχο να μπαίνει» θα πρέπει να κάνουν την παραπάνω ανακοίνωση.

Με το άκουσμα του συνθήματος το προσωπικό «θα φροντίσει ανάλογα του προγράμματος εργασίας του να πράξει ανάλογα», εξηγούσε το μήνυμα και προέτρεπε τους αρμοδίους να δώσουν «τις προφορικές τους οδηγίες» σε όλους τους εργαζόμενους. Με το άκουσμα του μηνύματος, δηλαδή, κάθε εργαζόμενος που ήταν δηλωμένος με ρεπό στα χαρτιά, αλλά στην πράξη είχε κληθεί να δουλέψει, που το ωράριο στη σύμβασή του ήταν 6ωρο, αλλά έκλεινε 8 και 10 ώρες στο κατάστημα, θα έπρεπε να «πράξει ανάλογα».

Δυστυχώς το γραπτό μήνυμα δεν έδινε πιο αναλυτικές οδηγίες για το προσωπικό. Έτσι, μπορούμε μόνο να φανταστούμε τις «προφορικές οδηγίες» των υπευθύνων στους εργαζόμενους να «μεταβούν στη γεννήτρια», να κρυφτούν στις αποθήκες και να παριστάνουν τους πελάτες που χαζεύουν τα ράφια μέχρι να ολοκληρωθεί ο... έλεγχος.

jumbo-eggraf

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ντόναλντ Τραμπ
Κλιμακώνεται η ένταση ΗΠΑ – Ιράν με αιχμή τις προειδοποιήσεις Τραμπ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής παρέμβασης, ενώ συνεχίζονται οι διερευνητικές επαφές για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
Κλιμακώνεται η ένταση ΗΠΑ – Ιράν με αιχμή τις προειδοποιήσεις Τραμπ
Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Τι απαντά στη Βουλή για τις καθυστερήσεις στα σχολικά βιβλία ΕΠΑΛ και ΠΕΠΑΛ
«Η εφοδιαστική αγορά συνεχώς μειώνεται αναφορικά με το πλήθος αναδόχων» - Ποια βιβλία της Γ’ Λυκείου αγοράστηκαν από το ελεύθερο εμπόριο
Σοφία Ζαχαράκη: Τι απαντά στη Βουλή για τις καθυστερήσεις στα σχολικά βιβλία ΕΠΑΛ και ΠΕΠΑΛ