xioni kakokairia
Nikos Libertas / SOOC
Κακοκαιρία αρχικά και αύριο σε αρκετές περιοχές, με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά με γρήγορη εξασθένηση των φαινομένων πλην Κρήτης

Τοπικές βροχές ή χιονόνερο αναμένονται αύριο στα πεδινά, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, με βαθμιαία όμως εξασθένηση. Επίσης αναμένονται καταιγίδες στις Κυκλάδες και κυρίως στην Κρήτη, σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο, παγετός στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια, με τη θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, καταιγίδες στις Κυκλάδες και κυρίως στην Κρήτη, χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, καθώς επίσης και στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, ενώ τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 6 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 1 βαθμούς), -1 έως 7 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 1 έως 9 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -3 έως 5 βαθμούς), 6 έως 10 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 5 έως 11 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 Μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 Μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια τμήματα του νομού με χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση στη συνέχεια αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 Μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 Μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 Μποφόρ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καστελλόριζο
Καστελλόριζο: Επίδομα «διαβίωσης» διεκδικούν οι εκπαιδευτικοί
Με επιστολή προς τον Δήμο Μεγίστης, οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν οικονομική στήριξη, προκειμένου να...
Καστελλόριζο: Επίδομα «διαβίωσης» διεκδικούν οι εκπαιδευτικοί
μαλεσκου
Ιωάννα Μαλέσκου για την εμπειρία της ως δασκάλα στα Βορίζια: «Μου έλεγαν κουράγιο και υπομονή»
Η παρουσιάστρια αποκάλυψε άγνωστες πτυχές από τον πρώτο της διορισμό στο Δημοτικό Σχολείο Βοριζίων
Ιωάννα Μαλέσκου για την εμπειρία της ως δασκάλα στα Βορίζια: «Μου έλεγαν κουράγιο και υπομονή»
ektakto.jpg
Συναγερμός στη λεωφόρο Σχιστού – Άνδρας απειλεί να πέσει από γέφυρα
Άνδρας απειλεί να αυτοκτονήσει από γέφυρα στη λεωφόρο Σχιστού – Επί τόπου αστυνομία, διαπραγματευτής και πυροσβεστική.
Συναγερμός στη λεωφόρο Σχιστού – Άνδρας απειλεί να πέσει από γέφυρα