thematofylakes
Εισαγγελική έρευνα για τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» μετά την επίθεση και την αρπαγή του διευθυντή στην Πιερία - Γυναικοκτόνος εκ των επικεφαλής της ομάδας στη Λέσβο

Ακροδεξιούς, συνωμοσιολόγους, παραθρησκευτικούς, δωδεκαθεϊστές, άτομα του body building, ακόμα και γυναικοκτόνο, συσπειρώνουν ομάδες αρνητών που εναντιώνονται στα εμβόλια και στα μέτρα κατά του κορονοϊού, όπως οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που δεν διστάζουν πλέον να προβαίνουν σε ανοιχτές επιθέσεις κατά εκπαιδευτικών, όπως ο διευθυντής Γυμνασίου στην Πιερία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, στο νησί της Λέσβου ένας εκ των επικεφαλής των ομάδων αυτών είναι τέως ισοβίτης γυναικοκτόνος, ο οποίος κατέσφαξε τη γυναίκα του στο σπίτι που διέμεναν στη Λακέρδα στο Πυργί Λέσβου, πριν εννέα χρόνια.

Από τη γυναικοκτονία στο αντιεμβολιαστικό κίνημα

Η γυναικοκτονία για την οποία καταδικάστηκε το συγκεκριμένο άτομο είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Λέσβου. Η 41χρονη υπάλληλος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δολοφονήθηκε από τον 43χρονο τότε σύζυγο της.

Όπως είχε γίνει γνωστό τη σκότωσε με 10 μαχαιριές σε θώρακα, κοιλιά και καρωτίδα, με ένα κουζινομάχαιρο.

Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια, στο Εφετείο αποδείχθηκε ότι ήταν... εν βρασμώ ψυχής, και εδώ και δυο χρόνια κυκλοφορεί ελεύθερος και.... αντεμβολιαστής.

Το προφίλ του βρίθει παραεπιστημονικών, παραθρησκευτικών και δωδεκαθειστικών απόψεων ενώ δε διστάζει να καταφερθεί και κατά της Δικαιοσύνης.

«Όχι μάσκες στα σχολεία»

Στις αρχές της σχολικής χρονιάς του 2021 έγινε γνωστό ότι η Δικαιοσύνη εξέταζε ανάρτηση των διαχειριστών της σελίδας στο Facebook της δημοτικής παράταξης «Ελεύθεροι Πολίτες Μυτιλήνης» η οποία καλούσε τους γονείς να την κοινοποιήσουν. Σε αυτή αναφέρονταν «Όχι μάσκες στα σχολεία. Σώστε την αξιοπρέπεια σας. Φτάνει η κοροϊδία. ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΣΤΕ». Ας σημειωθεί ότι το θέμα είχε προκύψει μετά από αναφορά εκπαιδευτικών της Μυτιλήνης στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η υπόθεση είχε συσχετιστεί με τη έρευνα που διενήργησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για δημιουργία σελίδων στο διαδίκτυο και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προέτρεπαν (και συνεχίζουν και σήμερα να προτρέπουν) τα παιδιά να μην φορούν μάσκες στα σχολεία, μετά το άνοιγμα στις 7 Σεπτεμβρίου.

Αν και τίποτα άλλο δεν έγινε γνωστό από την έρευνα που διεξήχθη γεγονός είναι ότι δυο από τους τρεις αιρετούς στην Κοινότητα Μυτιλήνης εκ μέρους της παράταξης «Ελεύθεροι Πολίτες Μυτιλήνης» πρωταγωνιστούν στο αντεμβολιαστικό κίνημα στη Μυτιλήνη.

ένας από τους δυο είναι γνωστό «ορφανό» της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» και του καταδικασμένου ηγετικού στελέχους της οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη.

Εισαγγελική έρευνα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Πλέον η ομάδα «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», μέλη της οποίας απήγαγαν την περασμένη Παρασκευή τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου, στο Αιγίνιο Πιερίας, μπήκε στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης ακόμη και για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ζητά τη διερεύνηση ενδεχόμενης δράσης της ομάδας στην πρωτεύουσα.

Η εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου προς τον εισαγγελικό λειτουργό που θα χειριστεί την έρευνα είναι να εξετάσει διεξοδικά αν προκύπτει δραστηριότητα προσώπων που μετέχουν στην εν λόγω οργάνωση εντός της Αθήνας, μέλη της οποίας σε πρόσφατα δημοσιεύματα εμφανίζονται σε φωτογραφία ντυμένα με στολές παραλλαγής και κρατώντας όπλα.

Αφορμή για την παρέμβαση της Εισαγγελέως αποτέλεσαν δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο μετά το περιστατικό της αρπαγής εκπαιδευτικού από ομάδα προσώπων της εν λόγω οργάνωσης, στο Αιγίνιο Πιερίας. Μεταξύ των συλληφθέντων για την βίαιη πράξη κατά του εκπαιδευτικού ήταν και πρόσωπα που είναι από την Αττική.

Η εισαγγελική λειτουργός ζητά να ερευνηθεί αν οποιαδήποτε δράση των ομάδων αυτών έχει εκδηλωθεί σε περιοχές της Αθήνας με ερευνώμενα αδικήματα αυτά της διέγερσης σε ανυπακοή παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας αλλά ακόμα και αυτού που αφορά εγκληματική οργάνωση.

Κόπτσης: Άμεση παρέμβαση εισαγγελέα και για το παραμικρό επεισόδιο με αρνητές

Να προσφεύγουν άμεσα στις εισαγγελικές αρχές προτρέπει το υπουργείο Παιδείας τους διευθυντές των σχολείων, δια στόματος του γενικού γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, τόσο αν υπάρχουν οχλήσεις προς τη σχολική κοινότητα από άτομα που αντιδρούν στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όσο και στις περιπτώσεις αρνητών της πανδημίας που δε στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. 

«Ενημερώσαμε τους εκπαιδευτικούς πως αν συμβεί το παραμικρό στο σχολείο αυτομάτως θα πρέπει να ενημερώνεται ο Εισαγγελέας. Νομοθετούμε, όχι για να υπάρχουν νόμοι, αλλά για να τηρούνται και πρέπει αυτοί που παρανομούν να έχουν τις συνέπειες των πράξεών τους, τις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις», δήλωσε ο Α. Κόπτσης, με αφορμή το περιστατικό στο Γυμνάσιο Αιγινίου, το οποίο χαρακτήρισε «αδιανόητο, αποτρόπαιο και καταδικαστέο».

«Όχι μόνο το καταδικάζουμε, είμαστε με θυμό απέναντι, γιατί στρέφεται εναντίον ανθρώπων όπως ο διευθυντής του Γυμνασίου Αιγινίου που κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του, τηρεί τον νόμο, διαφυλάσσει την υγεία των μαθητών, κι όμως έφτασε να δέχεται τέτοιου είδους επίθεση. Δε θα ανεχτούμε σε καμία περίπτωση τέτοια φαινόμενα βίας», είπε ο κ. Κόπτσης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στη Θεσσαλονίκη, γνωστοποιώντας παράλληλα πως το Υπουργείο Παιδείας πρόκειται να φέρει το προσεχές διάστημα στη Βουλή νομοθετικό πλαίσιο για την πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων βίας μέσα στο σχολικό περιβάλλον.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα