αγορά, πλατεία, εμπόριο, μέτρα, βροχή, άνθρωποι, ομπρέλα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σπεύδει σήμερα στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Στόχος να συμβάλει η Εκκλησία στην αύξηση του εμβολιαστικού προγράμματος, αλλά και να ζητήσει την αυστηρή τήρηση των μέτρων στους ναούς την εορταστική περίοδο.

Υπ’ ατμόν είναι τα κυβερνητικά στελέχη για την εφαρμογή νέων μέτρων για τον κορονοϊό εάν χρειασθεί αλλά μετά τις γιορτές, αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr. Ήδη στο υπουργείο Υγείας έχουν συζητηθεί πιθανά μέτρα που μπορεί να ληφθούν μετά την εορταστική περίοδο και στον μεγαλύτερο βαθμό θα αφορούν στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, χωρίς όμως να αποκλείονται και πιο γενικά μέτρα που θα επηρεάσουν όλο τον πληθυσμό, υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές του ethnos.gr. 

Άλλωστε η ανησυχία είναι εμφανής στα κυβερνητικά στελέχη για την πιθανότητα να υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά την περίοδο των εορτών, παρότι αυτό το  διάστημα καταγράφεται μία σχετική ύφεση της πανδημίας στη χώρα μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σπεύδει σήμερα στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Στόχος να συμβάλει η Εκκλησία στην αύξηση του εμβολιαστικού προγράμματος, αλλά και να ζητήσει την αυστηρή τήρηση των μέτρων στους ναούς την εορταστική περίοδο.

Νέα μέτρα στο τραπέζι

Η κυβέρνηση εδώ και καιρό είχε διαμηνύσει ότι δεν προτίθεται να λάβει νέα μέτρα για τους εμβολιασμένους ή ότι θα προχωρήσει σε κλείσιμο της αγοράς, καθώς επιδιώκει πάση θυσία να λειτουργήσει όσο είναι δυνατόν κανονικά η οικονομία τους επόμενους μήνες.

Ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι μετά τις γιορτές λόγω των εορτασμών σε σπίτια και κλειστούς χώρους, μπορεί να υπάρξει δραματική αύξηση των νέων κρουσμάτων αλλά και των νοσηλειών.

Γι αυτό και εξετάζεται να ληφθούν μέτρα εφόσον εκτιμηθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας από τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου και μετά, αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr.

Ειδικότερα:

  • Εξετάζεται να επιβληθούν επιπλέον υποχρεωτικά rapid test (σήμερα πρέπει να γίνονται 2 την εβδομάδα) για όσους δεν έχουν εμβολιασθεί και πηγαίνουν στους χώρους εργασίας με εργαστηριακό έλεγχο.
  • Εξετάζεται να εφαρμοσθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλες κατηγορίες του πληθυσμού, με πρώτους όσους είναι άνω των 50 ετών. Κάτι που επρόκειτο να εφαρμοσθεί ήδη από τις προηγούμενες εβδομάδες όπως έγραψε το ethnos.gr, αλλά δόθηκε παράταση αφού γίνεται προσπάθεια για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης.
  • Στο τραπέζι είναι η εφαρμογή προστίμων και σε άλλες κοινωνικές ομάδες που δεν εμβολιάζονται και εργάζονται κυρίως σε δημόσιες υπηρεσίες, λένε έγκυρες πηγές του ethnos.gr.
  • Πιθανό θεωρείται επίσης να μην επιτρέπεται η είσοδος ούτε καν σε εξωτερικούς χώρους σε όσους είναι ανεμβολίαστοι και σήμερα μπορούν να πηγαίνουν με rapid test, όπως είναι η εστίαση, αλλά και στα εμπορικά καταστήματα όπου επίσης επιβάλλεται η είσοδος με επίδειξη εργαστηριακού ελέγχου.

Πάντως βασικό κριτήριο για τη λήψη νέων μέτρων από την κυβέρνηση θα είναι η πίεση που θα δεχθούν τα νοσοκομεία όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα που σήμερα ασφυκτιά από νέα περιστατικά covid, αλλά και στην Αθήνα που παρουσιάζει λιγότερη πληρότητα στις δημόσιες δομές υγείας.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

 

Διαβάστε ακόμη στο ΕΘΝΟΣ

Τουρκία: Πέταξε φωτογραφία του Ερντογάν και συνελήφθη

Άνω Λιόσια: Γάζωσαν με σφαίρες καφενείο και εξαφανίστηκαν

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ
Βοήθεια ο καιρός τρελάθηκε! Από σήμερα μέχρι την Κυριακή -Ζέστη, υδροστρόβιλοι, αεροχείμαρροι, χαλάζι, χιόνια!
Το κύμα κακοκαιρίας θα φέρει φαινόμενα που θα συνοδεύονται από χαλάζι, κεραυνούς, ανεμοστρόβιλους και θυελλώδεις ανέμους.
Βοήθεια ο καιρός τρελάθηκε! Από σήμερα μέχρι την Κυριακή -Ζέστη, υδροστρόβιλοι, αεροχείμαρροι, χαλάζι, χιόνια!
ξυλοδαρμοσ
Αναμορφωτικά μέτρα σε δύο ανήλικους που λήστεψαν εκπαιδευτικό έξω από το σχολείο
Ανάθεση της υπεύθυνης επιμέλειάς τους σε επιμελητή ανηλίκων, υποχρεωτική παρακολούθηση προγράμματος ψυχολογικής υποστήριξης και παροχή κοινωφελούς...
Αναμορφωτικά μέτρα σε δύο ανήλικους που λήστεψαν εκπαιδευτικό έξω από το σχολείο
καθηγητης γενέθλια
Μαθητές συγκίνησαν τον καθηγητή τους με την έκπληξη γενεθλίων

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι ειδήσεις που διαβάζουμε από σχολεία και μαθητές, έχουν να κάνουν με βία, ξύλο, επεισόδια και bullying. Αυτή...

Μαθητές συγκίνησαν τον καθηγητή τους με την έκπληξη γενεθλίων
Γεωργία Ρεμπούτσικα ΕΟΠΠΕΠ
Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ στο alfavita.gr: Ερχονται εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων και αποφοίτων ΣΑΕΚ
Γεωργία Ρεμπούτσικα: Πρόσφατα ενεργοποιήσαμε τα σεμινάρια ΣυΕΠ για μαθητές σχολείων με μια ανταπόκριση πρωτοφανή - Ο ΕΟΠΠΕΠ θα είναι ένας από τους...
Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ στο alfavita.gr: Ερχονται εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων και αποφοίτων ΣΑΕΚ