Αρπαγή Διευθυντή στην Πιερία: Συνεχίζονται οι απολογίες των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος»
Έξω από τα Δικαστήρια της Κατερίνης συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής ΕΛΜΕ αλλά και γονείς σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον απαχθέντα γυμνασιάρχη

Σε εξέλιξη είναι ενώπιον του Ανακριτή Κατερίνης η διαδικασία των απολογιών για την υπόθεση αρπαγής του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου Πιερίας. Οι κατηγορούμενοι μετάγονται τμηματικά και ανά ομάδες στα Δικαστήρια της Κατερίνης, από τα κρατητήρια της Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας, όπου κρατούνται από την περασμένη Παρασκευή, όταν συνέβη το περιστατικό.

Ήδη ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των δύο πρώτων κατηγορούμενων και τώρα απολογούνται οι δύο κατηγορούμενες γυναίκες, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ, οπότε θα τους γνωστοποιηθεί η ποινική τους μεταχείριση.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι διώκονται για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, καθώς και για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών. Κατά περίπτωση, δε, διώκονται για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων (όλα σε βαθμό πλημμελήματος).

Έξω από τα Δικαστήρια της Κατερίνης συγκεντρώθηκαν από τη μία, εκπρόσωποι της τοπικής ΕΛΜΕ αλλά και γονείς σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον απαχθέντα γυμνασιάρχη, και από την άλλη πλευρά μικρή μερίδα υποστηρικτών των κατηγορουμένων. 

Το περιστατικό δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία αλλά επιστέγασμα των απειλών

Ο διευθυντής του γυμνασίου Αιγινίου Πιερίας περιέγραψε τις στιγμές που έζησε κατά την αρπαγή τους από τους αρνητές που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», έξω από το σχολείο.

Ο διευθυντής έδειξε στις κάμερες τα σημάδια στα χέρια του από τις χειροπέδες που του πέρασε η ομάδα των αρνητών. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα συνέβησαν μέσα σε δευτερόλεπτα.

Όπως τόνισε, το απαράδεκτο περιστατικό δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία αλλά επιστέγασμα των απειλών που δεχόταν ο ίδιος, αλλά και ο διευθυντής του Λυκείου της περιοχής το προηγούμενο διάστημα.

«Όταν ήρθα το πρωί της Παρασκευής είδα δέκα αμάξια και κατάλαβα ότι ήταν από τους “Θεματοφύλακες του Συντάγματος. Πήγα στο Λύκειο και είδα δέκα άτομα να έρχονται κατά πάνω μου και με περικυκλώνουν και μου λένε “συλλαμβάνεσαι”, ρώτησα γιατί και μου είπαν επειδή βασανίζω τα παιδιά. Ο ένας από αυτούς ήταν “πορτιέρης” και δεν άφηνε να μπει κανέναν άλλο και μου έλεγε “μην αντιστέκεσαι”» δήλωσε ο διευθυντής.

«Έγινε πάλη. Δεν μπορούσαν να μου βάλουν τις χειροπέδες πέντε άτομα και προσπαθούσαν να μου κατεβάσουν τα χέρια να τα βάλουν πισθάγκωνα για να μου βάλουν τις χειροπέδες» ανέφερε.

«Θεώρησα ότι αυτό ήταν προσβολή στην αξιοπρέπειά μου και την προσωπικότητά μου. Εμείς ερχόμαστε εδώ για να μάθουμε στα παιδιά γράμματα, να τους μάθουμε τρόπους, να τους μάθουμε συμπεριφορά και ήρθαν αυτοί να με συλλάβουν» συμπλήρωσε.

«Μπορεί να φαίνομαι μικροκαμωμένος, αλλά εκείνο που μετράει είναι η ψυχική αντοχή που έχει ένας άνθρωπος» είπε για την αντίδρασή του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα