kakokairia
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ |ΙΝΤΙΜΕ
Πού υπάρχουν προβλήματα από την κακοκαιρία

Μαίνεται το νέο κύμα κακοκαιρίας στη χώρα, με ισχυρές βροχές να εκδηλώνονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου, ενώ  ένα βαρομετρικό χαμηλό πλησιάζει από δυτικά τη χώρα μας. Οι θυελλώδεις άνεμοι φτάνουν έως και τα 9 μποφόρ. 

Από τα ξημερώματα το χαμηλό βαρομετρικό πλήττει το Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά, με κύριο χαρακτηριστικό ανέμους που στην Κέρκυρα έφτασαν ως και τα 12 μποφόρ και βροχές που ήδη προκαλούν πλημμυρικά φαινόμενα στο νομό Ιωαννίνων.

Το βράδυ αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής στην Πελοπόννησο και την Ανατολική Μακεδονία, ενώ στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Αττική δεν προβλέπονται ακραία φαινόμενα. 

Aττική: Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στα Νότια Προάστια

Προβλήματα παρατηρήθηκαν στην ηλεκτροδότηση των νοτίων προαστίων, αφού οι ισχυροί άνεμοι ρίχνουν κλαδιά σε γραμμές του ΔΕΔΔΗΕ με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός συστήματος.

Τα προβλήματα εντοπίζονται στην Βούλα, την Βουλιαγμένη και την Άνω Γλυφάδα.

Σύμφωνα με τους τεχνικούς, οι διακοπές αντιμετωπίζονται με χρόνο αποκατάστασης από 20 λεπτά έως μια ώρα.

Τεράστια κύματα «χτυπούν» το Φλοίσβο 

Την ένταση της κακοκαιρίας που σφυροκοπά κατέγραψε η κάμερα του Alpha  Τεράστια κύματα στον Φλοίσβο βγαίνουν στη στεριά έως και 20 μέτρα, ενώ τα κύματα φτάνουν έως και τα 4 μέτρα. 

Αγρίνιο: Εκκενώνεται ο οικισμός Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου

Εντολή άμεσης εκκένωσης του οικισμού Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου έδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, λόγω της απότομης ανόδου της στάθμης των υδάτων στην λίμνη Λυσιμάχεια, που προκλήθηκε εξαιτίας της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με τον κ. Παπαναστασίου, η εκκένωση είναι προοληπτική και δεν υπάρχει κάποιος άμεσος κίνδυνος για τους κατοίκους και τις περιουσίες τους.

Ήπειρος: Υπερχείλισε ο Αχέροντας 

Υπερχείλισε ο ποταμός Αχέροντας εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης. Σύμφωνα με το epirusgate.gr, στον Καλαμά η κατάσταση αντιμετωπίζεται με άνοιγμα του φράγματος κι έτσι αποφεύγονται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. 

Παράλληλα λόγω της υπερχείλισης των υδάτων, διακόπηκε η κυκλοφορία από το 3ο έως και 4ο χλμ . της Επ. οδού Καναλλακίου – Καστρίου.

Καρδίτσα: "Φούσκωσαν" ποταμοί και χείμαρροι στους δήμους Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα 

Επικίνδυνα έχουν "φουσκώσει" οι ποταμοί και οι χείμαρροι στο δήμο Αργιθέας, της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Στεργίου, ενώ σημειώθηκε και μια κατολίσθηση στην Τοπική Κοινότητα Μαράθου, για την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσπάθειες αντιμετώπισής της.

Καταπτώσεις βράχων σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου σημειώθηκαν στο δήμο Λίμνης Πλαστήρα, από την έντονη και συνεχή βροχόπτωση, καταπτώσεις, όπως τονίζει ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος, οι οποίες έχουν καθαριστεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ποταμοί ¨φουσκώνουν", χωρίς μέχρι τώρα να εμπνέουν ανησυχία. Είμαστε σε ετοιμότητα και παρακολουθούμε την εξέλιξη των βροχοπτώσεων σε συνεργασία με την αντιπεριφέρεια Καρδίτσας, προσθέτει ο κ. Νάνος.

Σε πλήρη ετοιμότητα έχει θέσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, το σύνολο του μηχανισμού που εμπλέκεται στο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στην περιοχή τις επόμενες ώρες, με επίκεντρο την Δυτική Θεσσαλία, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Με επιστολή της η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας καλεί τους Δήμους να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή στο πλαίσιο των γεωγραφικών αρμοδιοτήτων τους, με τα μηχανήματα που διαθέτουν σε διασπορά και ετοιμότητα για άμεση αναχώρηση. Επιπλέον καλούνται οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και όσοι έχουν εργασίες στην ύπαιθρο να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αυτοπροστασίας και για την ασφάλειά τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως αναγκαίες.

Τρίκαλα: Καταπτώσεις βράχων και νερά στο οδόστρωμα - Ανεβαίνει η στάθμη των ποταμών

Με 22 μηχανήματα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις καταπτώσεις βράχων στο ορεινό οδικό δίκτυο και τα νερά στο οδόστρωμα, προκειμένου να γίνονται με ασφάλεια οι μετακινήσεις.

Σύμφωνα με όσα τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, η στάθμη των υδάτων στους ποταμούς είναι σε ανοδική πορεία. «Είμαστε σε εγρήγορση, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα» τονίζει ο κ.Μιχαλάκης, ενώ συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα