Βροχή στην Αθήνα - Χριστούγεννα
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Άστατος ο καιρός από την Παρασκευή, με βροχερό Σαββατοκύριακο


Από την Πέμπτη και από τα δυτικά θα έρθει ένα νέο «κύμα» βροχών και καταιγίδων που την Παρασκευή θα επεκταθεί ανατολικότερα.

Ο καιρός αναμένεται να είναι άστατος στη διάρκεια της εβδομάδας, με βροχές ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

Η πρόγνωση καιρού 

-Από την Πέμπτη και από τα δυτικά προβλέπεται νέο «κύμα» κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες που Παρασκευή και Σαββατοκύριακο θα επεκταθεί ανατολικότερα.

-Η θερμοκρασία κοντά στις κανονικές για την εποχή τιμές, μικρή άνοδος αύριο.

-Οι άνεμοι  στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 7 και πρόσκαιρα τα 7 με 8 μποφόρ.

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται για την Πέμπτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, που γρήγορα στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 6 με 7 και από το απόγευμα στο Αιγαίο, τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 17 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

 

Η πρόβλεψη για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από τον Σάκη Αρναούτογλου

Για εν δυνάμει επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα κάνει λόγο ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του μετεωρολόγου:

«Προσοχή!

Πολύ σοβαρή φαίνεται η επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία,  κατά τη διάρκεια της Παρασκευής και ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, στις περισσότερες περιοχές της χώρας με σφοδρούς κατά τόπους ανέμους και σε θάλασσα και σε ξηρά  αλλά και με βροχές και καταιγίδες προς το παρόν απρόβλεπτης έντασης και διάρκειας αλλά εν δυνάμει επικίνδυνες!».

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες

Εν τω μεταξύ, κάτω από το μηδέν έπεσε ο υδράργυρος σε πολλές ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας σήμερα. Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Μέτσοβο και ήταν στους -2,5 βαθμούς Κελσίου.

Στον παρακάτω πίνακα δείτε τους 8 σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες το πρωί της Τετάρτης:

thermokrasies.jpg

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syllalitirio_poreia_kinitopoiiseis_ntountouka.jpg
Χαμένα μαθήματα και υπερωρίες: Μεγάλη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών του Πειραιά στις 25 Φεβρουαρίου
«Απαιτούμε δικαιοσύνη και εκπαίδευση για όλους»: Η ΕΛΜΕ Πειραιά Καλεί σε μαζική κινητοποίηση
Χαμένα μαθήματα και υπερωρίες: Μεγάλη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών του Πειραιά στις 25 Φεβρουαρίου
Νίκος Δένδιας
Δένδιας για στρατιωτική θητεία: «Μέχρι τώρα, τη λέμε αγγαρεία, στην πραγματικότητα είναι παρωδία»
Δένδιας: «Η θητεία ήταν παρωδία – Χρειάζονται σημαντικές αλλαγές για τον Στρατό των Πολιτών»
Δένδιας για στρατιωτική θητεία: «Μέχρι τώρα, τη λέμε αγγαρεία, στην πραγματικότητα είναι παρωδία»
Ποσειδώνος
Καιρός: Προειδοποίηση για πλημμύρες από τον Θοδωρή Κολυδά – Στο «στόχαστρο» ισχυρή κακοκαιρία
Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους έως το Σάββατο
Καιρός: Προειδοποίηση για πλημμύρες από τον Θοδωρή Κολυδά – Στο «στόχαστρο» ισχυρή κακοκαιρία