nosokomeio-meth
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Εισαγγελέας παρενέβη για τις καταγγελίες του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που παραμένουν κλειστές για την ενδεχόμενη νοσηλεία VIP προσώπων.

Σε άμεση παρέμβαση προχώρησε η Δικαιοσύνη, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για τις χθεσινές καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝΜιχάλη Γιαννάκου ότι κρατιούνται ΜΕΘ σε περίπτωση που χρειαστούν νοσηλεία VIP πρόσωπα.

Με παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, οι επίμαχες καταγγελίες εντάσσονται στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται εδώ και καιρό από τις εισαγγελικές αρχές με αφορμή καταγγελίες για θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ.

Σε αυτή τη δικογραφία θα ενταχθούν και οι καταγγελίες Γιαννάκου προκειμένου να ερευνηθεί αν διαπράττεται η αξιόποινη πράξη της παράβασης καθήκοντος.

Πλεύρης: Στη Δικαιοσύνη κατά Γιαννάκου μετά τις καταγγελίες για ΜΕΘ για VIP

Την προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης το πρωί της Πέμπτης.

«Όσοι δεν πηγαίνουν στην εισαγγελία να πουν αυτά που καταγγέλλουν, θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τα ψέματα που λένε. Δεν περιμένω την εισαγγελία να κινηθεί, κινούμαι εγώ και ζητώ από την εισαγγελία να ελέγξει τις ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές που έγιναν», είπε ο υπουργός Υγείας.

Ο Θ. Πλεύρης ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για ψεύδη και δήλωσε εξοργισμένος καθώς όπως είπε θα μπορούσε να δεχθεί κριτική για παραλείψεις ή γιατί δεν υπάρχουν αρκετές ΜΕΘ αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να χαρακτηρίζει ουσιαστικά εγκληματίες την κυβέρνηση ένας συγκεκριμένος συνδικαλιστής.

«Το να λέγεται ότι γιατροί και νοσηλευτές και προφανώς και πολιτικά προϊστάμενοι, βρίσκονται σε ένα κύκλωμα εγκληματικό που κρατάει κλίνες κενές προκειμένου αν αρρωστήσει ο Ντσούνος, ο Κούτρας ή ο Πλεύρης να μπορέσει να έχει κλίνη ΜΕΘ και να μην έχουν άλλοι συμπολίτες, με συγχωρείτε αυτό είναι ψευδέστατο, συκοφαντικό και σας ενημερώνω ότι έχω ήδη συντάξει την αναφορά αξιοποίνων πράξεων για να την καταθέσω», είπε.

Οι καταγγελίες Γιαννάκου για άδειες κλίνες ΜΕΘ για VIP

Υπενθυμίζεται ότι ο Μ. Γιαννάκος κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ πως τις 647 κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται για περιστατικά κορονοϊού σε όλη τη χώρα, οι 47 παραμένουν κενές, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 114 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία. 

«Με βάση το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας λειτουργούν 647 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορονοϊού. Με τα στοιχεία που δίνονται οι διασωληνωμένοι είναι 714. Άρα ακόμα και όλοι διασωληνωμένοι να ήταν στις ΜΕΘ, υπάρχουν τουλάχιστον 114 ασθενείς με κορονοϊό που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ επί πολλές μέρες, ενώ πολλοί χάνουν τη ζωή τους. Και ρωτώ εγώ αφού έχουμε 114 εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένους γιατί οι 47 κλίνες δε γεμίζουν;», επισήμανε.

Μάλιστα, ο κ. Γιαννάκος ανέφερε ότι χθες το βράδυ ενώ υπήρχαν δυο κενές κλίνες στο ΚΑΤ, δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ένα ανδρόγυνο, 58 και 59 ετών αντίστοιχα, που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στη Νίκαια από την προηγούμενη μέρα. «Στη λίστα αναμονής υπάρχουν μόνο μη επώνυμοι άνθρωποι. Δεν είναι μητροπολίτες ή επώνυμοι», πρόσθεσε. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κκε
Δημήτρης Κουτσούμπας στο 22ο Συνέδριο: «Το ΚΚΕ είναι το πιο δημοκρατικό κόμμα!»
Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θέτοντας στο επίκεντρο την πορεία του κόμματος, τις...
Δημήτρης Κουτσούμπας στο 22ο Συνέδριο: «Το ΚΚΕ είναι το πιο δημοκρατικό κόμμα!»
τοστ αμερικη
Tο "έξυπνο" τοστ χωρίς ψωμί με μόλις 3 υλικά
Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι στρέφονται σε εναλλακτικούς συνδυασμούς, αναζητώντας γεύση χωρίς μονοτονία και με μεγαλύτερη διατροφική αξία
Tο "έξυπνο" τοστ χωρίς ψωμί με μόλις 3 υλικά
Τέμπη
«Ο σκοπός ήταν η απόκρυψη»: Αποκαλυπτική κατάθεση του πατέρα της Μάρθης στη δίκη για τα βίντεο στα Τέμπη
Ιδιαίτερη βαρύτητα απέκτησε η κατάθεση του Αντώνη Ψαρόπουλου, πατέρα της Μάρθης, ο οποίος ανέλυσε εκτενώς τις ενέργειες που έγιναν – και εκείνες που,...
«Ο σκοπός ήταν η απόκρυψη»: Αποκαλυπτική κατάθεση του πατέρα της Μάρθης στη δίκη για τα βίντεο στα Τέμπη