Thumbnail
Ο Θ. Πλεύρης κάνει λόγο για fake news αναφορικά με τις καταγγελίες πως κλίνες ΜΕΘ προορίζονται για VIP πρόσωπα - Ο Γ. Οικονόμου δηλώνει πως πρέπει να διερευνηθούν τα στοιχεία

«Ψευδέστατες», χαρακτηρίζει τις καταγγελίες περί κλινών ΜΕΘ για «εξέχοντα» πρόσωπα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ την ίδια στιγμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, δηλώνει πως αν υπάρχουν στοιχεία πρέπει να καταγγελθούν και να διερευνηθούν.

Σε ανακοίνωσή του, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τονίζει πως η επιλογή των ασθενών για εισαγωγή στις ΜΕΘ γίνεται με ιατρικά κριτήρια και πως οι αναφορές είναι «ψευδέστατες» και πως «όσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν».

Υπενθυμίζεται πως η ΠΟΕΔΗΝ προχώρησε σε σοβαρή καταγγελία, αναφορικά με τον «προνομιακό» τρόπο που αντιμετωπίζονται οι επώνυμοι με κορονοϊό.

Η ανακοίνωση του Θ. Πλεύρη:

«Αναφορικά με τις καταγγελίες για την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ διευκρινίζεται ότι η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ. Όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάση ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν.

Αναφορές ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή τους είναι ψευδέστατες και προσβάλλουν πρωτίστως τους ιατρούς.

Όσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν».

 

Οικονόμου: Αν υπάρχουν τα στοιχεία να διερευνηθούν

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο ΣΚΑΙ για το ίδιο θέμα, δίνει μια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα καθώς δήλωσε πως «αν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία πρέπει να καταγγελθούν και να διερευνηθούν, χωρίς αμφιβολία». 

«Είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικοί οι λόγοι, με τους οποίους οι πολίτες που διασωληνώνονται και χρειάζονται ΜΕΘ να πηγαίνουν σε κρεβάτια ΜΕΘ». 

 

Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ

«Σήμερα πάνω από 130 διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ. Στο ΑΧΕΠΑ ζούμε μια σύγχρονη τραγωδία. Σήμερα πρωί 13 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό είναι εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους, Μεταξύ αυτών και ένας 48 χρόνος. Στην Αττική επίσης. Το σύστημα πρέπει να παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους. Επώνυμους και ανώνυμους. Εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους. Το πράττει; Για να βρεθεί ΜΕΘ στους άνω των 70 ετών πρέπει να είναι Μητροπολίτες ή επώνυμοι πολιτικοί, επιχειρηματίες ή οτιδήποτε άλλο. Στις ΜΕΘ ασφαλώς σε μία φυσιολογική κατάσταση θα πρέπει να εισάγονται ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση μη διασωληνωμένοι. Όταν όμως έχεις πόλεμο, ελάχιστες μεθ και πολλούς νέους σε ηλικία ασθενείς εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένους δεν κάνεις διακρίσεις.

Γιατί διάκριση είναι αυτό που συμβαίνει στο Σωτηρία. Να βρίσκεται στη ΜΕΘ μη διασωληνωμένος πολιτικός σε σοβαρή όμως κατάσταση» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«Είχαν άλλοι σειρά που περιμένουν πολλές ημέρες σε θαλάμους διασωληνωμένοι σε πιο σοβαρή κατάσταση και νεότεροι. Τέτοια ζητήματα τροφοδοτούν την αναξιοπιστία του συστήματος και την καχυποψία του κόσμου.

«Οι 47 κλίνες είναι κενές. Γιατί είναι κενές, ενώ έχουμε 114 ασθενείς εκτός;»

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι αποκαλύψεις του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Παναγιώτη Παπανικολάου και του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων Μιχάλη Γιαννάκου.

Με δηλώσεις τους στο Kontra, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

Επιπλέον επιβεβαίωσαν πως υπάρχουν ως «καβάτζα» 47 κλίνες ΜΕΘ για VIP πρόσωπα, την ώρα που το ποσοστό των θανάτων των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ φτάνει το 80%.

«Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία του υπουργείου Υγείας χτες, προκύπτει ότι η πληρότητα στις ΜΕΘ covid-19 είναι 120% (595 μέσα και 120 έξω). Το ίδιο το υπουργείο Υγείας όμως δίνει 98,9% πληρότητα ΜΕΘ covid-19. Αυτό είναι ταυτόχρονα και ασύστολο ψέμα και ομολογία ανοιχτή ότι φυλλάσσονται σε συγκεκριμένες “καθηγητοπανεπιστημιακές” πτέρυγες κλίνες ΜΕΘ “καβάτζα”» τόνισε ο κ. Παπανικολάου και διερωτήθηκε «σε ποια άλλη χώρα με τέτοια χυδαία ψέματα την ώρα που χαροπαλεύουν εκτός ΜΕΘ και πεθαίνουν κάθε μέρα δεκάδες συνάνθρωποί μας, θα μπορούσε να σταθεί μια κυβέρνηση;».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Γιαννάκος αποκάλυψε ότι «οι κλίνες ΜΕΘ για covid-19 είναι 647, αλλά μέσα είναι 600. Οι 47 κλίνες είναι κενές. Γιατί είναι κενές, ενώ έχουμε 114 ασθενείς εκτός; Τις κρατάνε για «ειδικές περιπτώσεις, μητροπολίτες, πολιτικούς, κτλ.». Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο κενές κλίνες ΜΕΘ στο ΚΑΤ. Γιατί δεν μεταφέρονται εκεί π.χ. ένα ανδρόγυνο που είναι στο νοσοκομείο της Νίκαιας, 58 και 59 ετών, διασωληνωμένοι από χτες; Και πολλοί άλλοι, βέβαια.

Το 80% των ασθενών με covid-19 πεθαίνει εκτός ΜΕΘ. Είναι πραγματικά σκάνδαλο. Θα έπρεπε μόνο και μόνο με αυτό το στοιχείο να παρέμβει η Δικαιοσύνη» υπογράμμισε.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα