Προσφυγικό: Τα νησιά ανάχωμα και φυλακές της Ευρώπης
Πέρασαν πάνω από δύο χρόνια από την ανάληψη της διακυβέρνησης από την ΝΔ και αυτοί που έταζαν βρίσκονται στα κυβερνητικά έδρανα υλοποιώντας πιστά την γραμμή του Κ. Μητσοτάκη και της Ευρωπαϊκής ένωσης. Δεν είδαμε σε αυτό το διάστημα να υλοποιούνται τα ταξίματα, αλλά δεχθήκαμε ως νησιώτες βία και καταστολή με την απόβαση των ΜΑΤ

Το προσφυγικό-μεταναστευτικό αποτελούσε και αποτελεί αντικείμενο συζήτησης , πολιτικής αντιπαράθεσης, ως προς τον τρόπο διαχείρισης του από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Θυμόμαστε πολύ καλά πόσο είχε επενδύσει η σημερινή κυβέρνηση στο θέμα αυτό από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ,έχοντας πάντα την βοήθεια των ΜΜΕ που συντηρούσαν το θέμα και μας το επέβαλαν ως πρόβλημα που διογκώθηκε από την διαχείριση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Θυμόμαστε στην Χίο, τους πολιτευτές ,τους υποψήφιους αυτοδιοικητικούς ,να γυρίζουν και να τάζουν ότι θα φύγουν όλοι οι μετανάστες από τα νησιά και ότι θα κλείσει η ΒΙΑΛ.

Πέρασαν πάνω από δύο χρόνια από την ανάληψη της διακυβέρνησης από την ΝΔ και αυτοί που έταζαν βρίσκονται στα κυβερνητικά έδρανα υλοποιώντας πιστά την γραμμή του Κ. Μητσοτάκη και της Ευρωπαϊκής ένωσης. Δεν είδαμε σε αυτό το διάστημα να υλοποιούνται τα ταξίματα, αλλά δεχθήκαμε ως νησιώτες βία και καταστολή με την απόβαση των ΜΑΤ, αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε μια αλαζονική κυβέρνηση που υποτιμά και αδιαφορεί για την βούληση της τοπικής κοινωνίας στην δημιουργία τεράστιας φυλακής κατατρεγμένων ανθρώπων στο νησί μας.

Επαναλάμβαναν το γνωστό σλόγκαν ,φύλαξη συνόρων ,ασφάλεια και αναχαίτιση των ροών, ποντάροντας στην κούραση των τοπικών κοινωνιών και την χειραγώγηση ακόμα και πιο μετριοπαθών πολιτών που παρασύρθηκαν από τα ψέματα τους. Ακούσαμε-μεταξύ πολλών άλλων-, για το φοβερό πλωτό φράγμα 2,7 χιλιομέτρων για την ανάσχεση των ροών! Το φαιδρό και ρατσιστικό σχέδιο ήταν ένα ακόμη επικοινωνιακό μήνυμα “πάταξης” υποτίθεται της εισροής προσφύγων στα ελληνικά νησιά. Κάτι παρόμοιο ήταν το περιβόητο αερόστατο Ζέπελιν που θα εγκαθίστατο στην Σάμο που θα έπαιρνε εικόνα των κινήσεων μεταναστών και θα πληροφορούσε ακολούθως το λιμενικό. Εκτός των άλλων ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αμφισβητούνταν ,για μια ακόμη φορά.

Όμως, κραυγαλέο ζήτημα αποτελεί η ανακολουθία λόγων και πράξεων, γιατί από το θα φύγουν όλοι από τα νησιά που έταζαν, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις συν αποφάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους ηγέτες για την μετατροπή των νησιών μας σε ανάχωμα της Ευρώπης, όσο αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Εγκαινιάζουν , τεράστια κλειστά κέντρα, με την παντελή απουσία της τοπικής κοινωνίας ,επιβεβαιώνοντας την αντιπροσφυγική πολιτική τους και αναμασώντας ,παριστάνουν ότι λύνουν προβλήματα ,ότι εφαρμόζουν δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και ότι απεμπλέκουν τα νησιά από το μεταναστευτικό. Στην πραγματικότητα, όχι μόνο δεν τα απεμπλέκουν, αλλά τα εμπλέκουν δια παντός και ότι λένε είναι αστεία και στην σφαίρα του φανταστικού. Είναι ακόμη οξύμωρο να παρουσιάζουν, ως κατόρθωμα την μείωση του αριθμού των μεταναστών στα νησιά και από την άλλη να δεσμεύουν τεράστιες εκτάσεις, για την δημιουργία των τεράστιων κέντρων. Αυτό ,από μόνο του επιβεβαιώνει την ειλημμένη απόφαση τους, για μετατροπή των νησιών μας σε φυλακές της Ευρώπης και όχι μόνο. Πρόσφατο παράδειγμα, η εγκύκλιος του υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου σύμφωνα με την οποία τα νέα αιτήματα ασύλου θα μπορούσαν να υποβληθούν μόνο στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης πέντε νησιών και Έβρου (ΚΥΤ Σάμου, Χίου, Λέσβου, Λέρου, Κω και Ορεστιάδας),η οποία αποσύρθηκε κατόπιν σφοδρών αντιδράσεων ,αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν θα επανέλθει.

Πρόκειται για μια κυβέρνηση που όπως σε όλα επενδύει ,στην εικόνα και το περιτύλιγμα ,εκμεταλλεύεται τους πολίτες, συγχρόνως τους υποτιμά και τους κοροϊδεύει, και όπως σε όλα τα θέματα επενδύει στον κοινωνικό αυτοματισμό, τον διχασμό των κοινωνιών και εν τέλει στον ατομικισμό.

Είναι μια βαθιά εμμονική κυβέρνηση που δεν υπολογίζει κανέναν και τίποτα. Εμείς οι νησιώτες το ξέρουμε πια πολύ καλά!

Ευαγγελία Μανιτσούδη-εκπαιδευτικός

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες (2)
Πανελλαδικές - ΓΕΛ: Τυπολόγιο ασκήσεων στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
Τυπολόγιο ασκήσεων στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία μέχρι και το 2024, για τις Πανελλαδικές στα ΓΕΛ
Πανελλαδικές - ΓΕΛ: Τυπολόγιο ασκήσεων στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
starovas
Δημήτρης Σταρόβας: «Δεν πρέπει να κρυβόμαστε» – Μιλά πρώτη φορά για την υγεία του (Vid )
Αποκαλυπτικός στην πρώτη του ανάρτηση μετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που είχε εμφανίστηκε ο Δημήτρης Σταρόβας
Δημήτρης Σταρόβας: «Δεν πρέπει να κρυβόμαστε» – Μιλά πρώτη φορά για την υγεία του (Vid )