Τώρα πλέον που η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο και τα κρούσματα δεν κρύβονται, μαθαίνουμε την περίπου πραγματικότητα η οποία ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα επέλθει.

Ένα από τα ιδιαιτέρως  αγαπημένα θέματα της κυβέρνησης ως αντιπολίτευση ήταν το προσφυγικό- μεταναστευτικό και η ενοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι με την πολιτική που ακολουθεί έρχονται οι πρόσφυγες στην χώρα μας και εξαιτίας αυτού ταλαιπωρούνται οι τοπικές κοινωνίες.

Θυμόμαστε πολύ καλά τα  προεκλογικά ταξίματα των υποψήφιων βουλευτών και αυτοδιοικητικών  που πρόσκεινται  στην  ΝΔ, ότι θα φύγουν όλοι, θα κλείσουν όλα τα ΚΥΤ, θα….

Από αυτά τα εύκολα και ανέξοδα ταξίματα ,τα οποία όμως παραπλάνησαν και κορόιδεψαν τους πολίτες, έχουμε φθάσει σε 15 μήνες να έχουν δημιουργήσει στα νησιά μας (Χίο, Λέσβο, Σάμο), το απόλυτο χάος. Χωρίς κανένα σχεδιασμό και με πρωτοφανή για κυβέρνηση εγκληματική ανεπάρκεια ,φθάσαμε εν μέσω του δεύτερου κύματος πανδημίας να καταστούν τα ΚΥΤ και ειδικότερα στην περίπτωση της Χίου, το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ  υγειονομική βόμβα.

Η Κυβέρνηση  και ο Υπουργός Μετανάστευσης- Βουλευτής Χίου, έχοντας εξασφαλίσει από τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ, την απόλυτη κάλυψη και τον άπλετο χρόνο για μονολόγους και αυτοθαυμασμούς, νομίζουν  ότι μπορούν πάντα να κουκουλώνουν και να αποκρύπτουν την πραγματικότητα.

Η αλήθεια που ισχύει, δεν αλλάζει, δεν κρύβεται και δεν μπορούν να διαστρεβλώσουν ,είναι ότι αυτή η κυβέρνηση επέλεξε να εγκλωβίσει όλους τους πρόσφυγες-μετανάστες στα νησιά μας και να τα καταστήσει φυλακές της Ευρώπης.  Δεν έκανε γιατί δεν ήθελε  αποσυμφόρηση,  γιατί προτίμησε να μην κακοκαρδίσει τους γαλάζιους αυτοδιοικητικούς και να κρατήσει τις εσωκομματικές τους ισορροπίες. Προτίμησε ή καλύτερα επέλεξε να θυσιάσει 5 νησιά ,μόνο και μόνο για μικροπολιτική σκοπιμότητα, απαξίωση και υποτίμηση των νησιωτών.

Εμμονικά και μονότονα όλο το διάστημα ακούμε ότι θα δημιουργήσουν κλειστά κέντρα,  αγνοώντας επιδεικτικά τις τοπικές κοινωνίες και επίσης μονότονα αναπαράγουν τα επιτεύγματα τους ,που τους κάνουν περήφανους, αλλά δεινοπαθούν τους πολίτες, όπως και τους πρόσφυγες-μετανάστες. Απέδειξαν το προηγούμενο διάστημα ότι εκτός από ανεπαρκείς και ανεύθυνοι είναι αυταρχικοί, βίαιοι, αφού δεν ντράπηκαν να στείλουν μέχρι τα ΜΑΤ στην Χίο και την Λέσβο για να μας σωφρονίσουν δια του ξύλου, επειδή σύσσωμες οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούσαν στα εφιαλτικά σχέδια τους να δημιουργήσουν τεράστιες φυλακές και να καταστήσουν τους νησιώτες ανθρωποφύλακες.

Το πιο εγκληματικό όμως είναι ότι ,εν μέσω πανδημίας παράτησαν στην κυριολεξία τα νησιά αθωράκιστα,  χωρίς τις απαραίτητες προσλήψεις  ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού, χωρίς διενέργεια τεστ και όλα αυτά με τους πρόσφυγες-μετανάστες να βρίσκονται στα ΚΥΤ, σε συνθήκες υπερσυνωστισμού και  σε απαράδεκτες συνθήκες ατομικής υγιεινής και καθαριότητας. Αυτή η κατάσταση αν δεν ήταν τόσο σοβαρή θα προκαλούσε γέλια, μιας και η κυβέρνηση διατυμπανίζει συνέχεια για τήρηση αποστάσεων,  καθαριότητα και μάσκα και μάλιστα επιπλήττει όποιους δεν τηρούν τα μέτρα αυτά. Ξεχνάμε όμως ότι για αυτή την κυβέρνηση όλα είναι αλά καρτ.

Αυτή η  απαράδεκτη κατάσταση υπερσυνωστισμού και παντελής έλλειψη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας είχε και τα επικίνδυνα αποτελέσματα με την πυρκαγιά στην Μόρια με όλα τα επακόλουθα, όπως την εξπρές δημιουργία του λασπότοπου-ΚΥΤ που διαφήμιζε όλο περηφάνια στα κανάλια ο υπουργός μετανάστευσης.

‘Όσο αφορά την Χίο, αυτή η κατάσταση ήταν σίγουρο ότι θα γίνονταν πολύ επικίνδυνη,  αν υπήρχαν κρούσματα στην ΒΙΑΛ και  για αυτό είχε χτυπήσει καμπανάκι έγκαιρα  από όλους τους φορείς στο νησί. Όμως δυστυχώς όπως σε όλα έτσι και εδώ πορεύονταν με το βλέποντας και κάνοντας και προπάντων με την αλαζονεία και την εγωπάθεια. Αποτέλεσμα, ήταν πριν λίγο καιρό να ανακοινωθούν  τα πρώτα κρούσματα και η ΒΙΑΛ να βρίσκεται  σε «περίπου» καραντίνα.

 Γιατί δεν το λες καραντίνα όταν πηγαινοέρχονται εργαζόμενοι, διοίκηση και μετανάστες με ότι κινδύνους ελλοχεύει αυτή η κατάσταση για την δημόσια υγεία. Τα κακά νέα άργησαν αλλά αναγκαστικά ήλθαν με την καθυστερημένη έλευση του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην Χίο.

Η Αποτύπωση της κατάστασης –αυτής που ανακοινώνεται-,είναι πέρα για πέρα ανησυχητική για την διασφάλιση της Δημόσιας υγείας. Φυσικά αυτή η κατάσταση μπορεί και να προϋπήρχε αλλά χωρίς την διενέργεια τεστ, μέναμε στο σκοτάδι για καιρό.

Τώρα πλέον που η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο και τα κρούσματα δεν κρύβονται, μαθαίνουμε την  περίπου πραγματικότητα η οποία ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα επέλθει.

Το Νοσοκομείο Χίου βρίσκεται στα όρια του, όπως γενικότερα το Δημόσιο σύστημα υγείας γιατί απλά δεν φρόντισαν να το θωρακίσουν, μιας και περίμεναν το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Προτίμησαν όμως να μπουκώσουν τα ΜΜΕ για να έχουν ολημερίς το λιβανιστήρι και να καλύπτονται οι ανεπάρκειες, οι παλινωδίες και οι πολιτικές εμμονές τους.

Δυστυχώς, έχουμε μια κυβέρνηση παντελώς ανάξια να διαχειριστεί κρίσεις, αλλά κουτοπόνηρη και αλαζονική γιατί ακόμα και τις κρίσεις θέλει να τις χρησιμοποιήσει προς όφελος της και όφελος των λίγων, φίλων, πλουσίων και μεγαλοπαραγόντων.

Ευαγγελία Μανιτσούδη-εκπαιδευτικός

Μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΧΙΟΥ

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

ΌΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΕΚΤΑ στο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ - Αιτήσεις Εδώ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΣΙΡΟΠΙ
Σοκαριστικό! Σιρόπι για τον βήχα ενδέχεται να συνδέεται με τον θάνατο δεκάδων παιδιών
Ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 66, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ)
Σοκαριστικό! Σιρόπι για τον βήχα ενδέχεται να συνδέεται με τον θάνατο δεκάδων παιδιών
Clumsies
Ποια είναι τα τρία ελληνικά μπαρ που περιλαμβάνονται στα 50 καλύτερα του κόσμου
Από τα τρία αυτά μπαρ, τα δύο εξ αυτών ήταν στη συγκεκριμένη λίστα ουκ ολίγες φορές, ενώ ένα πέτυχε τη συγκεκριμένη διάκριση για πρώτη φορά φέτος.
Ποια είναι τα τρία ελληνικά μπαρ που περιλαμβάνονται στα 50 καλύτερα του κόσμου
ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟ
Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Εντυπωσιακή εικόνα- Ιστορική λήψη από το διάστημα
Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου (Χαρίλαος Τρικούπης) έχει μήκος 2.833 μέτρα και φαίνεται ξεκάθαρα από τον δορυφόρο, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι κολοσσιαία...
Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Εντυπωσιακή εικόνα- Ιστορική λήψη από το διάστημα
dimosio
Πότε κερδίζουν 1 έτος βαθμολογικής προαγωγής οι Δημόσιοι υπάλληλοι (Εγκύκλιος)
Διευκρινιστική εγκύκλιος του Υπουργείο Εσωτερικών για τη βαθμολογική προαγωγή των Δημοσίων υπαλλήλων κατά ένα έτος κατόπιν αξιολόγησης
Πότε κερδίζουν 1 έτος βαθμολογικής προαγωγής οι Δημόσιοι υπάλληλοι (Εγκύκλιος)