Πιστοποιητικό νόσησης
Αναμένονται ανακοινώσεις για τις αλλαγές στη διάρκεια των πιστοποιητικών νόσησης

Έρχονται αλλαγές για τα πιστοποιητικά νόσησης, τα οποία θα λήγουν στους τρεις μήνες και όχι στους έξι, σύμφωνα με πληροφορίες.

Μάλιστα, αναμένεται να δοθεί παράταση ενός μήνα από τη λήξη του πιστοποιητικού νόσησης ώστε να εμβολιαστούν όσοι νόσησαν με κορονοϊό.

Επίσης, να σημειωθεί ότι για να εκδοθεί το πιστοποιητικό νόσησης δεν αρκεί πλέον το rapid test, αλλά θα χρειάζεται επιβεβαίωση και από θετικό PCR - μοριακό τεστ.

Από την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, υπάρχει ισχυρή σύσταση της κυβέρνησης - για όσους έχουν νοσήσει - να προγραμματίζουν τον εμβολιασμό στους 3 μήνες μετά την προσβολή τους από τον ιό.

Τι είπε ο Θάνος Πλεύρης στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, υποστήριξε ότι σταδιακά θα πρέπει να γίνει συζήτηση για «την ισχύ γενικότερα των πιστοποιητικών σε χρόνο που να διαφυλάσσει την ανοσία των πολιτών», στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες.

«Από την πλευρά της Ελλάδας θα θέσουμε υπόψη τα νέα μέτρα, τα οποία έχουμε λάβει και έχουν να κάνουν με περιορισμούς ειδικά για τις κατηγορίες των πολιτών μας άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί, καθώς επίσης και για την ανάγκη να αυξηθεί η τρίτη δόση, η ενισχυτική δόση σε όλους τους πολίτες» ανέφερε ο Θ. Πλεύρης.

«Eίναι το πρώτο μου Συμβούλιο Υπουργών Υγείας και είναι πάρα πολύ σημαντικά τα θέματα που θα συζητηθούν και για τον κανονισμό και για την Συνθήκη της πανδημίας, αλλά κυρίως και για την μεγάλη πρόκληση για την πανδημία COVID-19 που αντιμετωπίζουμε και από την πλευρά της Ελλάδας θα θέσουμε υπόψη τα νέα μέτρα τα οποία έχουμε λάβει και έχουν να κάνουν με περιορισμούς ειδικά για τις κατηγορίες των πολιτών μας άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί καθώς επίσης και για την ανάγκη να αυξηθεί η τρίτη δόση, η ενισχυτική δόση σε όλους τους πολίτες. Πιστεύουμε ότι σιγά σιγά θα πρέπει να συζητήσουμε την ισχύ γενικότερα των πιστοποιητικών σε ένα χρόνο που να διαφυλάσσει την ανοσία των πολιτών», υπογράμμισε ο Θ. Πλεύρης.

Πιστοποιητικά νόσησης: Εν αναμονή των ανακοινώσεων

Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο υπουργός Υγείας να προχωρήσει σε δηλώσεις για τις αλλαγές στο πιστοποιητικό νόσησης, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις μπορεί να γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

Σε σχέση με το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού προ ημερών η Κομισιόν πρότεινε να έχει ισχύ μέχρι τους εννέα μήνες και ενδέχεται αυτή η πρόταση να «πέσει στο τραπέζι» των συζητήσεων.

Για το ζήτημα της διάρκειας του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι η Ελλάδα αποδέχεται την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εννιάμηνη διάρκεια, αλλά υποστηρίζει όλα τα μέτρα που θα ωθήσουν τους Ευρωπαίους να κάνουν την τρίτη δόση ακόμα νωρίτερα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

protypapeiramatika.jpg
Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων για τη διεξαγωγή τεστ στα Πρότυπα Γυμνάσια-Λύκεια της Θεσσαλίας
Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων για τη διεξαγωγή δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια της...
Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων για τη διεξαγωγή τεστ στα Πρότυπα Γυμνάσια-Λύκεια της Θεσσαλίας