Koronoios-ekav
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Συνεχίζονται οι δραματικές προβλέψεις από τους ειδικούς - «Μπορεί να δούμε 120 νεκρούς την ημέρα», λέει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Στις 17 Δεκεμβρίου αναμένεται η κορύφωση του κύματος κορονοϊού που πλήττει τη χώρα μας, όπως προκύπτει από την εκτίμηση του καθηγητή Υγειονομικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, επισημαίνοντας ότι μπορεί να δούμε και 120 νεκρούς την ημέρα.

«Θα είναι ένα κλίμα δύσκολο τα Χριστούγεννα», σημείωσε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.  Εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, σύμφωνα με τον ίδιο, θα έχουμε 4.000 νεκρούς έως το τέλος του χρόνου φτάνοντας συνολικά τους 20.700.

Μάλιστα τόνισε ότι η φράση «εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις» έχει να κάνει με το πόσο καλά θα εφαρμόσουμε τα μέτρα, εξηγώντας ότι πρόκειται για μαθηματικό υπολογισμό.

Σε ερώτηση εάν θα έπρεπε να παρθούν οριζόντια μέτρα και εάν αυτό θα βοηθούσε, απάντησε ότι «μειώνεις τον αριθμό των νεκρών καθώς» όπως είπε «θα κοπούν μαχαίρι οι επαφές, χωρίς όμως να γλιτώσεις πολλά κρούσματα άμεσα».

Ο κ. Σαρηγιάννης αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στην Αττική, λέγοντας ότι περιμένουμε σημαντική επιδείνωση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi
Νέες κλήσεις εκπαιδευτικών σε πειθαρχική διαδικασία – Γιατί αυτή η υπόθεση αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς
Τρεις δασκάλες σε απολογία – Η σύγκρουση για την αξιολόγηση κλιμακώνεται
Νέες κλήσεις εκπαιδευτικών σε πειθαρχική διαδικασία – Γιατί αυτή η υπόθεση αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς
ρούχα
Γιατί καλό είναι να αποφεύγετε τα συνεχόμενα πλυντήρια;
Για να προλάβουν τις υποχρεώσεις, αρκετοί επιλέγουν να βάζουν το πλυντήριο να λειτουργεί αδιάκοπα. Ωστόσο, αυτή η συνήθεια μπορεί να επιβαρύνει...
Γιατί καλό είναι να αποφεύγετε τα συνεχόμενα πλυντήρια;