Rapid test
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πώς έφτασε στην Ελλάδα το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον – Πρόκειται για εμβολιασμένο Έλληνα

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα με αυτό να βρίσκεται στην Κρήτη και συγκεκριμένα, στα Χανιά.

Πρόκειται για εμβολιασμένο Έλληνα που έφτασε στη χώρα μας από τη Νότια Αφρική, έχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα καραντίνας και έγινε ιχνηλάτηση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτη, ο συμπολίτης μας αφίχθη στις 26 Νοεμβρίου. Έγινε rapid test στο αεροδρόμιο, το οποίο ήταν αρνητικό. Την επόμενη ημέρα είχε ήπια συμπτώματα.

Ο ασθενής παραμένει μέχρι τώρα με ήπια συμπτώματα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr έχουν σταλεί για εξακρίβωση όλα τα δείγματα όσων ταξίδεψαν στη Νότιο Αφρική το τελευταίο διάστημα. Οι αναλύσεις γίνονται στην Αθήνα.

Πώς εντοπίστηκε το κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον

Μετά την άφιξή του στα Χανιά έκανε rapid test κάθε ημέρα και όταν βγήκε το πρώτο θετικό τεστ, προχώρησε και σε μοριακό τεστ, το οποίο επιβεβαίωσε ότι νοσούσε με κορονοϊό.

Το μοριακό τεστ έδειξε ότι ήταν «ύποπτο» για κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον, κάτι που επιβεβαιώθηκε αμέσως μετά από ειδικούς ελέγχους.

Ο ασθενής είναι σε καραντίνα στο σπίτι του, όπως και όλες οι επαφές του. Οι επαφές είναι υπό στενή παρακολούθηση, ενώ όλα τα τεστ που έγιναν μέχρι τώρα είναι αρνητικά.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοί
Παύση διευθυντή Γυμνασίου στο Μαρούσι για λόγους που σχετίζονται με την πλημμελή άσκηση των υπηρεσιακών του καθηκόντων
Απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του Διευθυντής Γυμνασίου στο Μαρούσι με ομόφωνη γνωμοδότηση του ΑΠΥΣΔΕ Αττικής
Παύση διευθυντή Γυμνασίου στο Μαρούσι για λόγους που σχετίζονται με την πλημμελή άσκηση των υπηρεσιακών του καθηκόντων