Μετάλλαξη Όμικρον - Τσακρής: Πιθανό να κάνουμε έξτρα δόση εμβολίου
Ο καθηγητής εξέφρασε την ανάγκη να επισπευστεί η 3η δόση – Τι είπε για τη μετάλλαξη Όμικρον

Την πιθανότητα να χρειαστεί η χορήγηση μιας 4ης εμβολιαστικής δόσης στον γενικό πληθυσμό για να προστατευτεί από τη μετάλλαξη Όμικρον, ανέφερε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής.

Το ενδεχόμενο αυτό το επεξεργάζονται και οι φαρμακευτικές εταιρείες, ωστόσο επισήμανε ότι χρειαζόμαστε πολύ περισσότερα πειραματικά δεδομένα για να ξέρουμε πως θα συμπεριφερθεί η παραλλαγή.

«Το ειδικά διαμορφωμένο εμβόλιο, αν χρειαστεί, θα μπορεί να ετοιμαστεί σε μικρό χρονικό διάστημα. Χρειάζονται όμως τα κλινικά δεδομένα ώστε να ανάψει έγκαιρα το πράσινο φως για την χορήγηση του, οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι όλη αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει 2-3 μήνες», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής.

Μετάλλαξη Όμικρον: Μπορεί να είναι ήδη στη χώρα μας

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι είναι πιθανό η Όμικρον να έχει ήδη επισκεφτεί την χώρα μας, καθώς όπως εξήγησε οι παραλλαγές αυτές παράγονται de novo (εκ νέου) σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές, δηλαδή δεν μεταφέρονται  απλώς από χώρα σε χώρα αλλά γεννιούνται κιόλας. «Είναι ένα στέλεχος με πολλές μεταλλάξεις, πολύ πιθανό να επικρατήσει, όλοι οι ιοί σαν τον κορονοϊό έχουν την δυνατότητα να μεταλλάσονται», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ιδιαίτερα κρίσιμο θα είναι το κατά πόσο πιο παθογόνο είναι το μεταλλαγμένο στέλεχος, με βάση τα κλινικά δεδομένα που θα προκύψουν στη συνέχεια.

Τέλος, εξέφρασε την ανάγκη να επισπευστεί η 3η δόση, επισημαίνοντας ότι θα ήταν καλύτερο να γίνει στο 4μηνο καθώς μετά από αυτό το διάστημα η ανοσιακή απάντηση αρχίζει και μειώνεται.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φοιτη
Παγιδευμένοι στις ΗΠΑ: Έλληνας φοιτητής στο Λος Άντζελες εξηγεί γιατί δεν θα έρθει το καλοκαίρι στην Ελλάδα
Όμηροι της αβεβαιότητας: Η νέα πραγματικότητα των ξένων φοιτητών στις ΗΠΑ
Παγιδευμένοι στις ΗΠΑ: Έλληνας φοιτητής στο Λος Άντζελες εξηγεί γιατί δεν θα έρθει το καλοκαίρι στην Ελλάδα
παραλία
Οπτική Ψευδαίσθηση: Κοιτάξτε την εικόνα προσεκτικά, και προσπαθήστε να ψάξετε για πράγματα που φαίνονται περίεργα
Γνωρίζατε ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου;
Οπτική Ψευδαίσθηση: Κοιτάξτε την εικόνα προσεκτικά, και προσπαθήστε να ψάξετε για πράγματα που φαίνονται περίεργα
καφές
Προσοχή στον συνδυασμό: Ποια φάρμακα δεν πρέπει να παίρνεις με καφέ
Ο αγαπημένος σου καφές μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων ή και να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες
Προσοχή στον συνδυασμό: Ποια φάρμακα δεν πρέπει να παίρνεις με καφέ