Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
γιατροί, νοσοκόμοι, υγεία
Τι ισχύει με βάση τα Ellinikahoaxes

Τι αναφέρουν τα ellinika hoaxes σχετικά με ειδήσεις όπως ήταν και αυτή σε  αυτό το άρθρο πριν διορθωθεί σχετικά με το αν η Ελλάδα κατέχει  πανευρωπαϊκή πρωτιά  σε θανάτους COVID-19.

Συγκεκριμένα τα ellinikaHoaxes γράφουν:

"Σε προηγούμενα άρθρα μας είχαμε δείξει ότι, παλιότερα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πανευρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας σε θανάτους COVID-19, στην πραγματικότητα παρέλειπαν σειρά ευρωπαϊκών χωρών που εμφανίζονταν σε υψηλότερες θέσεις.

Τα επίμαχα δημοσιεύματα παραλείπουν πολλές χώρες της ανατολικής Ευρώπης με την αιτιολογία ότι «οι περισσότερες από αυτές δεν έχουν την ίδια πρόσβαση στα εμβόλια, ούτε ίδιου τύπου εμβόλια, ώστε τα μεγέθη να είναι συγκρίσιμα». Ωστόσο, η εξήγηση είναι αβάσιμη όσον αφορά τις χώρες που παραλήφθηκαν ενώ ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την αρχή της πανδημίας, η ΕΕ είχε αναλάβει τη διαπραγμάτευση, παραγγελία και παράδοση εμβολίων κατά της COVID-19 για όλα τα κράτη μέλη της. Και τα 4 εγκεκριμένα εμβόλια στην ΕΕ είχαν αρχίσει να παραδίδονται σε όλα τα κράτη μέλη σύντομα μετά την αδειοδότησή τους, σε αντιστοιχία με τον πληθυσμό του κάθε κράτους. Ενώ πρακτικά η παράδοση δόσεων δεν έχει υπάρξει απόλυτα ισομερής, στις χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά χορήγησης δόσεων έχει παραμείνει σημαντικό περίσσευμα και των 4 εμβολίων, συνεπώς δεν υπήρξε πρόβλημα περιορισμένης προσβασιμότητας για κανένα κράτος μέλος.

Έτσι, χρησιμοποιώντας τον ίδιο δείκτη με τα επίμαχα δημοσιεύματα, δηλαδή τους επιβεβαιωμένους θάνατους COVID-19 σε αναλογία με τον πληθυσμό, κατά τις προηγούμενες 2 εβδομάδες από τις 24-11-2021, διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα δεν ανερχόταν στην 1η, αλλά στην 10η θέση από τις 27 χώρες της ΕΕ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Την πρώτη θέση καταλάμβανε η Βουλγαρία, με σχεδόν τριπλάσιους θανάτους από την Ελλάδα αναλογικά με τον πληθυσμό της.

Στο γράφημα των εβδομαδιαίων θανάτων COVID-19 ανά κυλιόμενο μέσο όρο, διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα δεν έφτασε την πρώτη θέση πανευρωπαϊκά σε καμιά στιγμή το τελευταίο διάστημα:

krosmata

 


[πηγή]


Είναι σκόπιμο επίσης να σημειωθεί ότι, ενώ τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για «χώρες του δυτικού κόσμου», πρόκειται για ομαδοποίηση που δε διαθέτει σαφή κριτήρια συμπερίληψης. Μια πιο αντικειμενική προσέγγιση αφορά την ομαδοποίηση κρατών σύμφωνα με τον προσαρμοσμένο Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (IHDI). Ο δείκτης αυτός βασίζεται στη μακροβιότητα, την εκπαίδευση και το ΑΕΠ της κάθε χώρας, και επιπλέον λαμβάνει υπόψη την εγχώρια ανισότητα του κάθε παράγοντα.

Παρακάτω μπορούμε να δούμε τη βαθμολογία IHDI κάθε ευρωπαϊκής χώρας, στην πιο πρόσφατη έκδοση δεδομένων του 2019. Πιο σκούρα χρώματα στην εκάστοτε χώρα υποδηλώνουν υψηλότερη ανάπτυξη:

xartis me krousmata

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια στα EllinkaHoaxes.

Με βάση τις παρατηρήσεις της ιστοσελίδας η είδηση τροποποιήθηκε και εμπλουτίστηκε με το παραπάνω περιεχόμενο ώστε αποτυπώνει πλήρως και ορθά την πραγματικότητα σε σχέση την θέση της Ελλάδας στα κρούσματα και στους θανάτους

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Diane Ravitch
ΔΟΕ: Εκδήλωση για την αξιολόγηση με την καθηγήτρια Diane Ravitch
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Η αντίσταση στην αξιολόγηση - εμπορευματοποίηση των σχολείων και ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης
ΔΟΕ: Εκδήλωση για την αξιολόγηση με την καθηγήτρια Diane Ravitch
υππεθε
ΚΕΔΑΣΥ: Συγκρότηση τριμελών επιτροπών για προμήθεια ψυχομετρικών εργαλείων και και επιμόρφωση των ψυχολόγων
Αναλυτικά η απόφαση για τη σύσταση – συγκρότηση τριμελών Επιτροπών Παραλαβής των Ψυχομετρικών Εργαλείων και της επιμόρφωσης των ψυχολόγων σε τοπικό...
ΚΕΔΑΣΥ: Συγκρότηση τριμελών επιτροπών για προμήθεια ψυχομετρικών εργαλείων και και επιμόρφωση των ψυχολόγων
kakokairia xioni kryo
Η κακοκαιρία «Ελπίδα» επελαύνει στη χώρα - Πώς θα εξελιχθεί (Χάρτης)
Πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια της χώρας αυτή την ώρα και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Θράκης - Η κακοκαιρία «Ελπίδα» επελαύνει...
Η κακοκαιρία «Ελπίδα» επελαύνει στη χώρα - Πώς θα εξελιχθεί (Χάρτης)
tsanta
Εκπαιδευτικοί διώκονται πειθαρχικά γιατί ζήτησαν ενημέρωση για κενό σε σχολείο
Τι καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί για τα κενά στα σχολεία και τις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών από Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικοί διώκονται πειθαρχικά γιατί ζήτησαν ενημέρωση για κενό σε σχολείο