Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Afisa_Gynaikes
Ο συλλογικός αγώνας για τα σύγχρονα δικαιώματα των νέων στη μόρφωση, την υγεία, τη δουλειά, τη ζωή είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας απέναντι στα φαινόμενα της πολύμορφης βίας κατά των γυναικών

Ανακοίνωση για την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών εξέδωσε η ΚΝΕ, η οποία καλεί «κάθε νέο και νέα που οργίζεται και αγανακτεί με την πολύμορφη βία κατά των γυναικών να δυναμώσει τον αγώνα για να ανατραπούν οι οικονομικοί και κοινωνικοί παράγοντες που “γεννούν” τους δράστες - “τέρατα” και αφήνουν τις γυναίκες εκτεθειμένες στην ανασφάλεια και κάθε είδους κίνδυνο».

Η ανακοίνωση

Η ΚΝΕ καλεί κάθε νέο και νέα που οργίζεται και αγανακτεί με την πολύμορφη βία κατά των γυναικών να δυναμώσει τον αγώνα για να ανατραπούν οι οικονομικοί και κοινωνικοί παράγοντες που “γεννούν” τους δράστες - “τέρατα” και αφήνουν τις γυναίκες εκτεθειμένες στην ανασφάλεια και κάθε είδους κίνδυνο.

Για να γίνει κάθε χώρος δουλειάς, σπουδών, κάθε γειτονιά και σχολείο κυψέλη αλληλεγγύης για κάθε γυναίκα, ώστε να βρει τη δύναμη και το κουράγιο να αντιπαλέψει τέτοια φαινόμενα και να παλέψει μαχητικά για να αλλάξει τη ζωή της!
Γιατί, τον 21ο αιώνα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες κάθε γυναίκα να ζει χειραφετημένη οικονομικά, κοινωνικά, ψυχικά, χωρίς να εξαρτάται από τον σύντροφο ή σύζυγο, από το οικογενειακό περιβάλλον, χωρίς να εγκλωβίζεται σε παθογόνες, βίαιες διαπροσωπικές σχέσεις!

•    Μπορεί η βία κατά των γυναικών να αντιμετωπιστεί ριζικά με αλλαγές στη νοµοθεσία;
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι υπέρ της αυστηροποίησης του ποινικού πλαισίου και της ποινικής μεταχείρισης των εγκλημάτων βίας κατά των γυναικών, σε κάθε μορφή τους. Όμως, δεν αρκούν για να περιοριστούν τέτοιες εγκληματικές πράξεις.
Μια γυναίκα έχει να αντιμετωπίσει πολλούς σκοπέλους: Από την αστυνομική αδιαφορία ή αυθαιρεσία μέχρι την υποστελέχωση των ιατροδικαστικών υπηρεσιών, τις µακροχρόνιες, νοµικές διαδικασίες. Αλλά και ο υπάρχων νόµος για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας δεν απέτρεψε τους δράστες.

•    Μπορεί η καταπολέμηση των αναχρονιστικών, σκοταδιστικών αντιλήψεων για τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων να συμβάλουν από μόνες τους στην εξάλειψη της βίας;
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σταθερά καταδικάζουν τις αντιδραστικές κοινωνικές αντιλήψεις και συμπεριφορές για την κοινωνική θέση της γυναίκας. Αντιπαλεύουν στη δράση τις υποκειμενικές αντιλήψεις που δυσκολεύουν τη συμμετοχή της γυναίκας στον ταξικό, πολιτικό αγώνα.
Όμως, γνωρίζουμε, πως οι αναγκαίες αλλαγές σε τέτοιες αντιλήψεις δεν μπορούν να αποκτήσουν γενικευμένο χαρακτήρα στη σύγχρονη καπιταλιστική κοινωνία, γιατί παραμένουν οι κοινωνικές διακρίσεις, ο οικονομικός και κοινωνικός καταναγκασμός που βιώνουν οι γυναίκες στην εργασία, την οικογένεια, σε κάθε πλευρά της κοινωνικής ζωής. Αυτή είναι ταξική ρίζα της ανισοτιμίας των γυναικών και η βάση, που αναπαράγονται αντιδραστικές απόψεις για το γυναικείο φύλο ακόμα και στη συνείδηση των γυναικών.
Στην «αρένα» και τη σήψη της σημερινής καπιταλιστικής κοινωνίας κυριαρχεί ο ατομισμός, ο ανταγωνισμός, η υποτίμηση της προσωπικότητας ενός ανθρώπου, ακόμα και της ζωής του, που διαπερνούν ακόμα και τις διαπροσωπικές, οικογενειακές σχέσεις.

•    Μπορεί η πάλη ενάντια στην κυριαρχία των ανδρών στα όργανα εξουσίας να ανατρέψει τη ρίζα της βίας κατά των γυναικών;
Η αναγκαία, ολόπλευρη στήριξη της γυναίκας, για να αποκρούσει κάθε μορφή βίας, σκοντάφτει στις πολιτικές -διαχρονικά- των ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά και της ΕΕ, την πολιτική που μετρά και τις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών σε ευρώ, τη λογική κόστους-οφέλους.
Όσες γυναίκες κι αν στελεχώνουν τους αστικούς θεσμούς, το κριτήριο για τη στάση,  την πολιτική που εφαρμόζουν δεν είναι το φύλο τους, αλλά τα ταξικά συμφέροντα που οι ίδιες υπερασπίζονται και εκπροσωπούν. Από τη Θάτσερ και τη Μέρκελ, μέχρι τις Ελληνίδες Υπουργούς και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι πολλά «τα έργα και οι μέρες» γυναικών που αναδείχθηκαν για την αντιλαϊκή τους πολιτική.
Έχουν βάλει την υπογραφή τους στην πολιτική που είναι συνώνυμη με την ανεργία, την ηµιαπασχόληση, το χαμηλό εισόδημα, την έλλειψη δημόσιων και δωρεάν δομών υγείας, πρόνοιας για τις γυναίκες και τα παιδιά τους.
Μόνο η πάλη ενάντια στον εκμεταλλευτικό χαρακτήρα της εξουσίας, με τις γυναίκες και τους άνδρες εκπροσώπους τους, μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για τη γυναικεία ισοτιμία, την απελευθέρωση των γυναικών από τη βία, την εκμετάλλευση, τον καταναγκασµό.

Βία, καταπίεση, καταναγκασμός – Αυτός είναι για τη γυναίκα ο καπιταλισμός
Οι δυνάμεις της ΚΝΕ πρωταγωνιστούμε καθημερινά στην πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς, μόρφωσης, γειτονιά, ανοίγουμε μέτωπο με κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών.
Έτσι χτίζονται και πραγματικά ισότιμες σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, βασισμένες στις αξίες της συλλογικότητας, της ανιδιοτέλειας, του σεβασμού.
Ο σοσιαλισµός-κοµµουνισµός, η κοινωνία για την οποία παλεύουμε το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, είναι η κοινωνία στην οποία οι εργαζόμενοι γίνονται πρωταγωνιστές, ισότιµα άνδρες και γυναίκες, στην πολιτική και κοινωνική ζωή, στη λήψη, την εφαρμογή και τον έλεγχο των αποφάσεων, γιατί έχουν πλέον την εξουσία στα δικά τους χέρια.

Δυναμώνουμε τη διεκδίκηση για:
•    Εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών, συμβουλευτικών κέντρων, στελεχωμένων με ειδικευµένο και μόνιμο προσωπικό, χωρίς εµπλοκή ΜΚΟ. Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
•    Δημιουργία ενός δηµόσιου και δωρεάν δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και κοινωνικών υπηρεσιών µε επίκεντρο τη γειτονιά, που εκτός των άλλων θα καλύπτουν την ψυχική υγεία, τον οικογενειακό προγραμματισμό, τη συμβουλευτική ζεύγους και γονιών.
•    Στελέχωση των σχολείων µε το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κ.λπ.), που έγκαιρα θα εντοπίζουν και θα αντιμετωπίζουν και τα φαινόμενα βίας και ενδοοικογενειακής βίας.
•    Να οργανωθούν ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία και σχολές, στους χώρους κατάρτισης από επιστημονικούς, κρατικούς φορείς.
•    Εξασφάλιση από το κράτος στη γυναίκα-θύµα σταθερή εργασία, σταθερό εισόδημα, επίδομα για όσο το έχει ανάγκη.
•    Εξασφάλιση από το κράτος δωρεάν κατοικίας ή επιδόματος ενοικίου.

Καμία γυναίκα μόνη απέναντι στη βία – Πολεμάμε το σύστημα που γεννά την αιτία!
Ο συλλογικός αγώνας για τα σύγχρονα δικαιώματα των νέων στη μόρφωση, την υγεία, τη δουλειά, τη ζωή είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας απέναντι στα φαινόμενα της πολύμορφης βίας κατά των γυναικών.

Προχωράμε μπροστά, ανοίγουμε τον δρόμο για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, εκεί όπου θα μπουν οι βάσεις και για την απελευθέρωση των γυναικών από κάθε κοινωνική καταπίεση, τον σοσιαλισµό-κοµµουνισµό. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 29 Νοεμβρίου

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα συμπτώματα - Δεν μοιάζει με τη ΔΕΛΤΑ

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε και σε ποιους θα δοθεί

ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα θα βρίσκονται στο ΑΤΜ το απόγευμα της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου 2021

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιοτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ το μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές εξετάσεις, πανελλήνιες, ΕΠΑΛ
Γυμνάσια: Τι ισχύει για τα διαγωνίσματα Α΄τετραμήνου
Μήνας διαγωνισμάτων για του μαθητές Γυμνασίου είναι ο Δεκέμβριος αλλά και ένα τμήμα του Ιανουαρίου καθώς το Α΄τετράμηνο ολοκληρώνεται στις 20...
Γυμνάσια: Τι ισχύει για τα διαγωνίσματα Α΄τετραμήνου
thomas_katsaounis
Πέθανε ο 20χρονος Θωμάς Κατσαούνης, μπασκετμπολίτας ύψους 2μ.20
Σε πένθος έχει βυθιστεί η Θεσσαλονίκη και όλη η μπασκετική κοινότητα της χώρας καθώς πέθανε ο νεαρός σέντερ ύψους 2μ.20, Θωμάς Κατσαούνης μόλις στα...
Πέθανε ο 20χρονος Θωμάς Κατσαούνης, μπασκετμπολίτας ύψους 2μ.20
paidi
Στις 29 Νοεμβρίου ξεκινάει το δημοφιλές σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Αιγαίου
Στις 29 Νοεμβρίου ξεκινάει το κορυφαίο στην Ελλάδα σεμινάριο από δημόσιο Πανεπιστήμιο πάνω στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση που μοριοδοτεί για...
Στις 29 Νοεμβρίου ξεκινάει το δημοφιλές σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Αιγαίου