manolada ergates
Eπιτροπή αγώνα και συλλογική διεκδίκηση για τα αυτονόητα από τους μετανάστες εργάτες γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας

Eπιτροπή αγώνα συγκρότησαν, έπειτα από μαζική γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν, οι μετανάστες εργάτες γης της Νέας Μανωλάδας στη βόρεια Ηλεία, κάνοντας ένα ακόμα βήμα για την οργάνωσή τους και τις διεκδικήσεις τους. Ήδη από τα τέλη Οκτωβρίου είχαν προχωρήσει σε ανάλογες κινήσεις.

Σύμφωνα με το 902.gr, η συγκρότηση της επιτροπής αγώνα έγινε με τη συμβολή συνδικαλιστών της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, της Ομοσπονδίας Τροφίμων - Ποτών, καθώς και των Εργατικών Κέντρων Πάτρας και Αμαλιάδας.

Σε μια περιοχή που εργάζονται μαζικά σε διάφορες θερμοκηπιακές και άλλες καλλιέργειες χιλιάδες, κυρίως νέοι, εργαζόμενοι, από χώρες όπως το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και άλλες, με δύσκολες συνθήκες εργασίας και άθλια διαμονή, η οργάνωσή τους για τη διεκδίκηση των αυτονόητων είναι σημαντική, έχοντας στο πλευρό τους Έλληνες συνδικαλιστές και εργάτες.

Την ώρα που η φράουλα προβάλλεται από τα αστικά επιτελεία ως ο «κόκκινος χρυσός» της Ελλάδας, αφού είναι από τις πιο επικερδείς, εξαγώγιμες καλλιέργειες, στηριζόμενη ταυτόχρονα σε χρηματοδοτικά προγράμματα και επιδοτήσεις, η κατάσταση των εργατών γης με τις εικόνες εξαθλίωσης επιβεβαιώνει πού στηρίζεται αυτή η τεράστια κερδοφορία.

Νέοι και μεγαλύτεροι, που έρχονται από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, ζουν ακόμη και σήμερα σε τρώγλες, σε παράγκες σκεπασμένες με νάιλον, με τον «βίο» να γίνεται «αβίωτος» χειμώνα - καλοκαίρι.

Το 2021, κάνουν μπάνιο στο ύπαιθρο, με «τουαλέτες» όπου υπάρχει... τρεχούμενο νερό, μέσα στα κουνούπια και τα σκουπίδια, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, με κουζίνες στο χώμα και κρεβάτια ξύλινα παλετοκιβώτια, συνθήκες που δεν αρμόζουν όχι σε ανθρώπους, μα ούτε σε ζώα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα