Ξυλοδαρμός μετανάστη στο Βαρθολομιό Ηλείας
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Εργάτης γης ξυλοκοπήθηκε άγρια από γαιοκτήμονα στο Βαρθολομιό Ηλείας επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

Ακόμα ένα περιστατικό ξυλοδαρμού εργάτη γης στην Ηλεία καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), αυτή τη φορά στο χωριό Βαρθολομιό του δήμου Πηνειού, στην Ηλεία.

Η καταγγελία θυμίζει την υπόθεση της Μανωλάδας και τη δολοφονική επίθεση σε εργάτες γης που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους, καθώς σύμφωνα με την καταγγελία ο εργάτης Μπιλάλ Οντίν το πρωί της Κυριακής  18/10 στο Βαρθολομιό, ζήτησε από τον εργοδότη του, που του χρωστούσε 5000 ευρώ, να τον πληρώσει.

Ο εργάτης ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον γιο του εργοδότη και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, φέροντας βαριά τραύματα στο κεφάλι, στο πρόσωπο, στο σώμα.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ilialive, η αστυνομία δηλώνει άγνοια για το περιστατικό.

Βαρθολομιό Ηλείας
Βαρθολομιό Ηλείας

Η καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ:

Με μεθόδους Ν.Μανωλάδας απάντησε αφεντικό σε μετανάστη εργάτη που ζήτησε τα λεφτά του στο Βαρθολομιό

Ο μετανάστης εργάτης γης Μπιλάλ Οντίν την Κυριακή  18/10 το πρωί στο Βαρθολομιό Ηλείας ζήτησε από το αφεντικό του που του χρωστούσε 5000 ευρώ να τον πληρώσει.

Ο υιός του αφεντικού προχώρησε σε άγριο ξυλοδαρμό, συνεχίζοντας την γνωστή παράδοση των ρατσιστών αφεντικών της Ν.Μανωλάδας, όταν έβαψαν τα φραουλοχώραφα με το αίμα των εργατών γης που απαιτούσαν τα δεδουλευμένα.  Τον μετέφεραν χωρίς τη θέληση του από το κατάστημα τους όπου πουλάνε πατάτες σε χωράφι και τον χτύπησαν εκεί.  

Ο εργάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται με χτυπήματα στο κεφάλι , στο πρόσωπο και το σώμα.

Οι μέθοδοι των αφεντικών τύπου Ν.Μανωλάδας όχι μόνο δεν έχουνε εξαλειφθεί αλλά καλά κρατούν εκβιάζοντας ιδιαίτερα τους μετανάστες εργάτες χωρίς χαρτιά να δουλεύουν εξοντωτικά ωράρια και να πληρώνονται όποτε επιθυμεί το κάθε αφεντικό.  

Καλούμε τα συνδικάτα, τα Εργατικά Κέντρα Ηλείας, Αμαλιάδας, Πύργου και Πάτρας, τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών και το αντιρατσιστικό κίνημα που οργάνωσε την μεγάλη κινητοποίηση στη Ν. Μανωλάδα, να καταδικάσουν την ρατσιστική εργοδοτική επίθεση κατά του μετανάστη εργάτη, να απαιτήσουν την τιμωρία του δράστη και την ‘αμεση καταβολή των δεδουλευμένων μεροκάματων.

Είναι ώρα να μπει τέλος στην ομηρία χιλιάδων μεταναστών εργατών γης και να νομιμοποιηθούν εδώ και τώρα όλο

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσιπρας
Αλέξης Τσίπρας στο Unmute Now Athens: Διάλογος με τη νέα γενιά για στέγη, εργασία και το μέλλον της χώρας
Η εκδήλωση στην Αθήνα συγκέντρωσε δεκάδες νέους και νέες λίγες ημέρες πριν τις αναμενόμενες πολιτικές πρωτοβουλίες του πρώην πρωθυπουργού
Αλέξης Τσίπρας στο Unmute Now Athens: Διάλογος με τη νέα γενιά για στέγη, εργασία και το μέλλον της χώρας
μητσοτακης
Κ. Μητσοτάκης: «Δεν προβλέπεται μεγάλη συστημική κρίση για τον ελληνικό τουρισμό»
Τι είπε για γεωπολιτικές εξελίξεις, επενδύσεις, εργαζόμενους και τη βιωσιμότητα του τουρισμού
Κ. Μητσοτάκης: «Δεν προβλέπεται μεγάλη συστημική κρίση για τον ελληνικό τουρισμό»
diethnes-panepistimio
ΔΙΠΑΕ: Εκδήλωση για την έμφυλη ενδοοικογενειακή βία σε συνεργασία με το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Η εκδήλωση με τίτλο: «Έμφυλη ενδοοικογενειακή βία. Το χάπι του βιασμού», θα πραγματοποιηθεί 12:00 – 13:00, στην Αίθουσα Τελετών «Αλέξανδρος» στην...
ΔΙΠΑΕ: Εκδήλωση για την έμφυλη ενδοοικογενειακή βία σε συνεργασία με το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας