Ξυλοδαρμός μετανάστη στο Βαρθολομιό Ηλείας
Εργάτης γης ξυλοκοπήθηκε άγρια από γαιοκτήμονα στο Βαρθολομιό Ηλείας επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

Ακόμα ένα περιστατικό ξυλοδαρμού εργάτη γης στην Ηλεία καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), αυτή τη φορά στο χωριό Βαρθολομιό του δήμου Πηνειού, στην Ηλεία.

Η καταγγελία θυμίζει την υπόθεση της Μανωλάδας και τη δολοφονική επίθεση σε εργάτες γης που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους, καθώς σύμφωνα με την καταγγελία ο εργάτης Μπιλάλ Οντίν το πρωί της Κυριακής  18/10 στο Βαρθολομιό, ζήτησε από τον εργοδότη του, που του χρωστούσε 5000 ευρώ, να τον πληρώσει.

Ο εργάτης ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον γιο του εργοδότη και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, φέροντας βαριά τραύματα στο κεφάλι, στο πρόσωπο, στο σώμα.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ilialive, η αστυνομία δηλώνει άγνοια για το περιστατικό.

Βαρθολομιό Ηλείας
Βαρθολομιό Ηλείας

Η καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ:

Με μεθόδους Ν.Μανωλάδας απάντησε αφεντικό σε μετανάστη εργάτη που ζήτησε τα λεφτά του στο Βαρθολομιό

Ο μετανάστης εργάτης γης Μπιλάλ Οντίν την Κυριακή  18/10 το πρωί στο Βαρθολομιό Ηλείας ζήτησε από το αφεντικό του που του χρωστούσε 5000 ευρώ να τον πληρώσει.

Ο υιός του αφεντικού προχώρησε σε άγριο ξυλοδαρμό, συνεχίζοντας την γνωστή παράδοση των ρατσιστών αφεντικών της Ν.Μανωλάδας, όταν έβαψαν τα φραουλοχώραφα με το αίμα των εργατών γης που απαιτούσαν τα δεδουλευμένα.  Τον μετέφεραν χωρίς τη θέληση του από το κατάστημα τους όπου πουλάνε πατάτες σε χωράφι και τον χτύπησαν εκεί.  

Ο εργάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται με χτυπήματα στο κεφάλι , στο πρόσωπο και το σώμα.

Οι μέθοδοι των αφεντικών τύπου Ν.Μανωλάδας όχι μόνο δεν έχουνε εξαλειφθεί αλλά καλά κρατούν εκβιάζοντας ιδιαίτερα τους μετανάστες εργάτες χωρίς χαρτιά να δουλεύουν εξοντωτικά ωράρια και να πληρώνονται όποτε επιθυμεί το κάθε αφεντικό.  

Καλούμε τα συνδικάτα, τα Εργατικά Κέντρα Ηλείας, Αμαλιάδας, Πύργου και Πάτρας, τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών και το αντιρατσιστικό κίνημα που οργάνωσε την μεγάλη κινητοποίηση στη Ν. Μανωλάδα, να καταδικάσουν την ρατσιστική εργοδοτική επίθεση κατά του μετανάστη εργάτη, να απαιτήσουν την τιμωρία του δράστη και την ‘αμεση καταβολή των δεδουλευμένων μεροκάματων.

Είναι ώρα να μπει τέλος στην ομηρία χιλιάδων μεταναστών εργατών γης και να νομιμοποιηθούν εδώ και τώρα όλο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδική απεργία: Η Θεσσαλονίκη στους δρόμους
Πανελλαδική απεργία: Η Θεσσαλονίκη στους δρόμους – «Όχι στην 13ωρη σκλαβιά»
Μαζικό κάλεσμα στο άγαλμα Βενιζέλου ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο – Δείτε εικόνες και βίντεο
Πανελλαδική απεργία: Η Θεσσαλονίκη στους δρόμους – «Όχι στην 13ωρη σκλαβιά»
Απεργία
Απεργία κατά του 13ώρου: Σε εξέλιξη οι μαζικές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας
Στους δρόμους οι εργαζόμενοι ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο – Κλειστή η Πανεπιστημίου (Εικόνες)
Απεργία κατά του 13ώρου: Σε εξέλιξη οι μαζικές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας
Τέμπη
Εκπαιδευτικοί: Εκδήλωση για τα Τέμπη, Σάββατο 18/10 – Ένα παιδί φωνάζει δεν έχω οξυγόνο
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις και 18:30, Θέατρο ΑΛΕΚΑ, 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας, Ζωγράφου
Εκπαιδευτικοί: Εκδήλωση για τα Τέμπη, Σάββατο 18/10 – Ένα παιδί φωνάζει δεν έχω οξυγόνο