Κορονοϊός: Ενδέχεται να πάμε σε lockdown για όλους – Τι λένε οι ειδικοί
INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Ανοιχτό αφήνουν οι ειδικοί το ενδεχόμενο επιβολής γενικού lockdown, σε περίπτωση που δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα

Το ενδεχόμενο να πάμε σε lockdown αν τα μέτρα που είναι σε ισχύ δεν αποδώσουν άφησαν ανοιχτό ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης και ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωθείται ο κόσμος σε πολλά τεστ. Πάρα πολύ καλό μέτρο είναι το γεγονός του ωραρίου, ενδεχομένως να μειωθεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ. Η άποψή μου είναι ότι θα αποδώσουν. Έχουν εξαντληθεί όλα τα μέτρα. Αν δεν αποδώσουν η κοινωνία θα πρέπει να πέσει σε ένα είδος lockdown για όλους» δήλωσε για τα μέτρα ο Νίκος Τζανάκης στον ΑΝΤ1.

Από την πλευρά του, ο Χαράλαμπος Γώγος είπε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ ότι «για να αποφασίσει κανείς το περίφημο lockdown, που έχει διάφορα επίπεδα, πρέπει να λάβει υπόψη διάφορες παραμέτρους. Με καθαρά επιστημονικά κριτήρια είναι κάτι που βρίσκεται μέσα στην φαρέτρα μας».

Ωστόσο, εκτίμησε ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο λέγοντας ότι «πέραν των υγειονομικών μέτρων το lockdown έχει να κάνει και με άλλες παραμέτρους τις οποίες λαμβάνει υπόψη της η πολιτεία και έχει να κάνει και με τα οικονομικά, κοινωνικά ακόμα και ανθρωπιστικά δεδομένα».

«Το lockdown στοίχισε στην εκπαίδευση»

«Ξέρουμε πολύ καλά πόσο στοίχισε το lockdown στο θέμα της εκπαίδευσης, πόσο καθυστέρησαν τα παιδιά να πάνε στους χώρους που χρειάζεται για να αλληλεπιδράσουν, οι φοιτητές να μπορέσουν να πάνε στα εργαστήρια. Είναι πολύπλοκο θέμα και δεν μπορούμε να το απαντήσουμε με μια κουβέντα» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων όσον αφορά τους μη εμβολιασμένους εξηγώντας ότι αυτό θα συμβεί «για να προστατευτούν τόσο ο ίδιοι όσο και το σύστημα υγείας». «Αν χρειαστεί να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα, θα μπουν στο τραπέζι» είπε.

«Όλοι συζητάμε το θέμα των Χριστουγέννων, γιατί δεν έχει να κάνει μόνο με τις γιορτές, έχει να κάνει και με την οικονομική δραστηριότητα, αλλά και την διασκέδαση. Αλλά έχουμε να σώσουμε κυρίως ανθρώπινες ζωές και την λειτουργία των νοσοκομείων μας. Η πίεση εκεί είναι που μας οδηγεί στο να ληφθούν κάποια μέτρα.

Υπάρχει η συνδρομή του ιδιωτικού τομέα την οποία θεωρώ απαραίτητη, με οποιοδήποτε τρόπο, γιατρούς, εξοπλισμό, υποδομές, αλλά εν τω μεταξύ πρέπει να σπάσει η διασπορά στην κοινότητα», κατέληξε ο Χαράλαμπος Γώγος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συναυλία αλληλεγγύης
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας
Συναυλία αλληλεγγύης προς τους εκπαιδευτικούς
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας