Μήνυμα δύναμης από τη μαραθωνοδρόμο που μάχεται τον καρκίνο και έκοψε πρώτη το νήμα
Το πρωί έγινε ο 15ος Διεθνή Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης στον οποίο συγκίνησε η Σόνια Τσεκίνι. Η 45χρονη πρωταθλήτρια διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού τον περασμένο Ιανουάριο, και σήμερα έκοψε πρώτη το νήμα.

Έτρεξε με τη δύναμη της ψυχής της και τερμάτισε πρώτη. Η Σόνια Τσεκίνι, η σαραντατετράχρονη δρομέας από το  Άργος Ορεστικό, δίνει αγώνα ζωής, παλεύοντας με τον καρκίνο

Η Σόνια Τσεκίνι - Μπερδούση, τεράστιο παράδειγμα ψυχικής δύναμης και θέλησης, κέρδισε την πρώτη θέση μεταξύ των γυναικών στον 15ο Διεθνή μαραθώνιο δρόμο "Μέγας Αλέξανδρος" στη Θεσσαλονίκη με χρόνο 2 ώρες και 54 λεπτά. 

Η μεγάλη αθλήτρια που υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες, έτρεξε τον δεύτερο αγώνα της μέσα σε μία εβδομάδα, τερματίζοντας στην πρώτη θέση. 

Δείτε εδώ αναλυτικά το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ:

H Σόνια Τσεκίνι - Mπουδούρη, είχε υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης μαστού στις 21 Αυγούστου και σε τρεις μήνες,  τερμάτιζε πρώτη, αν και ακόμη βρίσκεται στη φάση της θεραπείας!

Η ίδια, «χείμαρρος» στον λόγο της, όπως και στη ζωή της:

«Είχα διαπιστώσει από το 2018 ότι είχα κάποια μικρά εξογκώματα στο σώμα μου, αλλά με καθησύχασαν οι γιατροί γιατί θεώρησαν πως είναι από την προπόνηση. Στην πορεία είδα ότι ο οργανισμός μου είχε πέσει κάπως, όπως έδειχναν και οι χρόνοι μου στην προπόνηση, ενώ άρχισαν και τα εξογκώματα να μεγαλώνουν.

Στη διάρκεια της καραντίνας η κατάσταση χειροτέρευσε. Στις αρχές του 2021 έκανα εξετάσεις και τις πήγα στον γιατρό, που, έκπληκτος, μου είπε: ‘Ακόμη ζεις εσύ;’. Του λέω ‘τι είναι αυτά που λες γιατρέ; Έχω να πάω και 15 χιλιόμετρα με το ποδήλατο για να γυρίσω σπίτι’».

Και η Σόνια Τσεκίνι - Μπουδούρη συνεχίζει:

«Πήγα και σε άλλους γιατρούς να με δουν.  Ένας από αυτούς μου είπε ότι έχω μόνο τρεις μήνες ζωής! Ευτυχώς βρέθηκε ένας πολύ καλός γιατρός από την Καστοριά και με έσωσε.  Άρχισα να κάνω χημειοθεραπείες μία φορά κάθε δύο εβδομάδες, χωρίς όμως να σταματήσω να γυμνάζομαι. Ακόμη και μέσα στο Θεαγένειο έτρεχα 5-6 χιλιόμετρα την ημέρα στις βεράντες του νοσοκομείου. Οι άλλες ασθενείς μού έλεγαν μπράβο για το κουράγιο μου.

Μπήκα στο χειρουργείο στις 21 Αυγούστου. Η επέμβαση κράτησε πέντε ώρες και όταν ξύπνησα έκλαιγα από τη χαρά μου που ήμουν ζωντανή! Εμένα όμως το μυαλό μου ήταν και πάλι στην προπόνηση. Αν και ζαλιζόμουν, ανεβοκατέβαινα τις σκάλες του οκταώροφου νοσοκομείου, με τις μπουκάλες στα χέρια, για να γυμναστώ!»

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τα 4 χρώματα που απωθούν τα κουνούπια
Τα κουνούπια απειλούν την Ευρώπη: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γάγκειου πυρετού και ελονοσίας
Εννέα από τα 10 πιο φιλόξενα χρόνια για μετάδοση της νόσου έχουν συμβεί από το 2000 και ο αριθμός των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού που αναφέρθηκαν...
Τα κουνούπια απειλούν την Ευρώπη: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γάγκειου πυρετού και ελονοσίας