nosokomeio-meth
INTIME NEWS/ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ένας γιατρός για 110 ασθενείς εφημερεύει τις τελευταίες μέρες στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου καθώς δύο από τους πέντε συνολικά παθολόγους βγήκαν εκτός μάχης

Ένας διασωληνωμένος με κορονοϊό βρίσκεται εκτός ΜΕΘ ενώ κρεβάτι ΜΕΘ δεν υπάρχει και για έναν 30χρονο διανομέα με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από σοβαρό τροχαίο που είχε το βράδυ της Τετάρτης στον Βόλο.

Επιπλέον, πέντε ακόμη νεκροί από κορονοϊό προστέθηκαν το τελευταίο 24ωρο στο νοσοκομείο του Βόλου.

Συνολικά από την αρχή της πανδημίας η Μαγνησία σύμφωνα με τα στοιχεία του νοσοκομείου μετρά 381 νεκρούς.

Είκοσι έξι ασθενείς μεταφέρθηκαν ήδη σε ιδιωτικές κλινικές και η επιχείρηση αποσυμφόρησης του νοσοκομείου θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

«Δεν έχει ούτε έναν πνευμονολόγο το νοσοκομείο και περνάμε πανδημία με μεγάλη  επιθετικότητα. Το νοσοκομείο είναι υπό κατάρρευση. Έχει κλείσει. Η κατάσταση παραμένει δραματική. Ρώτησα την ίδια την υπουργό που ήρθε προχθές αν μπορεί μόνο ένας γιατρός να ανταποκριθεί δίπλα σε 110 ασθενείς και μου απάντησε όχι. Υπάρχει ελπίδα να γίνουν όλοι καλά με έναν γιατρό; Η απάντηση είναι όχι. Είναι μεγάλο πρόβλημα η υποστελέχωση. Δεν ακουστήκαμε. Θα μπορούσαν να γίνουν πολλά» δήλωσε στο ethnos.gr o πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Νίκος Χαυτούρας.

Όπως εξήγησε ο ίδιος  το νοσοκομείο είχε βάλει ταβάνι προ πανδημίας για νοσηλεία 70 ασθενών-αν και ήταν πολύ δύσκολος στόχος- και τώρα οι ασθενείς είναι 110.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τους 12 θανάτους σε 3 ημέρες

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία του Βόλου μετά την τρομακτική διασπορά του κορονοϊού στο νοσοκομείο της πόλης, όπου στην αρχή μολύνθηκαν τέσσερις ασθενείς και στη συνέχεια δύο γιατροί, ενώ 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε μόλις 3 ημέρες.

Σημειώνεται πως οι ασθενείς που κατέληξαν είναι στην συντριπτική πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου Ντίνος Μηνδρινός, υποστήριξε ότι η «η αγωνία μας είναι αν μεγαλώνουν οι εισαγωγές που θα μπουν αυτοί οι άνθρωποι και τι θα απογίνουν. Εμείς κάναμε συνάντηση απευθείας με την υφυπουργό και είπαμε τα αιτήματά μας. Η επικοινωνία μας θα συνεχιστεί».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα