ergazomenoi cosco apergia
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Ένα μήνα και κάτι μετά τους διανομείς της efood, νίκη και για τους απεργούς εργάτες της Cosco - Ε ναι λοιπόν! Οι αγώνες μπορούν να νικούν!

«Μ' αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας» γράφεται συχνά - πυκνά σε ανακοινώσεις και προκηρύξεις σωματείων. Μόνο που δεν πρόκειται απλά για ένα σύνθημα που χρησιμοποιείται για «ακτιφάρισμα» των εργαζομένων, αλλά για μια πολιτική θέση και στάση που φέρνει απτά αποτελέσματα, όπως απέδειξε η νικηφόρα έκβαση του αγώνα των απεργών της Cosco.

Μια νίκη που ήρθε μόλις ένα μήνα και κάτι μετά από εκείνη των απεργών της efood. Μια νίκη που αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν και πετυχαίνουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, αρκεί να αγωνίζονται συλλογικά, μαζικά, οργανωμένα, μαχητικά.

Στο συλλαλητήριο συνδικάτων που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα ο πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκος Μπεκρής, ανακοίνωσε ότι η εργοδοσία, κάτω από την πίεση της οργανωμένης πάλης αναγκάστηκε να κάνει δεκτά τα περισσότερα αιτήματα των απεργών.

Έτσι, η Cosco δεσμεύτηκε στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ άλλων για για πεντάρες πόστες, κατάργηση των κόντρας βαρδιών και δημιουργία επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας.

Δυστυχώς, προηγήθηκε ο φρικτός θάνατος του εργαζόμενου της Cosco Δημήτρη Δαγκλή, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα. Αυτή ήταν και η «σπίθα» που άναψε τη «φλόγα» του αγώνα.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να νικούν! Το απέδειξαν οι διανομείς της efood, το απέδειξαν οι εργάτες της Cosco, το αποδεικνύει κάθε εργαζόμενος που σηκώνει το ανάστημά του καθημερινά, ενάντια στην εργασιακή εκμετάλλευση, την εργοδοτική αυθαιρεσία και την αδικία.

Καμία εργοδοσία είτε ντόπια είτε... «πολυεθνική», κανένας νόμος Χατζηδάκη, δεν μπορεί να σταθεί μπροστά στον ορμητικό χείμαρρο των εργαζομένων όταν αυτοί, το ξαναλέμε και θα το ξαναπούμε, είναι ενωμένοι σα μια γροθιά, αλληλέγγυοι αναμεταξύ τους και σε κάθε άλλο εργαζόμενο, οργανωμένοι, ανυποχώρητοι.

Ε ναι λοιπόν! Οι αγώνες και οι απεργίες των εργαζομένων μπορούν να νικούν!

Γιώργος Βασιλείου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_notebook_phone_alfavita.jpg
Διορισμοί - Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής: Υπάρχουν 554 οργανικά κενά που δεν ανακοινώνονται
Πίνακας με τα οργανικά κενά για Μετατάξεις σε κενές οργανικές θέσεις Εκπαιδευτικών ΠΕ 11 Φυσικής Αγωγής των ετών 2020-2024
Διορισμοί - Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής: Υπάρχουν 554 οργανικά κενά που δεν ανακοινώνονται